Αυτό το πρωινό θα το θυμάται για καιρό η Δήμητρα Ζώτου. Γιατί κατά τη διάρκειά του τα έζησε όλα. Έναν σημαντικό αγώνα, τη βασανιστική αγωνία της αναμονής και στο τέλος τη χαρά της πρόκρισης σε έναν μεγάλο τελικό.

Η σφυροβόλος έφερε στην ελληνική ομάδα στο Ντόνετσκ το πρώτο «εισιτήριο» για τελικό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων. Με το 63,13 μ. που σημείωσε στην τελευταία μάλιστα ευκαιρία που είχε στον προκριματικό, στην τρίτη βολή (νωρίτερα έκανε 54,80 μ., 59,28 μ.), η Ζώτου πήρε την πρώτη θέση στο Αʼ γκρουπ. Έπρεπε λοιπόν να περιμένει την ολοκλήρωση του Βʼ γκρουπ, με όλη την αγωνία που αυτό συνεπάγεται.

Το «θρίλερ» όμως είχε ευτυχή κατάληξη, αφού τελικά είχε την 11η επίδοση και προκρίθηκε στον τελικό που διεξάγεται το Σάββατο. Εκεί πρωταρχικός της στόχος είναι να πλησιάσει το ρεκόρ της, το οποίο είναι 65,39 μέτρα. Στο ίδιο αγώνισμα μετείχε και η Ραφαηλία Γρηγοριάδου, η οποία πήρε την 20η θέση στη γενική κατάταξη με 59,95 μέτρα. Επίσης, η Κύπρια Χρ.Κυριακου με ατομικό ρεκορ 60,39μ ήταν 18η.

Το πρωί αγωνίστηκε και ο Πέτρος Χατζίου. Ο άλτης πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,70 μ. στο επί κοντώ, αλλά τελικά αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να προκριθεί καθώς μπήκαν στον τελικό με 4,80 μέτρα. Έτσι ο άλτης πήρε την 16η θέση στην κατάταξη.

Στο απογευματινό πρόγραμμα, ο Γιάννης Κυριαζής μετέχει στον προκριματικό του ακοντισμού και ο Γιάννης Γιαζιτζόγλου στο τριπλούν.

To πρόγραμμα και όσα θέλετε να ξέρετε για τη διοργάνωση
http://www.stivoz.gr/?p=28703

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκό Νέων- 2η ημέρα πρωί: Πρώτη ελληνική πρόκριση με Μάστορα
Επόμενο άρθροΟ Μπανιώτης, το Παγκόσμιο και η γοητεία του ύψους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ