Όσο εντυπωσιακή να είναι μία μεγάλη διοργάνωση και όσες συγκινήσεις κι αν προσφέρει, αν δεν αποτελέσει τη σκηνή στην οποία θα καταρριφθεί ένα σημαντικό ρεκόρ, τότε κάτι της λείπει. Ας είναι καλά μία οικογένεια από το Βέλγιο που βοήθησε τους Τσέχους σε αυτό.

Στο τελευταίο αγώνισμα του 33ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, οι απίθανοι Borlee χάρισαν στην Πράγα αυτό που της έλειπε. Ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ για να πέσει η μεγαλοπρεπώς η αυλαία της διοργάνωσης.

Οι Jonathan και Kevin Borlee ταξίδεψαν ως εκεί μόνο για να τρέξουν στα 4Χ400 μέτρα. Αφού είδαν τον μικρότερο αδερφό τους Dylan να ανεβαίνει στο βάθρο στα 400 μ., έβαλαν ένα… χεράκι- που κρατούσε σκυτάλη- να φέρουν το Βέλγιο στην κορυφή της Ευρώπης.

Μαζί με τον Julien Watrin, τα τρία αδέρφια οδήγησαν την βελγική ομάδα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αλλά και την κατάρριψη του ρεκόρ Ευρώπης στα 4Χ400 μ., αφού τερμάτισαν σε 3.02.87, βελτιώνοντας το 3.03.01, που είχε πετύχει η Πολωνία το 1999 στο Μαεμπάσι.

Αφού είδαν να τους παίρνουν το ρεκόρ, τουλάχιστον οι Πολωνοί παρηγορήθηκαν με το αργυρό μετάλλιο (3.02.97), κάνοντας και αυτοί κούρσα κάτω από το παλιό ευρωπαϊκό ρεκόρ, σημειώνοντας τουλάχιστον εθνική επίδοση, όπως έκαναν και οι Τσέχοι που ήταν τρίτοι με 3.09.09.

Αν και οι Borlee χάρισαν στη διοργάνωση το πρώτο ευρωπαϊκό ρεκόρ των «μεγάλων», τέσσερις πιτσιρικάδες είχαν φροντίσει νωρίτερα να βελτιώσουν τα ρεκόρ ευρωπαϊκά Εφήβων/Νεανίδων στα αγωνίσματά τους, τα οποία όλοι τους κατείχαν ήδη.

Η Florentina Marincu το έκανε δύο φορές στο μήκος, με 6,70 μ. και 6,79 μ. στον τελικό, ο Konrad Bukowiecki το σημείωσε στον προκριματικό και το ισοφάρισε στον τελικό της σφαιροβολίας με 20,46 μ., η Ewa Swoboda το σημείωσε στον τελικό των 60 μ. με 7.20 και η Anita Hinriksdottir στον προκριματικό των 800 μ. με 2.01.56.

Το ακόμη πιο σημαντικό και για τους τέσσερις τους είναι πως πήραν μέρος στον τελικό των αγωνισμάτων τους και μάλιστα η Marincu κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Τα σκισμένα spikes του Μάστορα –Το ατύχημα του τελικού που δεν τον πτόησε

Η… ιπτάμενη Ολλανδέζα, ο σπρίντερ του χειμώνα και οι εκπλήξεις

Στεφανίδη: Χαρούμενη για το μετάλλιο, κρίμα για το 4,85 μ.- Η Κυριακοπούλου εξηγεί τί πήγε στραβά

Η Στεφανίδη του βάθρου –Ασημένια ξανά σε Ευρωπαϊκό! (photos)


Η επιστροφή της Ελλάδας στον πίνακα μεταλλίων –Η συλλογή έχει πλέον 26

Μάστορας: Αυτό το μετάλλιο είναι για τον προπονητή μου και είναι μόνο η αρχή

Ο… Μάστορας του Ευρωπαϊκού –Αργυρό μετάλλιο στο ύψος!

Η τύχη γύρισε, ξανά, την πλάτη στον Ιωάννου –Τραυματίστηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού (photos)

Αποτελέσματα και ό,τι άλλο θέλετε να ξέρετε για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Προηγούμενο άρθροΗ επιστροφή της Ελλάδας στον πίνακα μεταλλίων –Η ελληνική παρουσία στην Πράγα
Επόμενο άρθροΣτεφανίδη: Χαρούμενη για το μετάλλιο, κρίμα για το 4,85 μ.- Η Κυριακοπούλου εξηγεί τί πήγε στραβά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ