[img]http://www.stivoz.com/dimosiografikes/douvalidis2.jpg[/img]

Πανελλήνιο ρεκόρ με 13.59 σημείωσε στα 110μ εμπόδια ο Κώστας Δουβαλίδης του ΑΟ Δράμας κατά την 3η και τελευταία ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Ανδρών / Γυναικών στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα αναδείχθηκε πανελληνιονίκης και ταυτόχρονα κατέρριψε το ρεκόρ του Στέλιου Μπίσμπα (Εθνικός ΓΣ) που ήταν 13.61 από τις 15 Ιουνίου 1996 στο ίδιο στάδιο.

Έγινε συνήθεια…
Τελευταία ο Λούης Τσάτουμας έχει συνηθίσει στις μεγάλες πτήσεις και η χθεσινή νίκη του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν τυπική διαδικασία. Το άλμα του ήταν και πάλι μεγάλο: στα 8,37 μ. Μετά το 8,66 μ. στα Παπαφλέσσεια και το 8,54 μ. στα Βενιζέλεια όμως, μάλλον το χθεσινό του άλμα θα περάσει στο… ντούκου. Περισσότερο είχε σημασία η νίκη του για… τυπικούς λόγους (ούτως ή άλλως αυτός θα ταξίδευε στο Μόναχο με την εθνική ομάδα για το Μπρούνο Τζάουλι) και γι’ αυτό ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού έκανε μόλις τρία άλματα στον αγώνα. Ξεκίνησε με άκυρο, έκανε τα 8,37 μ. με +0.5 άνεμο και στη συνέχεια είχε άλλο ένα άκυρο για να φύγει και να ξεκουραστεί εν όψει Μπρούνο Τζάουλι.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι»
«Με επηρέασε λίγο η ζέστη και υπάρχει και κούραση. Γι’ αυτό κάνω λίγα άλματα. Θέλω να κρατάω δυνάμεις εν όψει Οζάκα. Η χρονιά είναι μεγάλη. Θέλω να είμαι συντηριτικός σε κάποιους αγώνες. Έχω βελτιώσει τη ταχύτητα μου σε σχέση με πέρυσι. Γι’ αυτό βγαίνουν τα άλματα αυτά. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι αντίπαλοι μου, αλλά εγώ. Στο Μπρούνο Τζάουλι σημασία έχει να μαζέψω βαθμούς για την ομάδα και όχι τη επίδοση θα κάνω. Μετά το Μόναχο θα κατέβω στα μίτινγκ της Λωζάννης και της Ρώμης», ανέφερε ο Τσάτουμας μετά το τέλος του αγώνα.

Εβαλε… σημάδι ο Νούσιος
Ο Στέργιος Νούσιος φαίνεται πως έχει… αγαπήσει τα 7,88 μ. Δεν εξηγείται αλλιώς καθώς έχει βάλει σημάδι σε τρεις αγώνες του την επίδοση αυτή. Ο αθλητής του Δ. Βασιλικού είναι σταθερός στα άλματα του και είναι θέμα συγκυρίας να του βγει το μεγάλο άλμα στα 8 μέτρα.

Τρίτος ήταν ο Τάσος Μακρυνικόλας που είχε άλμα στα 7,79 μ., ενώ (όπως και ο Νούσιος) είχε ένα άκυρο στα 8 μ. Είναι σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσει το μεγάλο άλμα.

Δύο στα δύο η Δεβετζή
Μετά την εντυπωσιακή της εμφάνιση στο τριπλούν, η Χρυσοπηγή Δεβετζή κέρδισε και στο μήκος! Η ολυμπιονίκης του τριπλούν αρκέστηκε σε ένα άλμα στα 6,56 μ. για να κερδίσει τον αγώνα, ενώ μόλις για τέσσερα εκατοστά έχασε το όριο για το μήκος στην Οζάκα. Έκανε δύο έγκυρα άλματα και άφησε δύο προσπάθειες η αθλήτρια του Θ. Σιούντρη που θα πάει σε δύο αγωνίσματα στο Μπρούνο Τζάουλι.

Δεύτερη ακολούθησε η Αθανασία Πέρρα. Άλλη μία τριπλουνίστρια στο βάθρο του μήκους που πέταξε στα 6,48 μ. Εκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ η αθλήτρια του Μ. Σουβλάκη που ξεχώρισε χθες στο αγώνισμα. Ξεπέρασε κατά 30 εκατοστά τον εαυτό της αφού είχε από τον προκριματικό 6,18 μ.!

Ακολούθησε η Γιάννα Καφετζή που συμπλήρωσε την τριάδα του Ολυμπιακού, κάνοντας άλμα στα 6,36 μ., ενώ η Στέλλα Πιλάτου ακολούθησε με 6,34 μ.

Σούπερ Ρεντούμη με 13.01 στα 100 εμπόδια
Η Φλώρα Ρεντούμη επέστρεψε για τα καλά χθες. Η πρωταθλήτρια των 100 μ. εμπ. έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κέρδισε με το εντυπωσιακό 13.01 για να πιάσει το χαμηλό όριο για την Οζάκα. Πλέον η αθλήτρια του Δ. Χατζόπουλου πάει για το 12.96 που είναι το υψηλό και να σιγουρέψει τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο.

Θα την δούμε ακόμη πιο δυνατή στο Μόναχο καθώς είναι σε εξαιρετική κατάσταση.
«Είμαι ευχαριστημένη. Δεν ξεκίνησα καλά, αλλά ανέβηκα μετά τα μισά. Ήταν ο πρώτος καλός αγώνας που έκανα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και στο Μόναχο θα πάω για επίδοση κάτω από τα 12.90. Εχω δουλέψει πολύ φέτος και περιμένω την επίδοση», ανέφερε η ελληνίδα πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού.

Η Ολυμπία Πετσούδη έκανε εξίσου καλή εμφάνιση. Τερμάτισε δεύτερη σε χρόνο 13.71 και ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών, όπως και η Βάσω Δεληνικόλα με 13.73.

Πέταξε στα 4,31 μ. η Σκαφίδα
Επιστρέφει δυναμικά η Αφροδίτη Σκαφίδα που κέρδισε χθες με άλμα στα 4,31 μ. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κυνήγησε το όριο στα 4,50 μ. όπου είχε καλές προσπάθειες. Πλέον, στο Μόναχο αν ευνοήσουν οι συνθήκες θα έρθει η επίδοση, αφού είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Θέλει το πανελλήνιο ρεκόρ και θα το κυνηγήσει φέτος.

Δεύτερη ήταν η Ερρικα Πρεζεράκου με άλμα στα 4,15 μ., όσο έκανε και η ταλαντούχα Μαριάνα Ζαχαριάδη. Έκανε την ευχάριστη έκπληξη και ήταν τρίτη στο αγώνισμα με ατομική επίδοση, πιάνοντας και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων. Ακολούθησε η Κατερίνα Στεφανίδη με 4,10 μ. και η Ηρώ Λεδάκη με 4,00 μ.

Ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων η Αντωνία Στεργίου με 1,93 μ.
Μεγάλη εμφάνιση έκανε η Αντωνία Στεργίου που για μία ακόμη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της, κάνοντας άλμα στο 1,93 μ. Ισοφάρισε μάλιστα το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων το οποίο έχει μαζί με την Νίκη Μπακογιάννη η οποία το είχε κάνει το 1989 στη Σόφια. Μεγάλη επίδοση από την ταλαντούχα αθλήτρια που επιβεβαίωσε το χαμηλό όριο και θα πάει στην Οζάκα.

Το αξίζει με την σταθερότητα της και τις εξαιρετικές της εμφανίσεις φέτος. Έσπασε το 1,92 μ. που είχε και έγινε η 3η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών στις γυναίκες, πίσω από το 2,03 μ. της Μπακογιάννη και το 1,95 μ. της Γκαβέρα. Σπουδαίο ταλέντο που στη συνέχεια της σεζόν θα πιάσει και το υψηλό όριο που είναι 1,95 μ. Είναι η πιο σταθερή αθλήτρια φέτος και άξια πήρε το εισιτήριο.

Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Μαρούλα Παπαγεωργίου. Η αθλήτρια του Πελασγού Λάρισας ξεπέρασε το 1,85 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στο 1,88 μ., χωρίς να τα καταφέρει. Στην τρίτη θέση ακολούθησε η Πέρσα Χατζηνάκου που πέρασε το 1,82 μ.

Με κόντρα ο Γκούσης 20.85
Ο κόντρα άνεμος χάλασε τα σχέδια του Τάσου Γκούση που κυνήγησε το όριο, αλλά τερμάτισε τελικά σε χρόνο 20.85. Με… 1.7 κόντρα δεν μπορούσε να περιμένει και πολλά, αφού κατέστρεψε τη κούρσα του ο αέρας, αλλά κέρδισε και θα κυνηγήσει την επίδοση στο Μόναχο. Κρίμα πάντως γιατί ήταν σε καλή κατάσταση και εμφανίστηκε απογοητευμένος στο τέλος του αγώνα. Περίμενε μία καλύτερη επίδοση, αλλά δεν τον ευνόησαν οι συνθήκες.

Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Ρέγας ο οποίος έκανε χρόνο 21.33 και έδωσε τους βαθμούς στον Πανελλήνιο. Τρίτος ακολούθησε ο Γιώργος Κουτσοθεοδώρου που ολοκλήρωσε την πολύ καλή του παρουσία με την 3η θέση και χρόνο 21.44.

Κόντρα και στα 200 μ. γυναικών
Οπως στους άνδρες, έτσι και στα 200 μ. των γυναικών, ο κόντρα άνεμος δεν επέτρεψε να γίνουν κάποιες καλές επιδόσεις. Έτσι, η κύπρια Ε. Αρτυματά επικράτησε στον αγώνα τερματίζοντας σε χρόνο 23.68, αλλά αν ευνοούσε ο αέρας θα είχε κάνει μεγαλύτερη επίδοση. Δεύτερη ακολούθησε η Δήμητρα Ντόβα με χρόνο 24.20, ενώ στην 3η θέση ακολούθησε η Αγνή Δερβένη με 24.36.

Τρεις… κι ο κούκος
Για μία ακόμη φορά η εικόνα του πρωταθλήματος βάδην στα 20.000 μ. προκάλεσε άσχημα συναισθήματα.

Στην Παραλία Μεγάρων (περιοχή Βαρέα) η 3η ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου ξεκίνησε με 18 συμμετοχές στους άνδρες και 5 (!) στις γυναίκες, τελικά τερμάτισαν οι 8 άνδρες και στις γυναίκες μόλις δύο

Ούτε χάλκινο μετάλλιο δεν δόθηκε αφού εγκατέλειψαν ή ακυρώθηκαν οι τρεις από τις συμμετέχουσες και δυστυχώς στην ομοσπονδία δεν προβληματίζονται που σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα αγωνίστηκαν μόλις 5 αθλήτριες από όλη τη χώρα. Και σε ένα άθλημα που έχουμε κατακτήσει πρόσφατα- χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.

Στο αγωνιστικό, η Αθηνά Παπαγιάννη κέρδισε τη κούρσα των γυναικών με χρόνο 1:39.38, ενώ η Δέσποινα Ζαπουνίδου ήταν η άλλη αθλήτρια που τερμάτισε με χρόνο 1:45.45. Στους άνδρες, νικητής ήταν ο Θόδωρος Κουπίδης με χρόνο 1:32.06, ενώ την τριάδα έκλεισαν ο Κώστας Στεφανόπουλος με 1:34.54 και ο Θόδωρος Κεφαλόπουλος με 1:38.35.

Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ κατέκτησε την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία τω συλλογων του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών καθώς συγκέντρωσε σε άνδρες και γυναίκες 660 βαθμούς, με δεύτερο τον Πανελλήνιο ΓΣ με 645,5.

Στους άνδρες την πρώτη θέση κατέκτησε ο Ολυμπιακός με 412,5β και στις γυναίκες ο Πανελλήνιος με 254,5β. Κορυφαίος επαρχιακός σύλλογος αναδείχθηκε στους άνδρες ο ΑΣ Πελασγός Λάρισας και στις γυναίκες ο ΓΣ Πίνδαρος Θηβών.

Βαθμολογία ανδρών: Ολυμπιακός ΣΦΠ 412,5, Πανελλήνιος ΓΣ 391, Παναθηναϊκός ΑΟ 120, Πανιώνιοπς ΓΣ 98, ΑΕΚ 80, ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης 54, ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης 50, ΑΣ Πελασγός Λάρισας 47, ΑΣ Φίλιππος Βέροιας 44, ΓΣ Ελ. Βενιζέλος 38,5, ΟΦΗ 38, Πειραϊκός Σύνδεσμος 36.

Βαθμολογία γυναικών: Πανελλήνιος ΓΣ 254,5, Ολυμπιακός ΣΦΠ 247,5, ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαονίκης 85, Παναθηναϊκός ΑΟ και ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης 72, Αίολος Μακεδονίας 60, ΓΣ Πίνδαρος Θηβών 59, ΑΣ Πελασγός Λάρισας 56, ΟΦΚΑ Οδυσσέας 54, ΠΑΟΚ 50, ΟΦΗ 38, Πανιώνιος ΓΣ 37.

*

Σε ηλικία 8 ετών ο Κώστας Δουβαλίδης, όπως και η πλειοψηφία των μικρών παιδιών, άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό από το ποδόσφαιρο. Γεννημένος από Ελληνίδα μητέρα και Αμερικανό πατέρα, ο Δουβαλίδης ξεκίνησε με σταθμό την ομάδα-καμάρι της πόλης του, τη Δόξα Δράμας, αλλά σύντομα ένας άνθρωπος θα του άλλαζε το άθλημα με το οποίο θα ασχολούταν, αλλά και τη ζωή…

Ο Μπάμπης Σδρόλας, που κατοικεί και αυτός στην πόλη της Δράμας, συνάντησε τον 8χρονο τότε Δουβαλίδη στο γήπεδο και διαπίστωσε πως έχει τα προσόντα να ασχοληθεί με το στίβο. Πριν καταλήξει εκεί, ο Δραμινός πρωταθλητής -πια- Ελλάδας στα 110 μ. εμπόδια, πέρασε και από άλλα αθλήματα.

«Ξεκίνησα σε ηλικία 8 ετών να παίζω ποδόσφαιρο στη Δόξα Δράμας. Αγωνιζόμουν σαν δεξί μπακ χαφ. Εκεί με βρήκε ο προπονητής μου. Παράλληλα, δοκίμασα και άλλα αθλήματα όπως το χάντμπολ, το βόλεϊ, ακόμη και ποδηλασία. Οταν μπήκα στο στίβο δοκίμασα και άλλα αγωνίσματα, αλλά κατέληξα στα εμπόδια» ανέφερε ο 20χρονος πρωταθλητής, που όπως αποδεικνύεται έκανε μαζί με τον προπονητή του την καλύτερη επιλογή.

Το πρώτο μεγάλο «μπαμ» ήρθε το 2004 όταν στο τέλος της σεζόν ο Δουβαλίδης κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ Παίδων του ινδάλματός του, Λατζί Ντουκουρέ, τερματίζοντας σε χρόνο 13.22 σε αγώνες που έγιναν στη Σκόπελο (13.26 ήταν το ρεκόρ του Ντουκουρέ). Το 2005 ήρθε το πρώτο μετάλλιο (αργυρό) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, ενώ πέρυσι κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.

Τώρα, είναι ο κάτοχος των πανελλήνιων ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες στα 110 μ. εμπόδια! Και φυσικά έπεται συνέχεια.

Κατάσταση… δράμα
Μαθημένος, όπως είναι, στις δυσκολίες, ο Κώστας Δουβαλίδης γυμνάζεται σε ένα από τα χειρότερα στάδια που διαθέτει η χώρα για προπόνηση αθλητών στίβου. Το στάδιο της Δράμας δεν προσφέρεται για προπόνηση απλή, πόσο μάλλον για τις απαιτήσεις που έχει ένας αθλητής παγκόσμιας κλάσης όπως ο Δουβαλίδης.

«Είναι πολύ χάλια η κατάσταση, καθώς δεν υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις. Τον χειμώνα δεν μπορεί να γίνει προπόνηση από το κρύο και δεν έχουμε ένα κλειστό. Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια και τα ίδια, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Δεν υπάρχει βοήθεια από τους τοπικούς παράγοντες και αν δεν ήταν και η εταιρία Stalco να με βοηθά, δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα» ανέφερε ο -«ερωτευμένος» με την πόλη του- Δουβαλίδης, που δυστυχώς είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για τα κατορθώματά του, αλλά στη Δράμα φαίνεται πως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία…

Η εξέλιξη
Ο προπονητής του είχε δει τις δυνατότητές του, ο ίδιος όμως δεν φαινόταν να πολυπίστευε μικρός ότι θα έφτανε εδώ που βρίσκεται τώρα. «Ξεκίνησα από χόμπι τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Δεν περίμενα ότι θα έφτανα εδώ που είμαι τώρα. Πολλοί πίστευαν σε μένα, εγώ όχι και τόσο. Μέσα από τις προπονήσεις είδα ότι μπορώ να φτάσω κάπου ψηλά. Δεν βάζω στόχους όμως. Κοιτάζω το πολύ μέχρι την επόμενη σεζόν κάθε χρόνου. Δεν θέλω να βάζω όρια πουθενά» τόνισε ο ταλαντούχος πρωταθλητής, που συμπλήρωσε ότι το όνειρο ζωής που είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά…

«Το ζητούμενο για μένα είναι να βγει χωρίς προβλήματα η χρονιά. Πέρυσι είχα τραυματισμούς που με άφησαν καιρό εκτός. Φέτος είμαι καλύτερα. Θέλω να βγει έτσι η χρονιά. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στο Ντέμπρετσεν είναι ο μεγάλος στόχος. Μετά θα έρθει και η Οσάκα. Θα είναι η πρώτη μου παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο Ανδρών και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Περισσότερο σημασία έχει ότι θα συλλέξω πολύτιμες εμπειρίες από εκεί. Είχα πει πως μεγάλο μου όνειρο είναι η παρουσία μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα στο Πεκίνο. Τώρα αρχίζω και συνειδητοποιώ ότι υλοποιείται σιγά σιγά…» κατέληξε.

Καλός χαρακτήρας, επιθετικός στα… εμπόδια
Το σημαντικό με τον Κώστα Δουβαλίδη είναι πως αποτελεί ένα από τα λίγα -είναι η αλήθεια- παραδείγματα Ελλήνων αθλητών στο στίβο που δεν έχει αντιπάθειες. Ολοι μιλούν για ένα εξαιρετικό παιδί και δεν είναι τυχαίο ότι μετά το ρεκόρ οι αντίπαλοι του έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια, όπως και αθλητές άλλων αγωνισμάτων.

«Είναι ένα πολύ καλό παιδί, αλλά και πολύ επιθετικό… στα εμπόδια. Αυτό είναι το καλό με τον Κώστα. Είναι θετικός στην ενέργεια και στη σκέψη. Οταν χρειάζεται να δουλέψει, θα δουλέψει. Το θέμα είναι να υπάρχουν καλές συνθήκες για προπόνηση και υγεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Σδρόλας για τον ταλαντούχο πρωταθλητή των 110 μ. εμποδίων.

«Ολο το μέλλον δικό του»
Σημαντικό σημείο της… ιστορίας του Κώστα Δουβαλίδη ήταν η «ανακάλυψή» του από τον Χαράλαμπο Σδρόλα. Ο προπονητής του τον στηρίζει συνεχώς και έχει «επενδύσει» πάνω στον Κώστα, τον οποίο βρήκε από το… γιο του, με τον οποίο ο Δουβαλίδης ήταν συμμαθητής στο σχολείο!

«Από μικρό τον ήξερα γιατί ήταν συμμαθητής του γιου μου και γειτονάκι μας. Φαινόταν ότι έχει ταλέντο αυτό το παιδί. Δοκιμάσαμε και άλλα αθλήματα, αλλά τον κέρδισε ο στίβος» ανέφερε ο Σδρόλας, που ανέφερε για το πανελλήνιο ρεκόρ του 13.59 πως ήταν… φυσικό επόμενο.

«Το περίμενα το ρεκόρ. Η φιλοδοξία του κάθε αθλητή και του κάθε προπονητή είναι ο αθλητής να βελτιώνεται καθημερινά. Η βασική επιδίωξη για τον κάθε αθλητή είναι να φτάσει να αγωνίζεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι στο Πεκίνο. Εχει όλο το μέλλον μπροστά του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεύτερος πατέρας…
Ο Σδρόλας έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή του Ελληνα πρωταθλητή. Δεν είναι μόνο το προπονητικό κομμάτι, αλλά ο έμπειρος προπονητής έχει σταθεί πολύ στον Δουβαλίδη που είχε να ξεπεράσει πολλά και δύσκολα «εμπόδια» και στην προσωπική του και οικογενειακή του ζωή. Ισως γι αυτό έμαθε να ξεπερνά τόσο καλά και τα εμπόδια στο στάδιο… «Εχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Δεν είναι απλά ο προπονητής μου. Είναι και δεύτερος πατέρας μου. Μιλάμε για τα πάντα και με βοηθά σε όλα. Οχι μόνο στο κομμάτι του στίβου, αλλά και στη ζωή μου» αναφέρει για τον «μέντορά» του ο Κώστας Δουβαλίδης.

Who is Who
ΕΠΩΝΥΜΟ: ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ
ΟΝΟΜΑ: ΚΩΣΤΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 1987
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΔΡΑΜΑ
ΑΓΩΝΙΣΜΑ: 110 μ. ΕΜΠΟΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΑΟ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΔΡΟΛΑΣ
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ:2006 – 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ (ΠΕΚΙΝΟ)
2005 – 2ος ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ
2003 – 8ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στην κατηγορία Παίδων με 13.22
ΑΤΟΜΙΚΑ ΡΕΚΟΡ (Ανδρών):
Ανοιχτός στίβος (110 μ. εμπ.) – 13.59 (Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ΟΑΚΑ, 2007)
Κλειστός στίβος (60 μ. εμπ.) – 7.50 (Ημερίδα, Παιανία, 2006)

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ (2η ημέρα)-Ρεκόρ η Κοκκιναρίου
Επόμενο άρθροΣούπερ λίγκα ευρωπαϊκού κυπέλλου – Η ελληνική ομάδα για το Μόναχο