Το 1ο Ευρωπαικό πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων ολοκληρώθηκε στην Τιφλίδα, με με την ελληνική ομάδα να παίρνει το 3ο της χρυσό μετάλλιο και ένα χάλκινο – και με 3/1/1 μετάλλια να είναι στην 5η θέση του πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης, μετά τις Μ.Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία, Γαλλία.

-> Αποτελέσματα Ελλήνων και Κυπρίων αθλητών

Το τέλος των αγώνων βρήκε τον Εμμανουήλ Καραλή να προσπαθεί για νέα παγκόσμια επίδοση στο επικοντώ, στα 5,56μ. -και το τελευταίο αγώνισμα, η σκυταλοδρομία των παίδων, να καθυστερεί να ξεκινήσει μέχρι να ολοκληρώσει τα άλματά του.

Ο Καραλής, ξεκίνησε στα 5,05μ. (όπου συνέχιζε μόνο ο Γερμανός Lita-Bahere και ο Νορβηγός Guttormsen) και τα πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όπως και τα 5,15μ., κάτι που κατάφερε και ο Lita, που πέρασε και τα 5,20μ. με τη δεύτερη, ενώ τα άφησε ο Καραλής για να περάσει με την πρώτη τα 5,25μ. Εκει ο Lita, που υστερούσε πλέον σε ισοπαλία, δεν επιχείρησε αλλά πέρασε μετά ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ τα 5,30μ. τα οποία αμέσως μετά πέρασε και ο Καραλής, ο οποίος αγωνιζόταν τελευταίος και είχε τον έλεγχο.

Και οι δύο τους άφησαν τα 5,35μ. για να πάει ο πήχυς στα 5,40μ. τα οποία μετά την πρώτη χαμένη προσπάθεια του Lita, πέρασε με την πρώτη ο Καραλής. Ο Lita επιχείρησε μετά τις άλλες του 2 προσπάθειες στα 5,45μ., ανεπιτυχώς, ενώ ο Καραλής πέρασε και το ύψος αυτό με την πρώτη, για να τοποθετήσει τον πήχυ μετά στα 5,56μ. κι 1 εκατοστό πιο πάνω από την παγκόσμια επίδοσή του, το 3ο του άλμα μάλιστα να είναι ιδιαίτερα καλό. Η ελληνικη εξέδρα με πρωτεργάτη τον Αντώνη Μέρλο ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτική και τον χειροκρότησε θερμά όπως και όλο το Στάδιο.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Κύπρος καθώς ο Γιώργος Κονιαράκης, 3 ημέρες μετά τη Γυμνασιάδα, κέρδισε και στο Ευρωπαικό Π/Κ, στέλνοντας το δίσκο στη 2η του βολή στα 62,16μ. ενώ πριν και μετά είχε προσπάθειες πολύ κοντά στα 62μ. και τις 3 τελευταίες άκυρες -με την τελευταία μαλιστα πολύ μεγάλη. Τα 60μ. πέρασαν και οι Γερμανοί Ader με 60,84μ. και Bringmann με 60,62μ. κάνοντας και οι δύο τους ατομικό ρεκόρ. Ο Κονιαράκης συνεχίζει μάλιστα σε 3η σερί διοργάνωση, στο παγκόσμιο Ε/Ν.

Στον τελικό του ύψους η Δέσποινα Μαλταμπέ ξεκινούσε πρώτη τις προσπάθειές και μέχρι και τα 1,75μ. ήταν όλες επιτυχημένες. Στα 1,79μ. είχαν απομείνει 7 αθλήτριες, μονάχα όμως οι 2 τα κατάφεραν: η Nilsson από τη Σουηδία -που στη συνέχεια πέρασε και τα 1,82μ.- και η Baikstyte από τη Λιθουανία.Καμία άλλη, ούτε και η Ward στο τέλος, αν και με 1,89μ, δεν τα κατάφερε, κι έτσι η Μαλταμπέ πήρε τελικά την 3η θέση.

Στον τελικό των 400μ. με εμπόδια ο Άρης Δρίτσας έκανε καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην 6η θέση με 52.78 και αγγίζοντας το ρεκόρ του των 52.71. Τη νίκη πήρε ο Ιταλός Sibilio με 51.46 αφήνοντας για 1 δέκατο στη 2η θέση τον Ισπανό Porras.

-> Αποτελέσματα/infos/θέματα

Οι 3 χρυσοί της διοργάνωσης, Καραλής, Μαντζουρογιάννης, Μουζενίδης όπως και η Αδαμοπουλου, συνεχίζουν τις επόμενες ημέρες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ε/Ν στο Bydgoszcz (δείτε ->ΕΔΩ)

Προηγούμενο άρθροΤο παγκόσμιο Ε/Ν στις 19-24 Ιουλίου στο Bydgoszcz – με 15 η Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟστικό οίδημα η Κυριακοπούλου και αγώνας δρόμου για Ριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ