Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως αποσύρει τη συμμετοχή της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων στο Ναιρόμπι, καθώς δεν υπήρξε εγγύηση για την ασφάλεια της ελληνικής ομάδας κατά την παραμονή της στην πρωτεύουσα της Κένυας, ενώ και οι κλιματολογικές και επιδημιολογικές συνθήκες είναι αβέβαιες και καθιστούν εξίσου επικίνδυνη την παρουσία των αθλητών.
(->ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ)

Το 10ο και τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας δείχνει να έχει τεράστια προβλήματα και αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Μ.Βρετανία, έχουν ήδη αποσύρει τη συμμετοχή τους.

Η ομοσπονδία, “προκειμένου να μη διαταραχθεί η αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών της κατηγορίας” αποφάσισε τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών Π/Κ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ε/Ν στο Γκροσέτο της Ιταλίας, μια εβδομάδα μετά, στις 20-23 Ιουλίου, με την προϋπόθεση να έχουν επιτύχει τα όρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε αγώνες κριτήρια της ομοσπονδίας που ήδη έχουν ανακοινωθεί.
-> Όρια/ επιτεύξεις

Επίσης η ομοσπονδία αποφάσισε να πάρει μέρος στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας με το μέγιστο αριθμό αθλητών, σύμφωνα με τις θέσεις που θα δοθούν από την Ε.Ο.Ε., για γεννηθέντες το 2001 (φέτος μετέχουν γεν.2001&2002) στις 23-29 Ιουλίου στην πόλη Gyor της Ουγγαρίας.

Ακόμη, θα συμμετάσχει με πλήρη ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Π/Κ στις 3 Ιουνίου στο Elbasan της Αλβανίας.
Τέλος, θα αγωνιστεί με δύο αθλητές σε κάθε αγώνισμα στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου στις αρχές Αυγούστου (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η πόλη – φέτος είναι η σειρά της Ελλάδος).

Προηγούμενο άρθροΤρέχω στην Αθήνα…
Επόμενο άρθροΧειμερινό κύπελλο ρίψεων (Θεσσαλονίκη)

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω ότι είναι μια πολύ σωστή απόφαση του ΣΕΓΑΣ. Δυστυχώς ο Κόσμος είναι πολύ ταραγμένος και αποσταθεροποιημένος γενικά, αλλά κι αν ακόμη θεωρήσει κανείς ότι οι Κενυάτες θα έκαναν -με τις κατευθύνσεις της ΙΑΑΦ – κάθε δυνατή προσπάθεια να διασφαλίσουν ασφάλεια και συνθήκες διαμονής παιδιών στην πρωτεύουσά τους, κανείς δεν θα αισθανόταν βεβαιότητα για την επιτυχία τους. Επίσης είναι γνωστό (πέραν απ’ τους γενικότερους κινδύνους που θα μπορούσαν να αναφανούν μέσα από μια μαζική μετακίνηση αποστολών παιδιών προς την αφρικανική χώρα (μέσα από πολλά αεροδρόμια και κόμβους αεροπορικών μετακινήσεων) ότι η υγειονομικές συνθήκες στην Αφρική δεν είναι καλές και ασφαλώς οι εμβολιασμοί κ.α. δεν είναι ό,τι καλύτερο για παιδιά και μάλιστα πριν από αγώνες. Οσο κι αν θέλει να δει κανείς καλόπιστα την απόφαση της ΙΑΑΦ να αναθέσει στην Κένυα το Παγκόσμιο Π/Κ , το οποίο εκ των υστέρων ουσιαστκά “κατάργησε” ανακοινώνοντας τη διακοπή του θεσμού, δεν μπορεί παρά να τη θεωρήσει λανθασμένη! Το πιο σοφό θα είναι να ακυρώσει τώρα τη διοργάνωση και να βγάλουν όλοι από το κεφάλι τους τα προβλήματα… Υποθέτω ότι η Κένυα δεν θα είχε κάνει μεγάλα έξοδα για αθλητικές κ.α. υποδομές.

  2. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΨΑΧΝΕ Ο ΣΕΓΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΗΜΕΡΙΔΑ,Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ

  3. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝ ..ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΩΤΟΣΤΟΠ,ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ

  4. Εντάξει τώρα, ήταν βέβαιο ότι κάποιοι θα έβλεπαν την …πίσω πλευρά του φεγγαριού, καθώς είναι εξυπνότεροι και τα ξέρουν όλα! Γνωστό ελληνικό φαινόμενο, που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα την εποχή της κρίσης και του διαδικτύου, όπου σού σηκώνεται η τρίχα με αυτά που διαβάζεις… Εδώ στο Μουντιάλ στη Νότιο Αφρική έγιναν διάφορα κι όσοι ήταν εκεί (και παλαιότερα) ενημέρωναν ότι κυκλοφορούσαν τοίχο τοίχο και πάντοτε με συνοδεία! Εκεί δεν είχαν πάρει μέτρα; Οσοι βλέπουν εύκολο το ταξίδι στο Ναϊρόμπι έχουν πάει σε Αφρικανική χώρα; Οχι Αίγυπτο, Μαρόκο, Τυνησία βέβαια πού ναι και τουριστικές…

  5. Πλάκα πλάκα στα περισσότερα αγωνίσματα τα όρια της ΕΑΑ για το Ευρωπαικό Ε/Ν είναι ίδια ή ευκολότερα από τα όρια του ΣΕΓΑΣ για το Παγκόσμιο Π/Κ

  6. ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ? ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΗ ΦΡΟΥΡΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑ.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΝΑΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΩ

  7. φιλε αλλο ευρωπαικο και αλλο παγκοσμιο,τεράστια διαφορά,λογικό να είναι σχεδόν ιδια τα όρια και ασ ειναι μεγαλύτεροι σε ηλικία

  8. Φίλε 05.57 όταν διαβάζεις κάτι από εμένα να ξέρεις ότι δεν είναι γραμμένο στο …πόδι, ούτε από “πληροφορίες” …κάποιος μού ‘πε, κάτι άκουσα ή κάτι φαντάστηκα! Σε γειτονιές παρακμιακές όπως λες δεν τόλμησε να κυκλοφορήσει κανείς… Απλώς εκεί οπουδήποτε μπορούσε να σου συμβεί κάτι στραβό, ειδικά σε περιόδους όπως το Μουντιάλ που κυκλοφορούσαν πολλοί ξένοι, με χρήματα, τάμπλετ, κινητά, φωτογραφικές μηχανές κ.λπ.
    Δεν λέει βέβαια κανείς ότι η Ν. Αφρική είναι τριτοκοσμική, ειδικά στις μεγάλες και υπέροχες πόλεις που έχει. Κίνδυνοι υπάρχουν και στη Βραζιλία, το Μεξικό, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία κ.α. και μέρα μεσημέρι παντού! Μην βλέπεις που δεν γίνονται είδηση να μπει στα διεθνή νέα…

  9. ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ,ΑΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΜΕ.ΜΕ ΤΟ “ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ” ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΣ ..ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ