Μια ημέρα μετά τη φοβερή κούρσα στα 400μ. εμπόδια των ανδρών (->εδώ) το πρωί της 6ης ημέρας στο Tokyo ήταν η σειρά των γυναικών να δώσουν τη δικό τους show με τη φοβερή τριάδα των McLaughlin, Muhammad και Bol.

-> Αποτελέσματα

Η υπόθεση νίκη αλλά και παγκόσμιο ρεκόρ που θα λέγαμε ότι ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, και κατά κύριο λόγο μεταξύ των Αμερικανίδων με τη Bol όμως ιδιαίτερα ανταγωνιστική.
Η Muhammad που έτρεχε πιο εξωτερικά είχε ένα πολύ μικρό προβάδισμα περίπου ενός διασκελισμού, με McLaughlin εσωτερικά και Bol δίπλα να ακολουθούν μαζί κατά πόδας.

Πλησιάζοντας στο τελευταίο εμπόδιο η Bol υποχωρούσε και η McLaughlin ανέβαινε με τη Muhammad πια να φαίνεται πως δύσκολα θα αντέξει την πίεση.

Όντως, στα τελευταία μέτρα η Sydney McLaughlin ήταν πολύ δυνατή, τερμάτισε σε 51.46 βελτιώνοντας πολύ το 51.90 που είχε κάνει φέτος όντας η πρώτη που κατέβηκε τα 52″, ενώ και η Dalilah Muhammad έτρεξε πολύ κάτω από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ κάνοντας 51.58..!

Στην κούρσα, που θύμισε έτσι αρκετά σε αντιστοιχία επιτευγμάτων αυτή των ανδρών, στην τρίτη θέση ήταν η Ολλανδή Femke Bol με 52.03 και σπουδαίο Ευρωπαϊκό ρεκόρ, καταρρίπτοντας μετά από 18 χρόνια τα 52.37 της Pechonkina.

Η Τζαμαϊκανή Russell ήταν 4η με ατομικό ρεκόρ 53.08 και ακολούθησαν οι αθλήτριες της Ουκρανιας, Rhyzhykona και Tkachuk, που έτρεξαν και αυτές κάτω από τα 54″.

Η κούρσα των McLaughlin-Muhammad ήταν η τρίτη μεγάλη αναμέτρησή τους που έβγαλε παγκόσμιο ρεκόρ, μετά τον τελικό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (->εδώ) όμως τώρα η McLaughlin ήταν πιο κοντά και κάλυψε τη διαφορά, αλλά και το εθνικό τους πρωτάθλημα (->εδώ) με τη Muhammad βέβαια τώρα να διεκδικεί μέχρι τέλους σχεδόν τη νίκη.

H 31 ετών Muhammad ήταν η νικήτρια στους προηγούμενους Ολυμπιακούς. Η McLaughlin που έχει και τα ρεκόρ των μικρότερων κατηγοριών σε λίγες μέρες κλείνει τα 22 της χρόνια, ενώ ακόμα μικρότερη, 21 ετών είναι η Bol και αμφότερες είναι πολύ γρήγορες και στα 400μ.

-> Ειδικό page για τη διοργάνωση

Προηγούμενο άρθροTokyo: Νέα γενιά στα 800μ. με υπεροχή Mu – ευρωπ.ρεκόρ Κ20 η Hodgkinson
Επόμενο άρθροTokyo: Παγκύπριο ρεκόρ η Αρτυματά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ