Τώρα μπορεί να είναι ήσυχος και να σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να πάει να παίξει ποδόσφαιρο στην Μάντσεστερ ή να δοκιμάσει πως είναι να κάνεις μήκος, ίσως και τα 400μ. Ο Γιουσέιν Μπολτ και επίσημα έγινε θρύλος. Το οτι δεν πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ λίγο τον ενδιαφέρει. Κατάφερε να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε ποτέ στην ιστορία των αγώνων, να κάνει κανένας άλλος αθλητής. Να υπερασπιστεί τους τίτλους του σε 100 μ. και 200 μέτρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Τζαμαϊκανός τερμάτισε σε 19.32 σε μια κούρσα όπου έτρεξε πολύ καλά στη στροφή αλλά για αρκετά μέτρα ατην ευθεία ένιωσε την πίεση του συμπατριώτη του Γιόχαν Μπλέικ, ο οποίος τερμάτισε τελικά δεύτερος σε 19.44. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ένας ακόμη Τζαμαϊκανός ο 22χρονος Γουόρεν Γουέιρ, με 19.84 και νέο ατομικό ρεκόρ. Η μοναδική χώρα που ως τώρα είχε “δει” τρεις αθλητές της να κατακτούν και τα τρία μετάλλια στην απόσταση ήταν η ΗΠΑ το 1988 με τους Καρλ Λιούις, Κιρκ Μπαπτίστ και Τόμας Τζέφερσον. Με 19.90 ήταν 4ος ο Αμερικανός Σπήρμον και στα 20″ ακριβώς έτρεξε ο Μαρτίνα. Έκτος τερμάτισε απο την εσωτερική σε 20.19 ο Λεμέτρ.
Ο Μπολτ εννοείται πως με το τέλος του αγώνα έκανε τα γνωστά χορευτικά του, έπαιξε με τον κόσμο, ενώ δεν παρέλειψε να πάρει την φωτογραφική μηχανή ενός φωτογράφου και να τραβάει φωτογραφίες τόσο τον κόσμο όσο και τους συναθλητές του.
Το χρυσό μετάλλιο του το απένειμε ο Φράνκι Φρέντερικς.

Πριν την εμφάνιση του Μπολτ ξεχώρισε ένας άλλος σπουδαίος του παγκόσμιου στίβου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτιμούσαν πως έχει τις δυνατότητες να γίνει ο πρώτος αθλητής που θα τρέξει τα 800 μέτρα κάτω από 1.41.00. Οπως επίσης δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως ο Ντέιβιντ Ρουντίσα θα μείνει για αρκετούς λόγους στην ιστορία. Ο Κενυάτης δρομέας ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Οχι μόνο το κατάφερε, αλλά κάνοντας σπουδαίο παγκόσμιο ρεκόρ. Αφού πέρασε οδηγώντας σε 49.28 τα 400μ, τερμάτισε σε 1.40.91 και έγινε ο πρώτος αθλητής που κατεβαίνει το φράγμα των 1.41.00. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1.41.01 και το είχε πετύχει στις 29 Αυγούστου 2010 στο Ριέτι. Ο 24χρονος ξεκίνησε πολύ δυνατά την κούρσα και μετά το δεύτερο 400άρι απλώς μεγάλωνε την διαφορά από τους αντιπάλους του. Το παγκόσμιο ρεκόρ του Ρουντίσα ήταν το πρώτο της διοργάνωσης και η κούρσα αυτή μάλλον ο κορυφαίος τελικός της.

Μεγάλη κούρσα όμως έγινε και πίσω, εκεί που ένας πιτσιρικάς κατάφερε να γράψει τη δική του ιστορία. Ο Νιετζέλ Αμος έμεινε κοντά στον Ρουντισα και τερμάτισε σε 1.41.73 βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων που ήταν ήταν 1.42.69 και ανήκε στον Κάκι από τις 6/6/08, ενώ έπιασε στην τρίτη θέση όλων των εποχών στους άνδρες τον Σεμπάστιαν Κόε. Τρίτος με 1.42.53 και νέο ρεκόρ ήταν ο επίσης έφηβος, Κενυάτης Τίμοθι Σόλομον. Συνολικά πέντε αθλητές τερμάτισαν κάτω από 1.43.00, ενώ και οι οκτώ αθλητές της κούρσας πέτυχαν ρεκόρ. Το μοναδικό που δεν ήταν ατομικό, αλλά επίδοση της χρονιάς ήταν το 1.43.32 του Αμπουμπάκερ Κάκι, που έμεινε έβδομος.

Στον ημιτελικό των 800μ γυναικών η Ελενα Φιλάνδρα τερμάτισε σε 2.04.42 23, στην όγδοη θέση σε μια κούρσα που είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα για εκείνη. Νικήτρια της σειράς ήταν η ολυμπιονίκης του 2008 Πάμελα Τζελίμο με 1.59.42 όμως στον τελικό του Σαββάτου θα έχει δύσκολο έργο. Τον κορυφαίο χρόνο των 3 ημιτελικών πέτυχε η Κάστερ Σεμένια με 1.57.67 κι έδειξε έτοιμη να πρωταγωνιστήσει ενώ και οι 3 Ρωσσίδες πέρασαν και θα διεκδικήσουν επίσης τη νικη.
“Δεν ήμουν πολύ καλά σήμερα. Δεν αισθανόμουν καλά. Βέβαια όταν μπαίνεις σε ένα στάδιο με τέτοια ατμόσφαιρα τα ξεχνάς όλα. Μετά την κούρσα στην Θήβα πίστευα πως ήμουν σε θέση να κάνω μια καλή εμφάνιση εδώ. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελα. Περισσότερο στεναχωριέμαι για αυτούς που πίστεψαν σε μένα και περίμεναν να δουν σήμερα μια μεγάλη επίδοση”, είπε η Ελενα Φιλάνδρα.

Στο τριπλούν ανδρών ο Τέιλορ κινδύνεψε με 2 άκυρα στην αρχή, έκανε ένα τρίτο άλμα για να συνεχίσει, και στο 4ο του καθάρισε την υπόθεση νίκη με 17,81μ. Δεύτερος ο συμπατριώτης του Κλέι με 17,62μ ενώ στην 3η θέση, στα 35 του χρόνια ο Ιταλός Ντονάτο με 17,48μ αφήνοντας 4ο τον έτερο Ιταλό …Γκρέκο.

Ο Άστον Ήτον επικράτησε στο 10θλο με 8869β και για 24β δεν κατάφερε ρεκόρ Αγώνων. Ο συμπατριώτης του Αμερικανός Τιμ Χάρντη, σε όλα τα αγωνίσματα έμεινε σχετικά κοντά για να πάρει τη δεύτερη θέση με 8671β. Η μάχη γινόταν για την 3η θέση που ουσιαστικά ξεκαθάρισε στον ακοντισμό με τον Κουβανό Σουάρεζ

Στον ακοντισμό γυναικών επικράτησε μάλλον εύκολα η Τσέχα Μπάρμπορα Σποτάκοβα, αθλήτρια του Ζελέζνι στον οποίο μετά ..υποκλίθηκε, με 69,55μ. Ακολούθησαν οι Γερμανίδες Όμπεργκφελλ και Σταλ.

Αποτελέσματα: www.stivoz.com/forum/showthread.php?7359

Προηγούμενο άρθροΛονδίνο 7η ημέρα πρωί – 13η η Στεργίου
Επόμενο άρθροΝταν Ο’ Μπράιαν: "Θέλω να τον δω στο επόμενο"

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ