Είναι κάτι ονειρευόταν και κάτι που περίμενε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Όπως κάθε δισκοβόλος, ήθελε να ζήσει την ημέρα που θα έβλεπε το δίσκο να πέφτει πάνω από τη γραμμή των 60 μέτρων. Και τώρα… δεν μπορεί να περιγράψει πώς νιώθει.
Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου κατάφερε να μπει στο «κλαμπ» των 60 μέτρων, με 60,59 μ. στους αγώνες ρίψεων στη μνήμη του Κώστα Σπανίδη, στη Θεσσαλονίκη. Η αθλήτρια της ΑΕΚ για τρίτο συνεχόμενο αγώνα της φέτος ξεπέρασε τον εαυτό της. Και δεν βελτίωσε απλά το ατομικό της ρεκόρ, αλλά του… έδωσε και κατάλαβε, αφού όλες τις οι βολές ήταν καλύτερες από το 57,47 μ. που είχε πετύχει μία εβδομάδα νωρίτερα στο Χάλε, με καλύτερη βέβαια την προσπάθεια που έστειλε το δίσκο στα 60,59 μέτρα.
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη. Περίμενα ότι θα κάνω ρεκόρ σήμερα, αλλά όχι 60 μέτρα. Μας βοήθησαν και οι συνθήκες», είπε η Αναγνωστοπούλου, που έγινε η έβδομη Ελληνίδα στην ιστορία που ξεπερνά αυτό το «φράγμα» των 60 μ. σε ένα αγώνισμα που έχει ζήσει τόσες συγκινήσεις και μεγάλες διακρίσεις η χώρα μας. Και βέβαια δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι η Ελλάδα έχει να δει δισκοβόλο να ξεπερνά τα 60 μ. από την εποχή που στα στάδια κυκλοφορούσαν ακόμη η Αναστασία Κελεσίδου, η Κατερίνα Βόγγολη, η Στέλλα Τσικούνα και η Αρετή Αμπατζή.
«Ήθελα να… γράψει 60 μ. και ακόμη είναι νωρίς. Πάμε για άλλα τώρα και ότι θέλει ας γίνει», πρόσθεσε η Αναγνωστοπούλου, που παραδέχθηκε ότι από πέρυσι περίμενε να ρίξει πιο μακριά από ότι κατάφερε. «Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπορούσα να κάνω ένα μεγάλο ρεκόρ, αλλά δεν βοήθησαν οι συνθήκες. Ευτυχώς, βγήκε τώρα. Αλλά θα δικαιωθώ αν πετύχω και το όριο», είπε αναφερόμενη στα 61 μέτρα που θα την στείλουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Μία επίδοση, που παραδέχεται ότι πλέον δεν της φαντάζει διόλου… μακρινή.
Η καλή προετοιμασία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, την βοήθησαν να βελτιώνει διαρκώς το ρεκόρ της, λέει. Φαίνεται όμως πως ρόλο έχει παίξει και η αλλαγή προσέγγισης που έκανε, αφού πλέον κυνηγά τα μίτινγκ στο εξωτερικό. Ήδη έζησε την εμπειρία της συμμετοχής σε εκείνο του Χάλε, ένα από τα πιο παραδοσιακά για τους ρίπτες. Και ετοιμάζεται για το Challenge της IAAF στο Μαρόκο.
«Είναι πολύ διαφορετικά. Οργανωμένα… Στο Χάλε ήταν όλη η οικογένεια των ριπτών, κόσμος στο στάδιο να δημιουργεί ατμόσφαιρα και να δίνει παλμό. Κάτι εντελώς διαφορετικό. Και βέβαια πρέπει να έχω συναγωνισμό. Αυτό θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη», κατέληξε.
Όσο για το αν νιώθει διαφορετικά, έχοντας ξεπεράσει πλέον τα 60 μέτρα, παραδέχθηκε ότι αυτό συμβαίνει. «Μόνο που δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω!», πρόσθεσε γελώντας.
Ρούλα Βλασσοπούλου
Διαβάστε ακόμη
Ρεκόρ και όριο ο Μπατζάβαλης στη Θεσσαλονίκη –”Εισιτήριο” και η Κοροσίδου