Ο 11ος και τελευταίος πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνας της σειράς Diamond League διεξάγεται την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο πριγκηπάτο του Μονακό, με πολλές κορυφαίες παρουσίες και ιδίως των Usain Bolt και Wayde vanNiekerk, αλλά και μια ελληνική, της Παπαχρήστου.
Το κύριο πρόγραμμα θα έχει ζωντανή κάλυψη από την ΕΡΤ στις 9-11μμ
-> Πρόγραμμα /συμμετοχές /αποτελέσματα

Το ιστορικό meeting Herculis ξεκίνησε πριν 30 χρόνια στο νεόκτιστο τότε Stade Louis II στο Μονακό (που βρίσκεται στη γαλλική ριβιέρα, με έκταση μόλις 2 τετραγωνικά χλμ) και ήταν εξαρχής ένα από τα meeting του Golden League και εν συνεχεία του Diamond League. Πριν 2 χρόνια η Dibaba έκανε εκεί το παγκόσμιο ρεκόρ των 1500μ.

O Τζαμαικανός Usain Bolt στην τελευταία του χρονιά της εκπληκτικής καριέρας του, κάνει μόνο 100μ. και ο κόσμος περιμένει να δει αν θα είναι σε θέση να κλείσει νικηφόρα.
Στο αγώνισμα θα είναι και ο εμποδιστής Omar McLeod, ο μόνος που έχει παράλληλα ρεκόρ κάτω από τα 13″ στα ψηλά εμπόδια και κάτω απο τα 10″ στα 100μ.

Ο ΝοτιοΑφρικανός Wayde vanNiekerk που κέρδισε στο Ριο με το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ των 43.03, μετά το …άνετο 43.62 στη Λωζάννη, θα κάνει στα 400μ. την τελευταία πρόβα ενόψει παγκοσμίου. Στο αγώνισμα μετέχει και ο ταχύτατος Isaac Makwala από τη Μποτσουάνα αλλά και ο ανερχόμενος συμπατριώτης του Baboloki Thebe.

Στο τριπλούν αγωνίζεται η Βούλα Παπαχρήστου που ήταν 3η προ ημερών στο Rabat και θέλει να εξασφαλίσει θέση στον τελικό της Ζυρίχης. Στο αγώνισμα θα είναι αυτή τη φορά και η Yulimar Rojas από τη Βενεζουέλα και αναμένεται μονομαχία με την Κολομβιανή Caterine Ibarguen.

Στο ύψος δεσπόζει η παρουσία της Mariya Kuchina-Lasitskene από τη Ρωσία – που ως γνωστόν αγωνίζεται ως ουδέτερη κατόπιν ειδικής άδειας. Φέτος έχει φτάσει στα 2,06μ. και έχει δοκιμάσει ακόμα και για παγκόσμιο ρεκόρ!

Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. εμπόδια Kendra Harrison ξεχωρίζει στο αγώνισμα, όπου η Sally Pearson είναι σε ανοδική πορεία.

Στον ακοντισμό θα κοντραριστεί το φοβερό γερμανικό δίδυμο των Johannes Vetter και Thomas Roehler που βρίσκονται πλέον στη 2η και 3η θέση στην ιστορια του αγωνίσματος (με το νέο ακόντιο, τα τελευταία 30 περίπου χρόνια) και οι Walcott και Yego περνάνε για την ώρα σε δεύτερη μοίρα.

Οι κούρσες από 800μ. και πάνω πάντα προσφέρουν συγκινήσεις και μεγάλες επιδόσεις στο Monaco και το ίδιο αναμένεται και φέτος.
Στα 3000μ γυναικων αναμένεται γρήγορα κούρσα από τις Muir, Obiri. Στα 800μ. γυναικων η ανωτερότητα της Semenya είναι αδιαμφισβητητη με κύρια αντίπαλο την Ninynsaba, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των αντρών που είναι εκτός προγράμματος οι Gakeme, Korir, Sowinski και Tuka θα τρεξουν για την νίκη με τον Bosse να ψάχνει την επάνοδο του.

Στα 1500 αντρών από τους αθλητές που μετέχουν ξεχωρίζουν ο χρυσός ολυμπιονίκης Centrowitz, καθώς και ο Kiprop, όμως στην καλύτερη κατάσταση αυτόν καιρό δείχνουν οι Cheruiyot, Kwemoi και Elijah Manangoi. Τους αγώνες θα κλείσει το αγώνισμα των 3000μ. στηπλ. με τους Αμερικανούς Jager και Bor να αντιμετωπίζουν τους Κενυάτες Birech και Kipruto που δεν δείχνουν να βρίσκονται στα καλύτερα τους.

Ο επόμενος και τελευταίος αγώνας της σειράς πριν τους 2 μεγάλους τελικούς σε Ζυρίχη και Βρυξέλλες, γίνεται μετά το παγκόσμιο, στις 20 Αυγούστου στο Birmingham – όπου αναμένεται να είναι και οι Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Τραίκοβιτς.

Προηγούμενο άρθροΤο Ευρωπαικό Ε/Ν στις 20-23 Ιουλίου στο Grosseto – Ηγείται ο Τεντόγλου στις λίστες – Τα όρια πρόκρισης
Επόμενο άρθροGrosseto: Καλή αρχή με 5 προκρίσεις σε τελικούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ