Ο δρόμος για το Πεκίνο είναι… μακρύς. Επειδή λοιπόν ο Σπύρος Λεμπέσης δεν θέλει να μπει τίποτα εμπόδιο ανάμεσα σε εκείνον και τον τελικό στόχο του, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αποφάσισε να λύσει ένα πρόβλημα που εδώ και καιρό τον ταλαιπωρούσε.

Τον τελευταίο περίπου 1,5 χρόνο, ο πρωταθλητής του ακοντισμού δεν μπορούσε να προπονηθεί όπως επιθυμούσε, εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο καθώς υπήρχε πρόβλημα στον τένοντα. Μπήκε λοιπόν στο χειρουργείο για μία επέμβαση ώστε να το ξεπεράσει και σύντομα θα είναι στις… επάλξεις.

Ο Λεμπέσης έκανε θεραπεία με βλαστοκύτταρα στο δεξί του γόνατο τη Δευτέρα. «Γίνεται με ολική νάρκωση, σαν κανονική επέμβαση. Αφαιρούν τα βλαστοκύτταρα από άλλο σημείο του σώματος και τα τοποθετούν εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα», είπε ο ακοντιστής, εξηγώντας τη διαδικασία.

Τώρα, για τις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει να απέχει από τις προπονήσεις, αλλά σύντομα θα είναι ξανά σε δράση. «Δεν πιστεύω ότι αυτό το πρόβλημα θα μου χαλάσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Άλλωστε, είναι νωρίς ακόμη», τόνισε και συμπλήρωσε χαμογελώντας «Όσο ναʼ ναι από τα χρόνια καταπόνησης το σώμα βγάζει τα… προβλήματά του», αναφερόμενος στην επέμβαση που έκανε στον ώμο το καλοκαίρι του 2013. «Τώρα το χέρι είναι καλά και… περιμένει το γόνατο για να συνεργαστούν», συμπλήρωσε σε εύθυμο τόνο.

Όσο για τους αγώνες, έχοντας ήδη το μεγάλο στόχο, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο μυαλό του, τόνισε ότι θα μπει όταν θα είναι απόλυτα έτοιμος, καθώς δεν θέλει να βιαστεί. «Άλλωστε, δεν μπορώ απλά να πάρω μέρος για να αγωνιστώ. Θέλω να είμαι σε θέση για να κάνω μία αξιόλογη επίδοση», συμπλήρωσε.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΚακός χαμός με τη νέα χορηγία του Gatlin –Αντιδρούν αθλητές και φίλαθλοι
Επόμενο άρθροΤο βάδην ξανά στο προσκήνιο –Οι συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και την ημερίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ