Ακόμα συνεχίζουν να ανακοινώνονται ποινές ως αποτέλεσμα επανεξετάσεων δειγμάτων και μετά από αρκετό καιρό επισημοποιήθηκε τελικά η τιμωρία του Nesta Carter από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008 όπου αγωνίστηκε στην 4χ100μ. της Τζαμάικα. Συμπαρασύρει όμως σε αφαίρεση μεταλλίου και τους συναθλητές του, με τον Usain Bolt έτσι να στερείται ένα μετάλλιο και να μην έχει πια το ιστορικό 3χ3 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Τζαμάικα με τους Nesta Carter, Michael Frater, Usain Bolt, Asafa Powell, τερμάτισε τότε σε 37″10 βελτιώνοντας κατά 3 δέκατα το ρεκόρ των ΗΠΑ μετά απο 15 χρόνια – μια επίδοση που πλέον ακυρώνεται.
Στη συνέχεια βέβαια η Τζαμάικα βελτίωσε 2 ακόμη φορές το ρεκόρ, με 37″04 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 και με 36″84 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 έχοντας και στις δύο περπτώσεις τους Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake, Usain Bolt.

Στο Πεκίνο, τη Τζαμάικα ακολούθησε, αρκετά πίσω, το Τρινινταντ με τους Keston Bledman, Marc Burns, Emmanuel Callender, Richard Thompson με 38.04, με την Ιαπωνία και τη Βραζιλία στις επόμενες θέσεις.

Υπήρχε όμως και άλλη -νεα- ανακοίνωση.
Στο τριπλούν, μετά την τιμωρία της Πηγής Δεβετζή που ήταν η τρίτη του αγώνα, ήρθε και αυτή της Tatyana Lebedeva που ήταν η 2η, με 15,32μ.
Μετά την Mbango Etone και τις 2 αθλήτριες που τιμωρήθηκαν, στην κατάταξη ακολούθησαν η Olga Rypakova και η Yargelis Savigne.
Η Lebedeva ήταν 2η και στο μήκος με 7,03μ. κι 1 εκατοστό πίσω από την Maurren Higa Maggi, ενλώ στις επόμενες θέσεις ήταν η Blessing Okagbare και η Chelsea Hammond.

Την επόμενη χρονιά -που πιθανότατα θα ακυρωθούν οι επιδόσεις της- η Ρωσίδα ήταν 2η και στο Βερολίνο στο μήκος με 6,97μ., μετά την Reese (και στις επόμενες θέσεις ήταν οι Karin Melis Mey και Naide Gomes.)

-> Ακυρώσεις λόγω doping

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΕΓΑΣ στην εποχή της νέας τεχνολογίας – Νέο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης αγώνων
Επόμενο άρθροΝέα scoring tables από την IAAF – Η αξιολόγηση των επιδόσεων- Τι αντιστοιχεί σε 1000β.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ στενάχωρες όλες αυτές οι περιπτώσεις. Ενισχύουν το ήδη διαδεδομένο αφήγημα ότι “όλοι οι αθλητές είναι ντοπέ”.
    Προσωπικά πάντα προτιμούσα τα πιο τεχνικά αγωνίσματα όπως το επι κοντώ καθώς ντοπέ ή όχι ο αθλητής χρειάζεται να διαθέτει τεχνική κατάρτιση για να επιτύχει.

  2. Σίγουρα είναι στενάχωρο να ακούς για τέτοιες περιπτώσεις. Να ξέρεις πως όλα τα αγωνίσματα, απαιτούν τεχνική!!! Ακόμα και το πιο απλό που λέγεται τρέξιμο…
    Η σκυτάλη, για να κλείσω την πιο πάνω είδηση, απαιτεί ΜΕΓΑΛΗ τεχνική. Είναι άδικο λοιπόν, για έναν αθλητή που έκανε το λάθος, να στερηθούν και οι υπόλοιποι τρεις το μετάλλιό τους. Ιδίως στην περίπτωση του Bolt, που έτσι θα χάσει ένα προσωπικό και μοναδικό σερί χρυσών μεταλλίων.
    Όσο αναφορά την προσωπική σου εκτίμηση, δεν θα ήταν άδικο, δύο ισοδύναμοι επικοντιστές, ο ένας ντοπέ όμως, με την ίδια τεχνική κατάρτιση είπαμε και την ίδια ταχύτητα θα προσθέσω εγώ, δεν θα ήταν άδικο να τρέξει καλύτερα και να μπει καλύτερα και δυνατότερα στην βαλβίδα ο ντοπέ σε σχέση με τον συναθλητή του, που θα έχει την σταθερή απόδοση;;;
    Και εδώ θα σου αναφέρω μερικά τεχνικά αγωνίσματα όπως, δρόμοι με εμπόδια, τριπλούν, άλμα εις ύψος…κ.α.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, πως η τεχνική κατάρτιση, είναι το Α και το Ω για τον αθλητή, όμως δεν μιλάμε για άσχετους με τον αθλητισμό, όπου και…πυρηνικά να τους δώσεις, δεν μπορούν να συναγωνιστούν έναν επαγγελματία αθλητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ