Το κύμα αναβολών ήταν μάλλον αναμενόμενο πως θα επηρέαζε και τους επόμενους 2 μεγάλους Μαραθωνίους της σειράς World Marathon Majors.

Ο αγώνας του Tokyo έγινε μόνο για elite αθλητές, όμως για συνέχεια θα έχουμε πια το Φθινόπωρο.

Ο Μαραθώνιος στη Βοστώνη, από τις 20 Απριλίου πάει για 14 Σεπτεμβρίου και θα είναι και έτσι ο επόμενος της σειράς,

Ο πολυαναμενόμενος Μαραθώνιος στο Λονδίνο, από 26 Απριλίου πάει για 4 Οκτωβρίου και αναμένουμε αν θα έχουμε και τότε τις συμμετοχές των Kipchoge – Bekele και της Kosgei, που αρχικά είχε κλείσει η διοργάνωση (->εδώ)

Ενδιάμεσα, στις 27 Σεπτεμβρίου, είναι ο Μαραθώνιος στο Βερολίνο, όπου συνηθίζονται τα παγκόσμια ρεκόρ κι αναμένεται να έχει μεγάλα ονόματα που θα πρέπει να επιλέξουν…

Μην ξεχνάμε επίσης ότι πιο πριν, στις 8 και 9 Αυγούστου, τελευταίες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων του Tokyo, ειναι το αγώνισμα στο Μαραθωνίου για γυναίκες και άντρες αντίστοιχα, στο… Sapporo. Άρα κοντά με τους Μαραθωνίους σε μια χρονική απόσταση 6-8 εβδομάδων, εφόσον βέβαια δεν έχουμμε και άλλες μεγάλες αλλαγές.

Η σειρά που περιλαμβάνει και τον Ολυμπιακό αγώνα, θα ολοκληρωθεί με το Μαραθώνιο στο Σικάγο στις 11/10, που ήταν εκεί απ όπου ξεκίνησε η τρέχουσα σειρά, ενω η επόμενη ξεκινάει με τη Νέα Υόρκη την 1/11.

Πολλές αναβολές ή ματαιώσεις

Οι αγώνες σε δρόμο θα ήταν κανονικά στο επίκεντρο αυτούς τους μήνες, όμως η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα και έτσι αναβάλλονται -ή και ματαιώνονται- ο ένας μετά τον άλλον.

Αναβολή ανακοινώθηκε και για το παγκόσμιο κύπελλο βάδην, που ήταν για τις 2-3 Μαίου στο Minsk.

Γενικά ελάχιστα θα είναι τα αθλητικά δρώμενα που θα γίνουν στον υπόλοιπο Μάρτιο και Απρίλιο ως το Πάσχα και πιθανότατα και μετά, ενώ από Μάιο που στο προσκήνιο θα είναι πια ο ανοικτός, βλέπουμε – έχει ο …ιός.

-> Καλεντάρι 2020

Προηγούμενο άρθροΑναβολή και στο χειμερινό ρίψεων στην Κύπρο
Επόμενο άρθροΜέτρα αναστολής – τι ορίζουν για αθλητικές εγκαταστάσεις και αθλητές Ολυμπιακής προετοιμασίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ