Της αρέσουν τα… ζόρικα. Είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα. Θέλει τις μεγάλες προκλήσεις. Αρκεί αυτές να μην περιλαμβάνουν τη βουτιά σε μία πισίνα!

Τους μήνες του χειμώνα, η Μαρία Μπελιμπασάκη «ξέχασε» για λίγο- όσο αυτό είναι δυνατόν βέβαια- τον πρωταθλητισμό. Οι φοιτητικές της υποχρεώσεις στα ΤΕΦΑΑ μπήκαν σε πρώτο πλάνο και η προετοιμασία μοιραία σε δεύτερο. Λογικό ήταν λοιπόν αυτή την εποχή τόσο η ίδια όσο και ο προπονητής της, Μιχάλης Γονιωτάκης, να βγάζουν το… άχτι τους στο στάδιο, για ό,τι στερήθηκαν το χειμώνα.

Η κούραση απερίγραπτη. Αλλά η Μπελιμπασάκη την απολαμβάνει. «Θέλω την πίεση, μου αρέσει. Αν δεν νιώθω ότι… πεθαίνω στην προπόνηση, δεν νομίζω ότι κάνω δουλειά», εξηγεί. Τώρα τρέχει για να καλύψει το έδαφος που έχασε καθώς περιορίστηκε σε μία προπόνηση την ημέρα το χειμώνα. Ο κόπος της δεν πήγε χαμένος, πέρασε τα 16 από τα 18 μαθήματα τα οποία έδωσε στην εξεταστική. Για να τα καταφέρει όμως, για δύο εβδομάδες έμεινε εντελώς εκτός προπόνησης και ακολούθησε μία ακόμη αναγκαστικής αποχής, εξαιτίας ίωσης που την έριξε στο κρεβάτι.

Πριν από αυτό, είχε ζήσει την περιπέτεια των πρακτικών μαθημάτων στα ΤΕΦΑΑ. Το χειρότερό της; Η κολύμβηση όπως παραδέχεται «Στα μισά της πισίνας… κάρφωνα. Δεν το μπορούσα καθόλου», εξομολογείται.

Αυτά πέρασαν. Το καλοκαίρι είναι μπροστά, όπως και το όριο του 23.20 στα 200 μ., προκειμένου να μπει στην ομάδα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου. Δεν έχει όμως στο μυαλό της αυτή την επίδοση.

«Δεν το λέω με υπεροψία, όμως πλέον δεν με ενδιαφέρει το όριο», λέει η 24χρονη σπρίντερ. «Σαφώς βέβαια και θέλω να το πιάσω», συμπληρώνει, αλλά εξηγεί ότι ο στόχο της είναι άλλος. «Θέλω να τρέξω κάτω από 23 δευτερόλεπτα. Και σαφώς, όταν κυνηγάς μία τέτοια επίδοση, βγαίνει και το όριο. Ξέρω ότι μπορώ να τρέξω κάτω από 23.00!», τονίζει η αθλήτρια, που πέρυσι κατέβασε το ρεκόρ της στα 23.12 και πέρα από τα μαθήματά της, «μελετά» και βίντεο.

«Μία επίδοση κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα εξασφαλίζει κάτι διαφορετικό. Βλέπω ξανά και ξανά τις κούρσες μου, για να διαπιστώνω τα λάθη μου. Ιδιαίτερα εκείνη στον προκριματικό των Ολυμπιακών αγώνων, την έχω δει… χιλιάδες φορές! Η αθλήτρια που τερμάτισε μπροστά μου, τρίτη, πέρασε στον ημιτελικό με 22.97. Και δεν είναι κάτι ανέφικτο για μένα», τονίζει.

Όσο για τα όρια των μεγάλων διοργανώσεων, τα οποία διαρκώς δυσκολεύουν, είναι από εκείνους που συμφωνούν. «Κι αν το όριο δεν ήταν 23.20 αλλά 23.65 τι θα γινόταν; Με 23.65 δεν πας… πουθενά. Να κάνεις τι αν πας σε μία μεγάλη διοργάνωση με αυτή την επίδοση; Για την εμπειρία; Δεν έχει νόημα», εξηγεί.

Ο πρώτος στόχος της όμως για τη χρονιά είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Με το «Γκαλά Γυναικών» και τα «Παπαφλέσσεια» να είναι νωρίτερα στο πρόγραμμά της, για να μπει σε διαδικασία αγώνων, θέλει να βρεθεί στην καλύτερη κατάστασή της στο μεγάλο ραντεβού της εθνικής ομάδας στην Κρήτη.

Ίσως γιατί οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα της; «Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω σκεφτεί ακόμη ότι η διοργάνωση θα γίνει στο Ηράκλειο. Ίσως όταν πάω εκεί να νιώσω ιδιαίτερα… Η αλήθεια όμως είναι πως όπου κι αν τρέχω θέλω να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου», καταλήγει.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροJessica Ennis: Σκέφτηκα να τα παρατήσω –Θέλω να μου δώσουν το χρυσό της Chernova
Επόμενο άρθροΈξαλλοι οι Σουηδοί με την IAAF –Επειδή έδωσε στο Γιουτζίν το Παγκόσμιο με απευθείας ανάθεση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ