Μαμάδες και φιλόζωοι ξέρουν τον τρόπο. Ακόμη και το παιδί ή η σκύλος που θα κάνει ζημιά, θα ακούσει κάποιον να του εξηγεί ποιο είναι το λάθος που προκάλεσε τον εκνευρισμό. Μήπως θα έπρεπε να πάρει καμία συμβουλή από αυτούς ο ΣΕΓΑΣ;

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ενέκρινε τον υποβιβασμό κατά μία κατηγορία του σχεδιασμού τεσσάρων αθλητών. Δημήτρης Τσιάμης, Βούλα Παπαχρήστου, Νίκη Πανέττα και Αθανασία Πέρρα κατέβηκαν ένα σκαλί. Με μία λεπτομέρεια όμως. Δεν ενημερώθηκαν ποτέ γιατί.

Τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, με το… σκεπτικό της απόφασης να παραμένει άγνωστο για τους άλτες. Αν η περίπτωση της Παπαχρήστου είναι ίσως η πιο εύκολη για να υποθέσει κανείς το λόγο- διακόπτει την αθλητική δραστηριότητά της- για τους άλλους τρεις, τα σενάρια μόνο σε λάθος επιχειρηματολογία της ομοσπονδίας μπορούν να οδηγήσουν.

Οι κυρίες της ιστορίας είχαν τραυματισμό αυτό το χειμώνα. Η μεν Πανέττα είχε πρόβλημα στη μέση της και δεν αγωνίστηκε, η δε Πέρρα τραυματίστηκε στο πόδι στο πρώτο και μοναδικό μίτινγκ που επιχείρησε να κάνει. Δηλαδή, με λίγα λόγια… ποινικοποιείται ο τραυματισμός από την ομοσπονδία. Δεν είναι οι μοναδικές που εξαιτίας προβλήματος υγείας, πιστοποιημένο μάλιστα από τους γιατρούς του ΣΕΓΑΣ, δεν αγωνίστηκαν αυτό το χειμώνα. Είναι όμως οι μοναδικές που το πλήρωσαν.

Είναι λοιπόν να τρέμει κανείς για το τι θα έκανε η ομοσπονδία αν ο Λούης Τσάτουμας και ο προπονητής του, Δημήτρης Βασιλικός ενεργούσαν διαφορετικά αυτό το χειμώνα. Υπενθυμίζεται πως ο άλτης έπαθε δύο φορές θλάση πριν ξεκινήσει ο κλειστός. Αν λοιπόν δεν αποφάσιζαν να συνεχίσουν, φτάνοντας στην τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά ζυγίζοντας τα πράγματα κατέληγαν πως σοφότερο είναι να προφυλαχθεί ο αθλητής για να μην ρισκάρει σοβαρότερο πρόβλημα, τι θα έκανε ο ΣΕΓΑΣ; Θα υποβίβαζε και τον Τσάτουμα;

Ο Τσιάμης από την άλλη μπήκε σε αγώνες, αλλά δεν του… βγήκε. Αν ένα πράγμα ξέρουν αθλητές και προπονητές- και η λογική υπαγορεύει να το γνωρίζει και η ομοσπονδία- είναι πως στον αθλητισμό κανείς δεν κάνει συμβόλαιο με την επίδοση. Υπάρχουν φορές που για διάφορους λόγους το αναμενόμενο αποτέλεσμα δεν προκύπτει.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ του τριπλούν δεν είναι ο μοναδικός που δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα στον κλειστό στίβο. Κοιτάζοντας το σχεδιασμό μπορεί να βρει κανείς κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Παρότι όμως κάποιοι άλλοι επιβραβεύθηκαν κατά κάποιο τρόπο- η ομοσπονδία ορθώς για εκείνους έκρινε πως δεν πρέπει να τους… καταδικάσει αμέσως και με άλλες αποφάσεις και ενέργειες έδειξε να τους στηρίζει- ο Τσιάμης βρέθηκε «τιμωρημένος». Και χωρίς να μάθει το γιατί.

Αν η ομοσπονδία είχε άλλους λόγους και όχι τα παραπάνω, που αφορούν την αγωνιστική παρουσία ή απουσία, για να υποβιβάσει τους τρεις αθλητές, θα έπρεπε να το έχει πει πρώτα από όλα στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς άλλωστε πως στο πρόσφατο παρελθόν η ίδια ομοσπονδία έχει δώσει πάρα πολλές προειδοποιήσεις και ευκαιρίες σε περιπτώσεις για τις οποίες υπήρχαν παράπονα για την έλλειψη συνέπειας από τον τρόπο που εργάζονταν. Τώρα γιατί έγινε απευθείας… εκτέλεση χωρίς «δίκη»;

Μέχρι νεοτέρας λοιπόν, οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν πως απαγορεύεται ρητά να τραυματιστούν, όπως επίσης και ότι θεωρούνται… κομπιούτερ, προγραμματισμένα να βγάζουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και μόνο. Διαφορετικά, θα είναι τα… κακά παιδιά.

Προηγούμενο άρθροΜαμά δύο φορές, 40 χρονών και αμετανόητη –Η Arron θέλει να επιστρέψει
Επόμενο άρθροΣτην Καλαμάτα ξέρουν από καλό… μήκος –Προετοιμασία για Τσάτουμα και Τσάκωνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ