Οταν ο Ρώσος Αντρέι Σίλνοβ έχασε την τρίτη προσπάθεια στα 2,35 μ., ο Δημήτρης Χονδροκούκης ύψωσε τα χέρια του στον αέρα και άρχισε να πανηγυρίζει… Χωρίς να κρύψει λεπτό την έκπληξη του για αυτό που είχε συμβεί!

Αμέσως μετά δέχθηκε τα συγχαρητήρια από όλους τους αθλητές που μετείχαν στον τελικό, έτρεξε στην εξέδρα που βρίσκονταν ο πατέρας του και προπονητής του Κυριάκος Χονδροκούκης και άρπαξε την ελληνική σημαία! Κάπου έκεί άρχισε το πάρτι του 25χρονου άλτη του ύψους στο στάδιο Atakoy αλλά και των Ελλήνων που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες που βρίσκονταν πάνω από το ύψος! Ο γύρος του θριάμβου του Χονδροκούκη ήταν αρκετά γρήγορος αφού από τη χαρά του έτρεχε σε ταχύτητα που… θύμιζε Γιουσέιν Μπολτ!

Και οι Ελληνες στην εξέδρα να δίνουν το δικό τους πάρτι. Οι φοιτητές από τη γυμναστική ακαδημία της Κομοτηνής, οι φίλαθλοι του στίβου από την Καβάλα, οι αθλητές από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αθλητές της ελληνικής αποστολής αλλά και ο γνωστός ηθοποιός και λάτρης του στίβου Γιώργος Καπουτζίδης είχαν γίνει μια παρέα και πανηγύριζαν σαν τρελοί για τη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας!

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι ευτυχισμένος και ευχαριστώ όλους τους Ελληνες που ήταν εδώ και μας στήριξαν. Μας έδωσαν δύναμη. Είναι πραγματικά μεγάλη μέρα η σημερινή. Δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να πάρω το χρυσό μετάλλιο. Αυτό που ήθελα και είχα στόχο ήταν να κάνω έναν ωραίο αγώνα. Τελικά αυτό έγινε και ήρθε το χρυσό μετάλλιο. Οταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο για τον τελικό ήθελα απλά να συγκεντρωθώ και να κάνω τον αγώνα μου», ήταν τα πρώτα λόγια του Χονδροκούκη μετά από τη μεγάλη του επιτυχία.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Χονδροκούκης τράβηξε την προσοχή των ξένων ΜΜΕ καθώς ήταν ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης. Τόσο στη μικτή ζώνη όσο και στη συνέντευξη Τύπου ο Ελληνας πρωταθλητής δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.

Μάλιστα όταν ο Χονδροκούκης επεσήμανε ότι δεν περίμενε ότι θα έπαιρνε μετάλλιο ρωτήθηκε από έναν Βρετανό δημοσιογράφο πως είναι δυνατόν να μην το περιμένει μετά από τη χρονιά που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, απάντησε: «Δεν είμαι καθόλου πεσιμιστής. Είμαι απλά ρεαλιστής. Υπήρχαν αθλητές σε αυτόν τον τελικό που είχαν πολύ καλύτερες φετινές επιδόσεις από εμένα. Εάν έκαναν σε αυτόν τον τελικό όλοι αυτοί τις φετινές τους επιδόσεις δεν θα ήμουν στο βάθρο».

Οσο για το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακωστά που κρατά εδώ και χρόνια στα 2,35 μ., ο Χονδροκούκης σχολίασε: «Ο Παπακώστας είναι ο καλύτερος Ελληνας άλτης του ύψους. Τώρα είμαστε στο προσκήνιο ο Κώστας (σ.σ. Μπανιώτης) και εγώ. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή εάν είμαστε υγιείς θα καταφέρουμε να το καταρρίψουμε. Ομως το μετάλλιο έχει μεγαλύτερη σημασία από ότι η επίδοση».

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε φυσικά και ο άνθρωπος στον οποίο ο Δημήτρης Χονδροκούκης οφείλει αρχικά την ύπαρξη του και στην συνέχεια την αθλητική του σταδιοδρομία… Ο πατέρας του και προπονητής του, Κυριάκος Χονδροκούκης ήταν εμφανώς συγκινημένος για τα όσα είχε πετύχει ο γιος του μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Atakoy.
«Δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα φτάσει να κάνει αυτό το πράγμα. Η προετοιμασία μας στη Ν. Αφρική δεν είχε πάει καλά. Και τελικά ήρθαμε εδώ και κατέφερε αυτό που κατάφερε», είπε αρχικά ο Κυριάκος Χονδροκούκης και συνέχισε: «Οταν κατάλαβε ότι με τα 2,33 μ. θα πάρει μετάλλιο το πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Αυτό χρειάζεται ψυχή. Ο,τι έκανε το έκανε με την ψυχή του. Και αυτό είναι έμφυτο».

Η τεράστια επιτυχία της Ελλάδας στον τελικό του ύψους πέρα από το χρυσό μετάλλιο του Χονδροκούκη ολοκληρώθηκε και με την τέταρτη θέση του Κώστα Μπανιώτη.
Ο Ελληνας πρωταθλητής ρίσκαρε προκειμένου να πάρει μια θέση στο βάθρο, όμως, τελικά δεν έχασε αφού παραμένει σταθερά στην πεντάδα των κορυφαίων αθλητών του κόσμου. Και ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Τσούγκο ήταν συγκινημένος με αυτό που είχε συμβεί στον αγωνιστικό χώρο. «Ηταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα που πήρε το χρυσό μετάλλιο σε αυτόν τον τελικό. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Ηταν πολύ δύσκολος αγώνας αν και δεν κρίθηκε σε υψηλές επιδόσεις. Πραγματικά είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και συγκινημένοι για αυτό που έγινε», είπε ο Μπανιώτης και όταν ρωτήθηκε γιατί άφησε την τρίτη προσπάθεια στα 2,33 μ. (που εάν το ξεπερνούσε θα του έδινε το χάλκινο μετάλλιο) και πήγε στα 2,35 μ., απάντησε: «Σε έναν τέτοιο τελικό είναι ή όλα ή τίποτα».

Δείτε το ρεπορταζ του μεγάλου τελικού στο: http://www.stivoz.gr/?p=9740
την live εξέλιξη της Γ’ ημέρας: www.stivoz.com/content.php?1297
και το τι έγινε στα υπόλοιπα αγωνίσματα: http://www.stivoz.gr/?p=9737

Προηγούμενο άρθροΚων/πολη, Γ’ ημέρα: Στην κορυφή ξανά η τσαρίνα, ανατροπές στο μήκος
Επόμενο άρθροΗ Κ.Στεφανίδη 4,35 στο κολλεγιακό των ΗΠΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ