Η 7η διοργάνωση για τον διεθνή “νυχτερινό” ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, με συμμετοχές από 56 χώρες. Περισσότεροι από 3500 δρομείς αγωνίστηκαν στον ημιμαραθώνιο και σχεδόν 12.000 έλαβαν μέρος στα 5χλμ που ακολούθησαν.

-> Αποτελέσματα

Στον ημιμαραθώνιο πρώτοι τερμάτισαν δύο Κενυάτες, ο Σάμι Κίπνετιτς σε 1:06.09 και ο Χοσέα Κιμέλι Κισόριο σε 1:07.10, ενώ όπως και πέρυσι στην 3η θέση αλλά πρώτος Έλληνας ήταν ο Γιώργος Μενής που σημείωσε 1:07.55 (Φέτος έχει τρέξει και σε 1:07.33 στο Enschede)
Πολύ καλή εμφάνιση έκανε με 1:08.30 ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ενώ ακολούθησαν λίγο πάνω από τα 1:09 ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και ο Κώστας Σταμούλης.

Στις γυναίκες, η Ράνια Ρεμπούλη ήταν η νικήτρια με νέο ρεκόρ αγώνων με 1:14:30 (Έχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 1:11.52 από το Ευρωπαικό του 2016, ενώ στο Enschede είχε κάνει 1:17.17) 
Ακολούθησαν οι δύο πρώτες πέρυσι, η Κενυάτισσα Βίβιαν Τζέροπ Κεμπόι σε 1:17.39 και η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο σε 1:20.47 με τρίτη Ελληνίδα τη Ρία Μιχάλα με 1:21.43.

Στις απονομές ωστόσο δεν ήταν ούτε η Ρεμπούλη αλλά ούτε και ο Μενής – στο βάθρο ανέβηκε ο προπονητής τους Παναγιώτης Χαραμής.
Η πληροφόρηση που δίνεται είναι ότι πριν την απονομή η Ρεμπούλη είχε λιποθυμικό επεισόδιο και το ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο.
Ζήτημα όμως δημιουργείται καθώς τους ανα-ζήτησε το ΕΣΚΑΝ και αμφότεροι δεν πέρασαν doping control. Για τη Ρεμπούλη αναφέρεται πως το πρόβλημα που αντιμετώπισε -στομαχικό άλγος- δεν επέτρεπε να ληφθεί δείγμα.

Στο 5αρι για μια ακόμα φορά τη νίκη πήρε ο Ιάσων Ιωαννίδης σε 15.00, με τον -16χρονο- Νίκο και τον Γιώργο Σταμούλη να ακολουθούν. 
Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Κατερίνα Δελή σε 17.49 και ακολούθησαν Μαργαρίτα Ντίνα και Γεωργία Κωνσταντινοπούλου.

Η διοργάνωση προβλήθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 και είχε χορηγό την Protergia την οποία μεταξύ άλλων την εκπροσώπησαν οι Σοφία Ρήγα και Λίλη Αλεξούλη.
Για τους πρώτους 10 του ημιμαραθωνίου η Οργανωτική Επιτροπή έχει προβλέψει και πριμ.

Ιδιαίτερες παρουσίες ήταν ο πρωταθλητής των Special Olympics Νίκος Τουλίκα και η αθλήτρια του τριάθλου Μαρία Σαμπανίδου που πριν δύο χρόνια είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ Ευρώπης στο 10αρι σε δρόμο ο Wanders
Επόμενο άρθροTeam Σιώμου: Εξόριστοι από το Ζηρίνειο στο ΟΑΚΑ – και όλοι μαζί σε μια παραλία

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν παει να γινει ελεγχος στο μαραθωνιο της Αθηνας μετα τους 3-4 πρωτους Ελληνες, θα πηδαει πολυ κοσμος μαντρες. Και σε καθε αγωνα σε ασφαλτο

  2. Θα ενημερώσει ο ΣΕΓΑΣ τους γονείς της της 13χρονης Χατζηπαναγιώτη και της 12χρονης Σκάρκου που διακρίθηκαν υπό τη σκέπη του ίδιου προπονητή στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας;

    Γιατί ναι μεν ο ΣΕΓΑΣ διέκοψε τη συνεργασία του με τον προπονητή, όμως ο Α.Σ. με τον οποίο συνεργάζεται δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Και ας θεωρήσουμε ότι οι ενήλικες αθλητές αναλαμβάνουν την ευθύνη της περαιτέρω συνεργασίας μαζί του, για τους ανήλικους όμως αθλητές την ευθύνη έχουν οι γονείς, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερώνονται επίσημα μέσω των αθλητικών σωματείων όπου αυτός ασκεί την προπονητική.

    Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα της έρευνας που θεωρώ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι θα επακολουθήσει και ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι θα μας γνωστοποιηθεί (ως προς το αποτέλεσμα), αλλά όσο ο προπονητής είναι σε “αναστολή” ανάλογη προστασία πρέπει να εξασφαλιστεί και για τους μικρούς αθλητές μας.

    Εύχομαι όλα αυτά να είναι απλώς κακές συγκυρίες για τον προπονητή και τους αθλητές του, ωστόσο κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ