Στο κεντρικό Ολυμπιακό Στάδιο θα φιλοξενηθει στις 25-26 Ιουνίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ, όπως ανακοινώθηκε και απο την Εθνικη Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (www.eaom-amea.gr)

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Αγώνων:
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010: Αξιολόγηση Αθλητών
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010: Αξιολόγηση αθλητών , Τεχνική Σύσκεψη
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010: Πρωινή και Απογευματινή Αγωνιστική Περίοδος
Σάββατο, 26 Ιουνίου 2010: Πρωινή και Απογευματινή Αγωνιστική Περίοδος

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές των Αθλητικών Σωματείων ΑμεΑ που είναι μέλη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ και έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας.

Επίσης, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Μαρτίου 2010: στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ατομικών αθλημάτων οι αθλητές που προέρχονται από κράτη μέλη της Ε.Ε, Κύπριοι και αποδεδειγμένα (με δημόσια έγγραφα) ομογενείς αθλητές , τέλος δε μέχρι δύο (2) αλλοδαποί αθλητές προερχόμενοι από χώρες εκτός Ε.Ε, οι οποίοι έχουν εγγραφεί/μετεγγραφεί στη δύναμη σωματείων-μελών της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό Εγγραφών –Μετεγγραφών της Ομοσπονδίας, αγωνίζονται ΕΚΤΟΣ συναγωνισμού.

Ηλικιακές Κατηγορίες:
• Ανδρών & Γυναικών (Open)
• Νέοι κάτω των 20 χρονών (U/20): γεννημένοι 1991 – 1992
• Νέοι κάτω των 18 χρονών (U/18): γεννημένοι το 1993-1994
• Νέοι κάτω των 16 χρονών (U/16): γεννημένοι το 1995-1996

Σημείωση: Αθλητές που ανήκουν στις κατηγορίες U/20, U/18 και U/16 έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να αγωνιστούν ή στην Open κατηγορία ή στην κατηγορία που ανήκουν, όχι και στις δύο κατηγορίες. Αθλητές γεννημένοι από το 1990 και πριν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στην κατηγορία Open Ανδρών και Γυναικών

Μόνο οι αθλητές που έχουν θεωρημένα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων υποχρεούνται να προσκομίζουν τα δελτία Αθλητικής Ιδιότητας και Υγείας θεωρημένα στην Γραμματεία Αγώνων πριν την έναρξη των Αγώνων.

Αθλητές που δεν θα προσκομίσουν το δελτίο δεν θα μπορούν να αγωνιστούν
Οι αθλητές που δεν έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση Δελτίων δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τα δικαιολογητικά που υπολείπονται για την έκδοση Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας θα πρέπει να κατατεθούν από τους Συλλόγους μέχρι και τις 28 Μαΐου 2010

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
1. Κάθε αθλητής έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή σε δύο (2) ατομικά αγωνίσματα και ένα ομαδικό.
2. Οι αθλητές οφείλουν να φορούν αθλητική περιβολή του Σωματείου τους και να συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς του Αθλήματος
3. Η παραμονή των προπονητών ή άλλων παραγόντων μέσα στο αγωνιστικό χώρο απαγορεύεται. Συνοδούς δικαιούνται να έχουν στον αγωνιστικό χώρο οι αθλητές των παρακάτω κατηγοριών: 11, 12, 51, 52, 53, 32, 33,
4. Οι αθλητές υποχρεούνται να φοράνε τα νούμερα τους κατά την διάρκεια των αγωνισμάτων τους. Τα νούμερα θα παραδοθούν στους εκπροσώπους των συλλόγων στην Τεχνική Σύσκεψη.
5. Αθλητής που δεν εμφανίζεται σε ένα αγώνισμα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα αγωνίσματα που έχει δηλώσει. Μόνο για λόγους υγείας και με την κατάθεση ιατρικής βεβαίωσης δικαιολογείται η μη συμμετοχή του.

Οι αγώνες είναι αναγνωρισμένοι από την IPC και μόνο τα αποτελέσματα των αθλητών που έχουν την ειδική αθλητική άδεια (IPC Athlete License) θα αναγνωρίζονται και θα καταγράφονται στην παγκόσμια κατάταξη με την προϋπόθεση να έχουν διεθνής αξιολόγηση με στάτους permanent (P) ή review (R).

Ακόμη

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ) προκηρύσσει την Προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Νοητικής Αναπηρίας για την Αγωνιστική Περίοδο 2010 στις 19 και 20 Ιουνίου 2010.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Επιτροπής Στίβου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) και τη παρούσα προκήρυξη.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 19 και 20 Ιουνίου 2010 Γήπεδο Κορίνθου.
Ενδεικτικό Πρόγραμμα Αγώνων:
18 IOYNIOY 2010: Άφιξη Αποστολών
19 IOYNIOY 2010: Πρωινή Αγωνιστική Περίοδος
Απογευματινή Αγωνιστική περίοδος
20 IOYNIOY 2010 Πρωινή Αγωνιστική περίοδος
20 IOYNIOY 2010 Αναχώρηση Αποστολών

Προηγούμενο άρθροΜάτσεια – Κύπρος
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα στα 100μ με 9.86

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ