Την Τετάρτη 29/11 φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο Περιστερίου προσυνεδριακή ημερίδα των ΕΑΣ Πειραιά-ΝοτιοΔυτικής Αττικής και Αθήνας -Ανατ.Αττικής, που στη δύναμή τους έχουν περίπου το 1/4 – 1/3 των σωματείων πανελλαδικά, ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΕΓΑΣ, της καθιερωμένης ΕΠΑΚΑΒ που θα γίνει στην Αθήνα στις 8-9 Δεκεμβρίου
-> Πρόγραμμα-θέματα ΕΠΑΚΑΒ

Ο ΓΓ και τέως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής έδωσε το παρών, ανέλυσε μια σειρά από ζητήματα, συγκέντρωσε μαζί με τους τεχνικούς συμβούλους κο Ματάκη και κο Καρούζο σειρά θεμάτων και προβληματισμών και αναφέρθηκε σε πρώτη φάση και σε αρκετά εξ αυτών, σε μια αιθουσα που γεμισε με εκπροσωπους και προπονητες απο 50 σωματεια.

Τα οικονομικά βέβαια ήταν από τα κυρίαρχα. Επισημάνθηκε από τον κο Σεβαστή ο κίνδυνος επιπλέον περικοπής 20% στον προυπολογισμό που θα έχει επίπτωση στα σωματεία, η μη επιχορήγηση από ΓΓΑ και από Κράτος σε σωματεία-προπονητές. Η ομοσπονδία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και χορηγούς και στέκεται έτσι, ενώ η Πολιτεία αντίθετα μειώνει συνεχώς και μη αναλογικά τις χρηματοδοτήσεις.
Από την άλλη ο ΣΕΓΑΣ δεν θέτει παράβολα σε έκδοση νέων δελτίων ή σε συμμετοχή αγώνων, πριμοδοτεί προπονητές στον υψηλό αθλητισμό, προσπαθεί να καλύπτει μεγάλο μέρος μετακινήσεων και να στηρίζει άμεσα ή με παροχές κατηγορίες σχεδιασμού και προεθνικών ομάδων, ενώ λειτουργούν και 3 ξενώνες.

Ακόμη αναφέρθηκαν ιδιαίτερα:
– το πρόγραμμα Kids athletics που χρειάζεται επαναληψιμότητα
– η λειτουργία των Ακαδημιών που θα πρέπει όμως να έχει δικλείδες και ισορροπία – συνέχεια στα αγωνιστικά τμήματα (και λόγοι πρόωρης διακοπής)
– τα θέματα σχετικά με Στάδια: εύρεση σταδίου αντίστοιχα με Στ.Καραισκάκη, το πρόβλημα με ΟΑΚΑ και λειτουργικά προβλήματα και υποδομών σε πολλά στάδια
– τα προβλήματα στα Δημοτικά Στάδια με το κοινό που καταλαμβάνει σχεδόν συνεχώς και απρόσεκτα πολλούς διαδρόμους
– η μη διεξαγωγή μεγάλων αγώνων στην Αττική
– θέματα αγωνισμάτων αντοχής
– η δομή των αγώνων πολυάθλων ΠΠ/ΠΚ Β’
– ο κίνδυνος να κριθεί τελικά αντισυνταγματικός ο νόμος των προνομίων

Ο κος Σεβαστής αναφέρθηκε και στην αγωγή που είχε καταθέσει ο κος Νίκος Τσώνης κατά της Ομοσπονδίας, για τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, η οποία απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Προηγούμενο άρθροΗ γιορτή των 120 χρόνων του ΣΕΓΑΣ την 1/12 στον Φ.Σ. "Παρνασσός", παρουσία Προέδρου Δημοκρατίας
Επόμενο άρθρο1ος Μαραθώνιος Λάρνακας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ