Ο Δημήτρης Βλάχας φρόντισε να είναι καλό το «ποδαρικό» της ελληνικής ομάδας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παίδων/ Κορασίδων. Ο αθλητής από τα Γιάννενα δεν πήρε απλά το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο στα 400 μ., αλλά το πέτυχε ξεπερνώντας τον εαυτό του.

Στον προκριματικό των 400 μ. ο Βλάχας τερμάτισε τρίτος στη σειρά του με 47.92, που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και έτσι μπήκε στον ημιτελικό που διεξάγεται το απόγευμα της Πέμπτης. Η επίδοση του Βλάχα ήταν η 17η του προκριματικού σε ένα αγώνισμα όπου οι τέσσερις ταχύτεροι κατέβηκαν τα 47 δευτερόλεπτα, με γρηγορότερο όλων των Αμερικανό Ryan Clark (46.84).

«Ήταν μια πολύ γρήγορη κούρσα για μένα. Ένιωσα καλά, ένιωσα έτοιμος κι έτσι βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Στον ημιτελικό στοχεύω σε ένα ακόμα ατομικό ρεκόρ. Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και πολύ ευχαριστημένος», είπε ο Βλάχας και συμπλήρωσε: «Είναι απίστευτη εμπειρία καθώς είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Με εντυπωσίασαν όλα, από την οργάνωση των αγώνων μέχρι και η παρουσία των θεατών».

Το πρωινό πρόγραμμα είχε άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές σαν… προθέρμανση, αφού πρόκειται για ρίπτες που πήραν μέρος στο δευτερεύον αγώνισμά τους. Ο Κυριάκος Ζώτος βελτίωσε το ρεκόρ του στη σφαιροβολία με 18,43 μ. και πήρε την 16η θέση στο σύνολο μένοντας εκτός τελικού, ενώ θα επανέλθει για τη δισκοβολία.

Στο τελευταίο αγώνισμα μετείχε η Δήμητρα Ζώτου, με καλύτερη προσπάθεια στον προκριματικό 39,65 μ., η οποία την έφερε στην 20η θέση. Και εκείνη θα επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο στο στάδιο του Ντόνετσκ για τη σφυροβολία.

Οι ελληνικές συμμετοχές συνεχίζονται το απόγευμα.

Προηγούμενο άρθροΔύο… βόρειοι στη Βουδαπέστη
Επόμενο άρθροΤρεις κάνουν την αρχή στο Τάμπερε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ