Κι ενώ η Ολυμπιακή περίοδος πλησιάζει, ο 10ος -και τελευταίος πριν το Ρίο- αγώνας της σειράς Diamond League που είναι διήμερος διεξάγεται την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουλίου στο Λονδίνο – εκεί όπου έγιναν οι προηγούμενοι Ολυμπιακοί αγώνες αλλά και θα γίνει το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το Σάββατο στις 4:44μμ ξεκινάει το επικοντώ γυναικών, με την Κατερίνα Στεφανίδη μετά τις νίκες της σε Άμστερνταμ και Μονακό -στον προηγούμενο αγώνα D.L.- να θέλει να συνεχίσει το σερί της αλλά και να μεγαλώσει τη διαφορά στη βαθμολογία όπου προηγείται και βέβαια να επιδιώξει το πανελλήνιο ρεκόρ που γυροφέρνει.

Στον αγώνα ξεχωρίζουν ακόμα η Κουβανή Silva και η Βραζιλιάνα Murer, καθώς και η Ελβετίδα Buechler που επανέρχεται.

Την ίδια μέρα, εκτός προγράμματος D.L, στα 110μ. εμπόδια θα αγωνιστεί ο Κώστας Δουβαλίδης. Στο αγώνισμα θα είναι ο Αμερικανός κατοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Aries Merritt, που για ελάχιστα έμεινε εκτός Ολυμπιακής ομάδας μόλις 9 μήνες μετά από μεταμόσχευση νεφρού, καθώς και ο πρωτθλητής Ευρώπης Bascou, συνομίληκος και διαρκώς αντίπαλος του Δουβαλίδη.

Το πρόσωπο των αγώνων δεν είναι βέβαια άλλο από τον Usain Bolt που θα αγωνιστεί στα 200μ. -εκτός D.L.- στο τέλος του προγράμματος της Παρασκευής. Ο Τζαμαικανός ειχε αποσυρθεί λόγω προβλήματος στον δικέφαλο από τα trials της χώρας του κι έχει δηλωθεί ως 4ο όνομα στα σπριντ. Τώρα καλέιται να δείξει ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και βρίσκεται σε καλή κατάσταση ώστε η Ομοσπονδία του να τον βάλει στην 3αδα που δικαιούται να αγωνιστεί.

Ο συμπατριώτης του Ashmeade, o Alonso Edward από τον Παναμά, ο πρωταθλητης Καναδά Rodney, ο πρωταθλητής Ευρώπης Hortelano αλλά και οι Lemaitre και Gemili συνθέτουν μια υψηλού επιπέδου κούρσα.

Στα 200μ. γυναικών δεσπόζει η παρουσία της Daphne Schippers. Στα 100μ. -εκτός D.L.- η Shelly-Ann Fraser και οι Ahye, Akinosun, Asher-Smith.
Στα 100μ. ανδρων θα ειναι νια σειρά σπουδαίων ονομάτων: ο αγέραστος Collins, o 3ος στις ΗΠΑ Bracey, oι Rodgers, Young, ο Thompson, ο Frater, ο πρωταθλητής Ευρώπης Martina, ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης Vicaut και οι Βρετανοί Dasaolu, Kilty, Gemili.

Οι Βρετανοί βέβαια αδημονούν και για την τελευταία κούρσα των αγώνων το Σάββατο, τα 5000μ. με τον Mo Farah μπροστα στο κοινό του να αντιμετωπίζει τον σπουδαίο Bernard Lagat -που αν και 42 ετών κερδισε το αγώνισμα στις ΗΠΑ και θα δωσει ξανά δυναμικό παρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες- και πλήθoς Κενυατών, ιδίως τους Soi, Koech.

Στο επικοντώ ανδρών -εκτός D.L.- στην αρχή του προγράμματος της Παρασκευής θα αναμετρηθούν ο Renaud Lavillenie με τον Sam Kendricks αλλά και τον Barber.

Στα εμπόδια θα είναι η καλύτερη φέτος που απείλησε το παγκόσμιο ρεκόρ, όμως δεν τα κατάφερε στα trials, η Kendra Harrison, η νικήτρια εκεί Brianna Rollins και οι περισσότερες από τις κορυφαίες Αμερικανίδες, αλλά και Γερμανίδες και Βρετανίδες – μαζί και η 7θλήτρια Ennis.

Στα 400μ ανδρων -εκτός D.L.- θα είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Martin Rooney ενώ στις γυναίκες ξεχωρίζει η Shaunae Miller από τις Μπαχάμες με τη Τζαμαικανή Stephenie Ann McPherson αλλά και τις Hastings, Ohuruogu.

Στα 400μ. εμπόδια θα είναι οι πρωταθλητές ΗΠΑ και Ευρώπης: Clement – Copello σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ανοικτή κούρσα ενώ στις γυνάικες ξεχωίζει η νικήτρια στις ΗΠΑ Muhammad.

Στο τριπλούν θα αγωνιστεί ο Christian Taylor και στη δισκοβολία η Sandra Perkovic.

-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα

Θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση του κυρίως προγράμματος, από την ΕΡΤ2 την Παρασκευή στις 10μμ και το Σάββατο στις 5μμ.

Ο επόμενος αγώνας της σειράς γίνεται ενα μήνα μετά – και 4 μέρες ύστερα από τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 25 Αυγούστου στη Λωζάννη.

Προηγούμενο άρθροΤο πρωτάθλημα Π/Κ στις 21-22/7 στο ΓΣΖ
Επόμενο άρθροBydgoszcz : Πανελλήνιο ρεκόρ η Γναφάκη, πέρασε ο Καραλής – 11ʼʼ07 η Hill

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ