Αυτό που έπαθε ο Μάκης Στεργιούλης στο ΣΕΦ την Κυριακή δεν το εύχεται αθλητής ούτε στο… χειρότερο εχθρό του. Γιατί τη στιγμή που όλο το βάρος είχε φύγει από τους ώμους του πιστεύοντας πως επιτέλους πέτυχε το στόχο του, ο σπρίντερ έφαγε ένα ηχηρό «χαστούκι». Η χαρά του κράτησε για πολύ λίγο.
Στον προκριματικό των 60 μ. ο Στεργιούλης τερμάτισε πρώτος στη σειρά του και ένα βλέμμα στο χρονόμετρο τον έστειλε στα… ουράνια. Το 6.63 που έδειχνε σήμαινε πως είχε κερδίσει τη θέση του στην ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική.
Το χρονόμετρο είχε δείξει λάθος και το χειρότερο ήταν πως ο σπρίντερ έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο δίχως να γνωρίζει πως στην πραγματικότητα το φώτο φίνις του είχε «δώσει» 6.77. Μόλις το άκουσε όπως είναι φυσικό του… κόπηκαν τα φτερά. Λίγη ώρα αργότερα, ο Στεργιούλης δεν πήρε θέση στο βατήρα για τον τελικό, καθώς προφανώς δεν είχε συνέλθει ακόμη από το «κάζο» του προκριματικού.
Νικητής στον τελικό ήταν ο Παναγιώτης Τριβυζάς χάρη στο 6.76 που σημείωσε, με τον Βασίλη Τσούση να τον ακολουθεί (6.84). Στον προκριματικό ο Παναγιώτης Ανδρεάδης κέρδισε τη δεύτερη σειρά με 6.79, αλλά δεν έτρεξε στον τελικό.
Διπλό… χτύπημα από τις Βασιλείου
Οι αδερφές Βασιλείου επανήλθαν δυναμικά στην ενεργό δράση και έκαναν διπλό χτύπημα στα σπριντ, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις. Οι δίδυμες σπρίντερ από την Κρήτη, οι οποίες είχαν κερδίσει την προσοχή από τα πρώτα βήματά τους στο στάδιο αλλά είχαν σταματήσει τις προπονήσεις βάζοντας σε πρώτη μοίρα τις σπουδές τους, ξεχώρισαν σε 60 μ. και 200 μέτρα. Η Ειρήνη Βασιλείου σημείωσε 7.63 στη μικρότερη απόσταση, τερματίζοντας πίσω από την Κύπρια Φωτοπούλου (7.61) και στα 200 μ. σημείωσε 25.08, ενώ η Αννα Βασιλείου κέρδισε τη σειρά της στα 200 μ. με 25.19. Μάλιστα η Αννα έτρεξε και στα 400 μ., όπου κυνήγησε ως το τέλος την Αγνή Δερβένη, η οποία κέρδισε με 55.50, με την Κρητικιά αθλήτρια δεύτερη με 56.51.
Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ακόμη ήταν το 7.81 του Νίκου Σαϊσανά στα 60 μ. εμπ., ενώ ο Δημήτρης Πατσουκάκης πέρασε τα 5,35 μ. και δοκίμασε απευθείας στα 5,55 μ. στη συνέχεια, όπου δεν τα κατάφερε. Δεύτερος ήταν ο Κύπριος Νίκανδρος Στυλιανού με άλμα στα 5,30 μέτρα.
Ο Δημήτρης Τσιάμης από την άλλη στο τριπλούν δεν κατάφερε να κάνει εμφάνιση που αναλογεί στις δυνατότητές του. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ προσγειώθηκε στα 16,43 μ. στο μοναδικό έγκυρο άλμα του.
(Διαβάστε για βάδην και 800μ-1500μ: www.stivoz.com/forum/showthread.php?10823)