Η επιθυμία του Ντουέιν Τσέιμπερς, αρχικά να περιληφθεί στην ομάδα της Βρετανίας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Βαλένθια και εν συνεχεία να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν εφικτή κατά ένα μέρος. Ο 29χρονος σπρίντερ, ο οποίος τους τελευταίους μήνες δέχεται σκληρό πόλεμο από τους αρμόδιους φορείς, αποκλείστηκε από το Πεκίνο, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της BOA, ο Τσέιμπερς είχε προθεσμία ως και τις 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής, η οποία και θα εξέταζε την περίπτωσή του, όπως έγινε και με την Κριστίν Οχουρουόγκου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτόματα ο πρωταθλητής Ευρώπης στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ το 2006, έχασε την ευκαιρία να ταξιδέψει στην κινεζική πρωτεύουσα. «Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 15η Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία επικοινωνία με τον αθλητή. Τουλάχιστον όχι όσο είμαι εγώ υπεύθυνος», ήταν τα λόγια του.

Το 2003 ο Τσέιμπερς είχε βρεθεί θετικός στην ουσία THG, εξέτισε την ποινή των δύο χρόνων, όπως ορίζουν οι κανονισμοί, ωστόσο οι επανεμφάνισή του στα κουλουάρ δεν έγινε με δάφνες και ροδοπέταλα. Η Ομοσπονδία Στίβου της Βρετανίας, προσπάθησε σε αρκετές περιπτώσεις να του κλείσει την πόρτα και αν δεν το κατάφερε με τη διοργάνωση της Βαλένθια, βρήκε… «στόχο» με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην τελευταία ίσως ευκαιρία του αθλητή να εμφανιστεί στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.
Πηγή:Sportime.gr

Σημείωση: Ο Τσέιμπερς είναι αποκλεισμένος δια βίου από την Βρετανική Ολυμπιακή Ομοσπονδία από το 2003, συνεπώς δεν έχασε καμία ευκαιρία για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνο. Η British Olympic Association (BOA) έχει ένα δικό της κανόνα που απαγορεύει σε οποιονδήποτε αθλητή/τρια έχει πέσει σε σοβαρά παραπτώματα ντόπινγκ να εκπροσωπεί την χώρα. Η περίπτωση της Κριστίν Οχουρούγκου ήταν εντελώς διαφορετική και δεν θεωρείται του ίδιου βάρους, και για αυτό και της επιτράπηκε να επανακτήσει το δικαίωμα συμμετοχής της.

Ο Τσέιμπερς θέλησε να κάνει έφεση κατά αυτού του κανονισμού και να γίνει ο πρώτος που θα σπάσει το “απαγορευτικό”, οπότε και του δόθηκε η ημερομηνία της 15 Φεβρουαρίου ως τελική για να την προσκομίσει. Ο αθλητής δεν εμφανίστηκε και συνεπώς δεν υπήρχε καμία περίπτωση να εξεταστεί καν η περίπτωσή του, πολύ περισσότερο να εκδικαστεί και από επιτροπή όπως έγινε με την Οχουρούγκου, και ο Σάιμον Κλεγκ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχε περίπτωση να του επιτραπεί κάτι τέτοιο.

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου (Τρίκαλα) 2008
Επόμενο άρθροΤα δάκρυα της Γελένα