Οι 18οι Μεσογειακοί Αγώνες διεξάγονται στην Tarragona και τα αγωνίσματα του στίβου (->πρόγραμμα/infos) ξεκίνησαν το πρωί της 27ης Ιουνίου στο Στάδιο Campclar και συνεχίζονται εκεί ως τις 30 Ιουνίου με απογευματινό πρόγραμμα (ενώ την τελευταία ημέρα το Σάββατο το πρωί είναι ο ημιμαραθώνιος)

-> Συμμετοχές/αποτελέσματα

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης έκανε καλή εμφάνιση στον προκριματικό του μήκους όπου έφτασε στα 7,88μ. (+1,8) βελτιώνοντας κατά 8εκ. τη φετινή του επίδοση και θα αγωνιστεί με αξιώσεις στον τελικό του Σαββάτου για θέση αλλά και το όριο των 8μ. για Βερολίνο. Ο Τάσος Γαλαζούλας έμεινε εκτός, με 7,36μ.

Στο 400αρι, η Ειρήνη Βασιλείου έτρεξε σε 53.07 και έκανε κατά 1εκ. φετινό ρεκόρ, ήταν 2η στη σειρά της μετά τη Grenot και θα είναι στον τελικό της Πέμπτης (επιδιώκοντας και τα 52.50 που είναι το όριο για Βερολίνο).

Στην άλλη σειρά η αδερφή της, Άννα, τερμάτισε σε 53.65 βελτιώνοντας πολύ το χρόνο που έκανε στην πρώτη της φετινή κούρσα αλλά έμεινε εκτός, ενώ 1η με την καλύτερη επίδοση των προκριματικών ήταν η Ελένη Αρτυματά με 51.76 – απείχε 15εκ. από το παγκύπριο ρεκόρ της.

Στη δισκοβολία πέρασαν στον τελικό της Παρασκευής ο Κύπριος πρωταθλητής Απόστολος Παρέλλης με 57,14μ. και ο Γιώργος Τρέμος με 56,58μ. ενώ για μια θέση έμεινε εκτός ο Ιάσων Θανόπουλος με 50,15μ.

Ο Ανδρέας Δημητράκης έτρεξε 3.46.37 στο 1500αρι σε κούρσα τακτικής που ουσιαστικά χρειαζόταν κάτω από 3.48 μετά την πρώτη σειρά και θα είναι στον τελικό της Παρασκευής.

Στον απογευματινό τελικό της σφαιροβολίας θα είναι ο Τάσος Λατιφλάρι που έριξε 18,37μ., ενώ ο Κυριάκος Ζώτος έμεινε χαμηλά με 17,16μ.

Το απόγευμα γίνονται και οι απευθείας τελικοί σε σφυροβολία Γ, Μήκος Γ, στηπλ Α, 5000μ. Α. Αρκετές είναι οι ελληνικές και κυπριακές παρουσίες στα αγωνίσματα αυτά και στα υπόλοιπα προκριματικά.

Σε πολλά αγωνίσματα οι προκριματικοί γίνονται για ελάχιστες παραπάνω θέσεις, αρκετά έχουν απευθείας τελικούς, ενώ δεν γίνονται τα Τριπλούν Α, Ύψος Γ, Επικοντώ Α, Σφαιρα Γ, Σφύρα Α, Ακόντιο Γ.
Τα κράτη-μέλη των Μεσογειακών είναι πλέον 26 (19 από Ευρώπη, 5 από Αφρική, 2 από Ασία)
Αρκετά τα προβλήματα των διοργανωτών στην έκδοση αποτελεσμάτων.
Μετάδοση livestream υπάρχει στο Ολυμπιακό κανάλι (->ΕΔΩ)

Προηγούμενο άρθροΑνανεώθηκε ο διάδρομος επί κοντώ στο κλειστό του ΟΑΚΑ
Επόμενο άρθροTarragona – Καλές εμφανίσεις Γκούρλιας, Βαμβουκάκη – 4η η Παναγή, στα 7μ. η Spanovic

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ