Το ξυπνητήρι χτυπά από νωρίς. Στις 8.20, ραντεβού στη σχολή, μετά από διαδρομή 30 χιλιομέτρων. Μάθημα και επιστροφή το μεσημέρι. Λίγη ώρα για ξεκούραση και μετά… διπλοβάρδια στο στάδιο. Κάθε ημέρα, για περίπου τέσσερις μήνες. Και μόνο που το διηγείται ο Κώστας Δουβαλίδης κουράζεται.

Ξεκινώντας την προετοιμασία για τη νέα χρονιά, ο Δραμινός κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ των «ψηλών» εμποδίων άρχισε τη διπλή ζωή. Το πρωί, φοιτητής στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας. Το απόγευμα αθλητής. Και το βράδυ, κατάκοπος κι από τις δύο ιδιότητες.

«Και κουράγιο να είχα για να κάνω κάτι άλλο, δεν είχα το χρόνο. Έπρεπε να διαβάσω», λέει ο Δουβαλίδης που έγινε τώρα φοιτητής, καθώς τα προηγούμενα χρόνια είχε αφήσει σε δεύτερη μοίρα αυτή την ιδιότητα δίνοντας βαρύτητα στον πρωταθλητισμό.

«Εντάξει, δεν έγινα φυτό. Δεν τρελάθηκα πάνω από ένα βιβλίο. Αλλά μπήκε και αυτό στη ζωή μου», λέει ο Δουβαλίδης που τους προηγούμενους μήνες κουβάλησε βιβλία στην προετοιμασία και εσχάτως στα ταξίδια του για αγώνες στο εξωτερικό. Δεν πήγε στράφι ο κόπος. Από τη μία το 7 στα 10, το εξαιρετικά καλό ποσοστό του στα μαθήματα που πέρασε στην εξεταστική. Από την άλλη, η ισοφάριση του πανελληνίου ρεκόρ στα 60 μ. εμπόδια με 7.63. Αν και το τελευταίο, δεν τον χαροποίησε ιδιαίτερα. Και αναγνωρίζει πως ίσως το πρώτο επηρέασε το δεύτερο.

«Πρώτα από όλα έκανα μία προπόνηση, αλλά… συμπυκνωμένη. Προσπαθούσα να καλύψω και το πρόγραμμα της πρωινής, την οποία έχανα, όσο αυτό γινόταν. Έτσι πήγαινα στο στάδιο στις 3 μ.μ. και έμενα εκεί για πέντε ώρες περίπου. Πολύ κούραση!», παραδέχεται και λέει γελώντας ότι έτρεχε σαν… τρελός όλη ημέρα αυτούς τους μήνες.

«Το ότι δεν έχω κάνει κάτω από 7.63 ακόμη οφείλεται και σε αυτό. Και μόνο ότι ξυπνούσα τόσο νωρίς κάθε ημέρα και ότι πρόσθεσα ένα επιπλέον βάρος στο καθημερινό μου πρόγραμμα έπαιξε ρόλο. Κανονικά, μετά από έξι κούρσες που έχω κάνει έως τώρα, θα έπρεπε να τρέχω με μεγαλύτερη ευκολία το 7.63», εξηγεί ο αθλητής που γυμνάζεται με τον Μπάμπη Σδρόλα.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, θα κάνει… διακοπές. «Περίμενα πώς και πώς να γυρίσω στη Δράμα και να κάνω πρωί- απόγευμα προπόνηση. Είναι πιο ξεκούραστο και ευχάριστο!», λέει, αλλά με… πίκρα σημειώνει πως από τις 24 Φεβρουαρίου θα επιστρέψει στο ολοήμερο τρέξιμο. Πριν από αυτό βέβαια υπάρχει ο μεγάλος στόχος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος- και μία ακόμη κούρσα στο εξωτερικό για την οποία περιμένει απάντηση- όπως και η προσδοκία να «πέσει» επιτέλους το 7.63 που έχει αρχίσει να τον… εκνευρίζει.

Πάντως, παρά την κούραση δεν μπήκε ούτε στιγμή στον πειρασμό να κοιμηθεί την ώρα του μαθήματος στη σχολή. «Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όταν οι καθηγητές κάνουν καλή παράδοση. Μαθαίνω και χρήσιμα πράγματα, για το τι συμβαίνει στο σώμα», εξηγεί και παραδέχεται πως ήδη έχει αρχίσει να κάνει ερωτήσεις στους μελλοντικούς συναδέλφους του την ώρα που του κάνουν μασάζ.

Προηγούμενο άρθροΒασιλείου… μέρος δεύτερο –Οι δίδυμες επέστρεψαν και ξεχωρίζουν
Επόμενο άρθροΚαληνύχτα και καλή τύχη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ