Σε meeting οριζοντίων αλμάτων στο Aubiere της Γαλλίας, ο Hugues Fabrice Zango στο τελευταίο του άλμα προσγειώθηκε στα 18,07μ. κι έγινε ο πρώτος που ξεπερνάει τα 18μ. στον κλειστό στίβο – και αναμένεται η τυπική ανανώριση ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Το ρεκόρ κλειστού είχε εδώ και 10 χρόνια ο Teddy Tamgho, από το Ευρωπαικό κλειστού του 2011 στο Παρίσι, με 17,92μ. (είχε πρωτοκάνει WR το 2010 στο παγκόσμιο στη Ντόχα με 17,90μ. καταρρίπτοντας μετά από καιρό το 17,83μ. του Urrutia – και του Olsson, ενώ πριν το Παρίσι είχε κάνει και 17,91μ στο Aubiere).

Να σημειωθεί πως στον ανοικτό, μονάχα ο Jonathan Edwards, οι Αμερικανοί Taylor, Claye, Harrison και ο Κουβανός Pichardo έχουν καλύτερη επίδοση – ο Tamgho είχε 18,04μ. – και είναι οι αθλητές που έχουν ξεπεράσει τα 18μ. στην ιστορία του αγωνίσματος.

Ο 28χρονος από τη Μπουρκίνα Φάσο (πρώην Άνω Βόλτα, χώρα στη Δ.Αφρική που το 1960 ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Γαλλία) είχε ατομικό 17,77μ που πέτυχε πέρυσι στο Παρίσι, ενώ στον ανοικτό έχει 17,66μ. που του είχε δώσει την 3η θέση στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

-> All-time top κλειστού

Στο τριπλούν γυναικών αγωνίστηκε η Tori Franklin έχοντας μονάχα το τελευταίο της άλμα έγκυρο, στα 13,60μ.

Παρότι η Γαλλία δοκιμάζεται ιδιαίτερα από την κατάσταση με τον covid, είναι από τις πλέον ενεργές χώρες σε διοργάνωση αγώνων.

Προηγούμενο άρθροΤα κριτήρια για τον Σχεδιασμό – Και κλιμάκια προεθνικών Κ16
Επόμενο άρθροΓρήγορο ξεκίνημα για Γάτου – και Ολ.Φωτοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ