“Φεύγουμε με χαμόγελα, θέλουμε να φέρουμε χαμόγελα και να επιστρέψουμε με χαμόγελα” ήταν η τελευταία κουβέντα του Εθνικού προπονητή κου Δημήτρη Ευαγγελόπουλου πριν την αναχώρηση της Εθνικης ομάδας για το Πεκίνο, όπου αναμένεται να βρίσκεται την Τριτη το μεσημέρι (με ενδιάμεση 7ωρη αναμονή στη Ντόχα).

Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νικόλ Κυριακοπούλου είχαν κυρίως το νου τους στα κοντάρια και στις …διαβεβαιώσεις ότι θα τα βρουν και αυτά εκεί. Και οι δυό τους είναι σε καλή κατάσταση, στο αποκορύφωμα μιας καλής σεζόν -με πανελλήνια ρεκόρ- και πάνε για το καλύτερο.
Στο Πεκίνο θα ενσωματωθεί και η Κατερίνα Στεφανίδη που θα ταψιδέψει από την Αμερική.

Από Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν και συναντήθηκαν στο Ελ.Βενιζέλος με τους υπόλοιπους ο Κώστας Δουβαλίδης, ο Κώστας Μπανιώτης (και οι 2 τους όπως και η Κυριακοπούλου ηταν και στην ομάδα των Ολυμπιακών του 2008) καθώς και η Σοφία Υφαντίδου, η οποια θέτει στόχο το ατομικό ρεκόρ αλλα και το όριο για το Ρίο που διαφέρει στα σύνθετα από αυτό του Παγκοσμίου και είναι στους 6200β. Η Υφαντίδου θα είναι αυτή που θα κάνει και το ποδαρικό για την αποστολή στη διοργάνωση, το πρωί του Σαββάτου.

Ο Δουβαλίδης θέλει να προχωρήσει βήμα-βήμα όντας πλέον και πιο έμπειρος -αλλά και πιο γρήγορος, έχοντας κι αυτός σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ φέτος.
Μια αναδρομή στο 2008 στο Πεκίνο (με δύο διαδοχικές προκρίσεις με ρεκόρ τότε) ήταν αναπόφευκτη, παραμένει όμως προσγειωμένος και κοιτάει πρώτα τον προκριματικό για να βρεθεί στους 24 και μετά θα δει τα επόμενα εμπόδια. Φέτος δεν υπάρχουν 2 κούρσες την ίδια ημέρα.
Ο Μπανιώτης κοιτάει μονάχα τον προκριματικό όπως είπε, σε έναν αγώνα “όλα ή τίποτα”, με το επίπεδο να είναι ιδιαίτερα υψηλό στο ύψος.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας πήγε σχεδόν κατευθείαν από προπόνηση στο αεροδρόμιο και ήταν απόλυτα μετρημένος, επισημαίνοντας πως δεν θέλει να βάλει κάποιο “ταβάνι” στις προσδοκίες του. Το 20.09 που έχει μπορεί άλλωστε να του επιτρέπει κάτι παραπάνω από πρόκριση και παρουσία στους 24 των ημιτελικών.

Μια κούρσα που θα της δώσει πρόκριση στις 3 ημιτελικές σειρές είναι ο στόχος για τη Μαρία Μπελιμπασάκη και μια κατάταξη στη 16αδα αν όλα πάνε καλά. Σίγουρα στο βάθος του μυαλού της το ιδανικό θα είναι να γράψει το πολυπόθητο “22” μπροστά (αφού και ο προκριματικός είναι απογευματινός) και πάει στο Πεκίνο προερχόμενη από καλή παρουσία στους Βαλκανικούς και ξεπερνώντας κάθε κούραση.

Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου που έκανε το ίδιο πρωί μια τελευταία προπόνηση με βολές επί ελληνικού εδάφους θα αναζητήσει τη σωστή βολή που θα την βγάλει κοντά στο ρεκόρ της και πάνω από τα 60μ – και θα είναι ίσως ικανή να της δώσει και πρόκριση.

Οι καιρικές συνθήκες που συνήθως δεν είναι και οι καλύτερες με τη ζέστη και κυρίως την υγρασία να επηρεάζουν ιδιαίτερα τα αγωνίσματα εκτός σταδίου, είναι ο παράγοντας που τόνισε ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ο οποίος πάει καλά προετοιμασμένος για τις κούρσες του βάδην.

Η ομάδα θα έχει εξαρχής στη διάθεσή της τον ιατρό κο Χίσσα και τον φυσιοθεραπευτή κο Δεφίγγο που συνταξίδεψαν, και θα μένει στο Beijing Conference Center, σε απόσταση περίπου 1,5χλμ από τις εγκαταστάσεις.
Πέρα από τα ..κοντάρια, οι τρόποι επικοινωνίας με τις διάφορες απαγορεύσεις που υπάρχουν στην Κίνα, το φαγητό που θα υπάρχει, η υγρασία και βέβαια το πολύωρο ταξίδι ήταν οι κύριες ανησυχίες των μελών της αποστολής στην οποία όμως κυριαρχούσε η αισιοδοξία, η ετοιμότητα και φυσικά το χαμόγελο.

( Απούσες από το αεροδρόμιο οι κάμερες των καναλιών, πλην της ΕΡΤ -που θα έχει και τη μετάδοση της διοργάνωσης- και του ΑΡΤ )

Όλα για τη διοργάνωση:
www.stivoz.com/forum/calendar.php?do=getinfo&e=1614&day=2015-8-22&c=1

Προηγούμενο άρθροΟι αθλητές-τριες μας του επικοντώ ψηλά στη λίστα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Επόμενο άρθροCoe ή Bubka, με προτεραιότητα το antidoping

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ