Οι λάτρεις των αριθμών εάν έκαναν προγνωστικά θα έλεγαν ότι σύμφωνα με την στατιστική ο ένας στους δύο Ελληνες αθλητές θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. Ο Δημήτρης Χονδροκούκης και ο Κώστας Μπανιώτης όμως δε δίνουν καμία σημασία σε αριθμούς και τέτοια… Απλά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Atakoy και έκαναν τη δουλειά τους! Ποια ήταν αυτή; Να περάσουν και οι δύο στον αυριανό τελικό του ύψους και να γράψουν ιστορία, καθώς για πρώτη φορά δυο Ελληνες αθλητές βρίσκονται σε τελικό ύψους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι ίδιοι βέβαια το είχαν επαναλάβει και πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Παρίσι, οπότε πλέον έχει γίνει… συνήθεια!

Και οι δύο ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους στον προκριματικό από τα 2,18 μ. το οποίο ξεπέρασαν με την πρώτη προσπάθεια. Στα 2,22 μ. ο Μπανιώτης απέτυχε στην πρώτη αλλά το πέρασε με τη δεύτερη, ενώ ο Χονδροκούκης είχε το απόλυτο ποσοστό επιτυχίας σε όλα τα ύψη από τα 2,18 μ. μέχρι τα 2,29 μέτρα. Ο Μπανιώτης όμως δυσκολεύτηκε από τον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε, πέρα απο τις δύο προσπάθειες στα 2,22 μ., μια στα 2,26 μ. ενώ στα 2,29 μ. που έκριναν τελικά την πρόκριση χρειάστηκε να… εξαντλήσει και τις τρεις προσπάθειες και τελικά τα κατάφερε στην τελευταία! Ψυχοφθόρο; Μπορεί να φαίνεται, αλλά τελικά δεν είναι και τόσο εάν σκεφτεί κανείς ότι και οι δύο θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν στον πρώτο τελικό της καριέρας τους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

«Ο προκριματικός ήταν αρκετά ζόρικος αγώνας. Το γήπεδο ήταν αρκετά σκληρό και αυτό μας δυσκόλεψε λίγο», είπε αρχικά ο Δημήτρης Χονδροκούκης που ήταν ο ένας από τους τέσσερις αθλητές που δεν έχασε καμία προσπάθεια στον προκριματικό και κατέληξε: «Τώρα στον τελικό θα πάω χωρίς άγχος, όπως ήμουν δηλαδή και σήμερα στον προκριματικό. Ηρθα έκανα ισοφάριση του ατομικού ρεκόρ και πλέον θα μπω στον τελικό να ευχαριστηθώ τον αγώνα».

«Ηταν πολύ δυσκολος ο προκριματικός. Εκανα κάποια λάθη στην τεχνική που κυρίως οφείλονταν στον σκληρό αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη όμως κατάφερα να μπω για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού και χαίρομαι που μπήκα σήμερα μέσα και έκανα τη δουλειά μου», είπε από την πλευρά του που όταν ρωτήθηκε για το εάν γίναμε… Ρωσία με την παράδοση που πάμε να δημιουργήσουμε ως χώρα σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, απάντησε: «Ρωσία όχι δεν έχουμε γίνει ακόμη, όμως είμαστε κοντά. Είναι μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι από τους δέκα που μπήκαν στον τελικό οι δύο αθλητές είναι Ελληνες».

Η δεκάδα του τελικού αναλυτικά είναι: Ραούλ Σπανκ (Γερμανία), Δημήτρης Χονδροκούκης (ΕΛΛΑΔΑ), Μουτάζ Μπαρσίμ (Κατάρ), Γκουοβέι Ζανγκ (Κίνα), Τρέβορ Μπάρι (Μπαχάμες), Τζέσε Γουίλιαμς (ΗΠΑ), Ρόμπερτ Γκραμπάρζ (Μ. Βρετανία), Ιβάν Ούχοβ (Ρωσία), Αντρέι Σίλνοβ (Ρωσία), Κώστας Μπανιώτης (ΕΛΛΑΔΑ).
*

Θα μπορούσε να είναι το ιδανικό δώρο για τα γενέθλια του, όμως, λίγο η ατυχία, λίγο το προβληματικό σύστημα εκκίνησης, λίγο η βιασύνη του Ιταλού, άφησαν τον Κώστα Δουβαλίδη εκτός ημιτελικού.

Ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής των 60 μ. με εμπόδια ήταν αυτός που άνοιξε την ελληνική… παρέλαση στη 2η αγωνιστική ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελε ειδικά την σημερινή ημέρα που ολοκλήρωσε το 25ο έτος της ηλικίας του!

Ο πρωταθλητής που προπονείται με τον Μπάμπη Σδρόλα έμεινε οριακά εκτός ημιτελικού αφού τερμάτισε πέμπτος στην πρώτη προκριματική σειρά με 7.83, φεύγοντας φοβισμένα και με αντίδραση 0.230. Απο την τελευταία προκριματική σειρά πέρασαν τελικά 2 αθλητές βάσει χρόνου, με 7.82. Τελικά όμως ο Δουβαλίδης πήρε την 16η θέση στο σύνολο.

Οι δρομείς της πρώτης προκριματικής σειράς είχαν πρόβλημα με την εκκίνηση με τον Ιταλό Πάολο Νταλ Μολίν να κάνει ουσιαστικά… δύο κούρσες καθώς δεν άκουσε την ανάκληση της άκυρης εκκίνησης με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι τον τερματισμό! Ο Δουβαλίδης για κάποια λεπτά πίστευε ότι είχε ακυρωθεί ενω και η κριτής στεκόταν στο διάδρομό του, με αποτέλεσμα οι κάμερες του σταδίου να έχουν στραφεί πάνω του! Τελικά όμως την κόκκινη κάρτα είδε ο Αλγερινός Οθμαν Χαντζ Λαζίμπ.
«Μας επηρέασε ο Ιταλός. Κουνήθηκε και μας παρέσυρε. Το σημαντικό είναι ότι ήμουν εδώ και τελικά αγωνίστηκα. Σίγουρα θα ήθελα κάτι καλύτερο από αυτή τη διοργάνωση», τόνισε ο Δουβαλίδης.

Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Βρετανός Αντριου Ποζί με 7.61 ακολούθησε ο Λιου Σιάνγκ με 7.62 και τρίτος καλύτερος ήταν ο Πασκάλ Μαρτίνοτ-Λαγκάρντ 7.66.

Ο Αλέξανδρος Σταυρίδης (Κύπρος) έκανε 8.17

Για τα υπόλοιπα πρωινά αγωνίσματα δείτε: www.stivoz.com/content.php?1290-WIC-Se-troxia-rekor-o-Eaton

Προηγούμενο άρθροΚων/πολη Α’ απ.: Παγκόσμιο ρεκόρ η Ντομπρίνσκα, έκπληξη στη σφαίρα ανδρών!
Επόμενο άρθροΚων/πολη, Β’ πρ.: Σε τροχιά ρεκορ ο Eaton

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ