Για 2η συνεχή και 5η φορά στα τελευταία 6 χρόνια, τα Τρίκαλα (Αθλητικό κέντρο “Σκαμνιές”) φιλοξενούν το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Οι συνθήκες αναμένεται να είναι αυτες που …αρμόζουν, καθώς η πρόγνωση δίνει συνεχείς βροχές επί 3 ημέρες και θερμοκρασία από 6 βαθμούς και κάτω.
Από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώθηκε πως, για πρώτη φορά, θα υπάρχει και -> livestream (->αποτελέσματα)

-> Πρόγραμμα/πληροφορίες

Στα 10χλμ των ανδρών, πέρυσι η νίκη είχε κριθεί στο νήμα όπου ο Γιάννης Ζερβάκης υπερίσχυσε του Νικόλα Φράγκου, ενώ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και ο 5 φορές νικητής Δήμος Μαγγίνας, ο νικητής του Μαραθωνίου Κώστας Γκελαούζος, ο Χρήστος Καλλίας, καθώς και ο3 φορές νικητής στους Νέους Μάρκος Γκούρλιας – που έχει κερδίσει παλαίοτερα και στις μικρότερες κατηγορίες των εφήβων και παίδων.
Μόνο ο Χρήστος Παπαχρήστος έχει καταφέρει να κερδίσει σε όλες τις (4) κατηγορίες.

Στα 8χλμ γυναικών ξεχωρίζει η Ράνια Ρεμπούλη, νικήτρια τις 2 προηγούμενες χρονιές, καθώς και η Ελευθερία Πετρουλάκη με την Αναστασία Καρακατσάνη και οι Ανθή Κυριακοπούλου και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Περισσότερες από 650 αθλητές έχουν δηλωθεί για τις 8 κούρσες, με τις περισσότερες, 157, στους παίδες.
Οι κατηγορίες των παμπαίδων/παγκορασίδων δεν διεξάγονται πια.
Ο ανώμαλος δρόμος δίνει το 3% της συνολικής αξιολογησης των σωματείων.


Το πρωτάθλημα του ανωμάλου δρόμου ανδρών ξεκίνησε το 1907 στην Ελλάδα με την ονομασία “Δρόμος μετ’ εμποδίων 8 χιλιομέτρων”, στο γεμάτο Παναθηναικό Στάδιο, στα πλαίσια των πανηγυρικών Αθλητικών αγώνων προς τιμήν του βασιλιά της Ιταλίας που πραγματοποιούσε την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και συμμετείχαν μόνο αθλητές από τρεις ομάδες της Αθήνας (Πανελλήνιος, Εθνικός ΓΣ και Πειραϊκός). Η διαδρομή είχε αφετηρία και τερματισμό το Στάδιο, και περνούσε από Παγκράτι, Υμηττό. Ο αγώνας αφορούσε βέβαια μόνο άνδρες τότε, ενώ για τις γυναίκες ξεκίνησε το 1949 στο άλσος Ν.Φιλαδέλφειας. Από το 1968 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου αναβαθμίστηκε και όλες οι κατηγορίες ανδρών & γυναικών διεξάγονταν την ίδια ημέρα στην ίδια περιοχή, συγκεντρώνοντας ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή συλλόγων απʼ όλη τη χώρα. Από το 1977 καθιερώθηκαν τα 12χλμ. ανδρών, 8χλμ. νέων, 6χλμ. εφήβων, τα 4χλμ. γυναικών και 2χλμ. νεανίδων και σταδιακά οι αποστάσεις που περιλαμβάνονται σήμερα στο πρόγραμμα, σύμφωνα και με τα διεθνή στάνταρ.

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία και η Ελένη τα ‘χουν 400
Επόμενο άρθροΠανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου 2018 (Τρίκαλα)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ