Μεγάλες επιδόσεις σημειώθηκαν κατά τη δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ με το τριπλούν γυναικών να κλέβει -όπως ήταν αναμενόμενο- την παράσταση. Οι τρεις πρωταγωνίστριες έδειξαν πανέτοιμες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στο Ελσίνκι, με την Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων) να σημειώνει 14,71 μ. (1,4 μ./δ.) στο 5ο της άλμα, επίδοση που την φέρνει στην τρίτη θέση της Ευρώπης για τη φετινή σεζόν και στην πέμπτη στον κόσμο. Η 28χρονη αθλήτρια της Σοφίας Μπακατσάκη είχε πριν ένα ακόμη άλμα στα 14,51 μ. αλλά και μεγάλα άκυρα, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (14,62 μ.) και έγινε η τέταρτη αθλήτρια όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Με τον αέρα να γυρίζει συνεχώς, η Βούλα Παπαχρήστου (Α.Ε.Κ.) κατάφερε μόλις στο τελευταίο της άλμα να ανέβει στη δεύτερη θέση πετυχαίνοντας 14,58 μ. Η Νίκη Πανέττα (ΑΟ Μεγάρων) αν και με μεγάλη επίδοση 14,50 μέτρα, ήταν …μόλις τρίτη! Οι τρεις αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διεκδικώντας μια θέση στον τελικό.
“Οταν βλέπεις ότι έχεις στα πόδια σου άλματα στα 15,00 μ. και τα έχεις κάνει και στην προπόνηση, περιμένεις κάποια στιγμή να τα δεις και στον αγώνα. Στο Ελσίνκι θέλω να είμαι υγιής και να κυνηγήσω το καλύτερο”, είπε η Πέρρα. Η Βούλα Παπαχρήστου σχολίασε: “Μετά τα δύο άκυρα στρεσαρίστηκα. Ο αέρας δεν με βοηθούσε καθόλου. Στο τελευταίο άλμα μπήκα και είπα ό,τι βγει. Και τελικά ήρθε μια καλή επίδοση. Είναι σημαντικό ότι αντέδρασα παρά την πίεση του αγώνα και τις κακές συνθήκες. Αυτό έχει σημασία. Ηταν ωραίος αγώνας. Πάμε τρία κορίτσια τόσο στο Ελσίνκι όσο και στο Λονδίνο και αυτό είναι πολύ καλό”.
“Είμαι ικανοποιημένη από την εμφάνιση. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Και οι τρεις πήγαμε πολύ καλά και αυτό θα μας βοηθήσει στο μέλλον”, είπε από την πλευρά της η Νίκη Πανέττα.

Ο Περικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνης) έτρεξε το πρωί τα 400 μ. εμπ. σε 49.04 και το απόγευμα σε 49.19.
“Με ρώτησε η γυναίκα μου τι σκοπεύω να κάνω και της είπα να κάνω ρεκόρ σε πρωινή κούρσα. Και έτσι έγινε. Θα ήθελα βέβαια να πετύχω την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα με παρέσυρε το ποτάμι. Ιδιαίτερα πέρυσι, όλα ήταν χάλια. Όλα ήταν λάθος. Φέτος επέστρεψα στις επιδόσεις που έπρεπε. Στο Ελσίνκι θα επιδιώξω να φτάσω στον τελικό και εκεί να πάρω μια θέση που μου αξίζει αρχικά μέσα στην εξάδα και γιατί όχι και υψηλότερα”, είπε ο Ιακωβάκης, ο οποίος θα πάρει μέρος στο 5ο Ευρωπαικό της καριέρας του, αλλά και στους 4ους Ολυμπιακούς.
Στην ίδια κούρσα το όριο για το Ελσίνκι έπιασε και ο Σπύρος Παπαδόπουλος (ΟΣΦΠ), ο οποίος τερμάτισε σε 50.72.

Στο φινάλε των αγώνων ο αθλητής της Μαίρης Σωτηρακοπούλου αγωνίστηκε και τελευταίος με την 4χ400 της ΕΚΑ Δωδώνης όπου κράτησε τη 2η θέση απο τον Ηρακλή που έτρεχε με τελευταίο τον νικητή των 400μ, Τηλέμαχο Ρούτα -ο οποίος πήρε σκυτάλη αμέσως πίσω του. Πρώτος τερμάτισε ο Πανιώνιος ΓΣΣ.
Στις γυναίκες η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια με δεύτερη ομάδα τον Πίδαρο Θηβών, με τελευταία την Χριστίνα Χατζή η οποία πιο πριν κέρδισε -για 9η φορά- τα 400μ εμπόδια παρότι ήταν σχεδόν σε απραξία για 2 μήνες. Δεύτερη ήταν η νεάνιδα Έφη Θεοδώρου (ΑΟ Μεγαρων) που με 59″61 έκανε το όριο για το παγκόσμιο της κατηγορίας!

Εντυπωσιακή για ακόμα μία φορά ήταν η 21χρονη Μαρία Μπελιμπασάκη, που μετά την σπουδαία εμφάνιση στα 100 μ., ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ νέων στα 200 μέτρα. Η αθλήτρια του Σητειακού τερμάτισε σε 23.28 και άφησε στην ιστορία το 23.36 της Καιδατζή από τις 17 Ιουνίου του 2001. Παράλληλα έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα και έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
“Περίμενα μια καλύτερη επίδοση, ένιωθα έτοιμη να κατέβω τα 23 δευτερόλεπτα, αλλά δεν το επέτρεψε ο αέρας. Δεν πειράζει θα το κάνω στο Ελσίνκι που θα έχει μεγαλύτερη αξία”, είπε η αθλήτρια από την Ιεράπετρα.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας (ΕΑΡ) πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ και τερμάτισε πρώτος με 20.55 (-1,3 μ./δ.). “Το έτρεξα,όμως οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Θα ήθελα να έχω κάνει ένα 200άρι πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα και εδώ να έτρεχα μόνο 100 μ., τελικά δεν κατέστη δυνατό. Στο Ελσίνκι έχω στόχο να τρέξω στον τελικό., Εκεί θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.*

Ανατροπές σημειώθηκαν στο μηκος ανδρών με το Δημήτρη Διαμαντάρα (ΓΣ Κηφισιας) να παίρνει την πρώτη θεση με εντυπωσιακό άλμα στα 8.09μ. (+2,5) -ενώ έκανε και 8,01μ με κανονικό αέρα- και να αφήνει στη δεύτερη θέση τον Γιώργο Τσάκωνα με επίδοση 8.04 μ. (+3.10) και τρίτο τον Μιχάλη Μερτζανίδη με 7.75 μ. (+2.5), αφήνοντας εκτός βάθρου τον Λούη Τσάτουμα. Ο αθλητής του Μεσσηνιακού έκανε δύο μόνο άλματα και έφυγε από τον αγώνα, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο, μένοντας στην τέταρτη θέση με 7.73 μ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Τσάτουμας ανέβαινε στο πρώτο σκαλί τα τελευταία 9 χρόνια -με μοναδική εξαίρεση το 2009 που δεν έλαβε μέρος.

Αλλο ένα πανελλήνιο ρεκόρ πέρασε στην κατοχή της Αθηνάς Κοίνη (ΓΕΑ Τρικάλων). Η νεαρή αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου,μετά τα 3.000 μ. στιπλ έκανε πανελλήνιο ρεκόρ νέων και στα 5.000 μέτρα. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 16.21.99 και άφησε στην ιστορία το 16.39.07 της Δήμητρας Παπασπύρου από το 1986. (Έχει κάνει και η Αν.Καρακατσάνη 16.16.82 στη Θήβα αλλά δεν έχει αναγνωριτεί ως ρεκόρ). Δεύτερη με 16.22.57 η Κωνσταντίνα Κεφάλα (ΑΕΚ) και τρίτη η νικήτρια των 10χλμ Ουρανία Ρεμπούλη (Νέων Λέρου) 16.26.15.

Την καλύτερη κούρσα της ζωής της πραγματοποίησε η Ελενα Φιλάνδρα (ΠΓΣ), που τερμάτισε τα 800 μ. σε 2.00.44 και έβγαλε διπλό εισιτήριο, για Ελσίνκι και Λονδίνο. Η Φιλάνδρα, που δικαίως πανηγύρισε την εμφάνιση της, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (2.00.88) και έδειξε πιο έτοιμη από ποτέ να βελτιώσει κατέβει το φράγμα των 2.00.00. “Πρώτη φορά πανηγύρισα, ήξερα ότι μπορώ να κάνω το όριο, αλλά είχα φοβηθεί με τον αέρα. Αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες θα μπορούσα να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Σπουδαία εμφάνιση και από τις δύο αθλήτριες που ακολούθησαν. Η Φωτεινή Δαγκλή (ΑΕΚ) έμεινε κοντά και διένυσε την απόσταση σε 2.02.16 και έγινε η 4η όλων των εποχών στη χώρα (ενώ μετά έτρεξε τελευταία στη σκυτάλη της ΑΕΚ που τερμάτισε 1η). Τρίτη στα 800μ με 2.02.78 ήταν η Μαρία Κλάδου (ΟΣΦΠ) που κρατήθηκε στον γρήγορο ρυθμό και βρέθηκε στην 6η θέση της λίστας.

Ο Ανδρέας Δημητράκης (ΑΟ Λασιθίου) έκανε το νταμπλ καθώς μετά τα 1.500 μ., επικράτησε και στα 800 μ. με 1.48.99. Ο Κώστας Νακόπουλος προσπάθησε μόνος του στην αρχη να δωσει εναν γρήγορο ρυθμό αποσκοπώντας στο όριο για το Πανευρωπαικό, αλλά δεν τα κατάφερε

Πολύ καλή εμφάνιση για άλλη μια φορά και από τον Κώστα Φιλιππίδη (ΓΣ Βόλου) στο επί κοντώ που πήρε την πρώτη θέση με 5.65 μ., έχοντας να αντιμετωπίσει και τον ισχυρό άνεμο. Επίσης, ο Θόδωρος Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος) ήταν 4ος με 5,10μ αλλά επιβεβαίωσε το όριο για το παγκόσμιο Ε/Ν.
Ενας μικρός χαμός γινόταν στο αγώνισμα και με την παράλληλη διεξαγωγή του ακοντισμού γυναικών. Εκεί νικήτρια ήταν η Σάββα Λίκα με 58,56μ. και δεύτερη την επταθλήτρια Σοφία Υφαντίδου που έκανε ατομικό ρεκόρ με 56,90μ.

H Τόνια Στεργίου (Κούρος Πατρών) κερδισε στο ύψος με 1,85μ αλλά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το όριο. Απο την άλλη η νεάνιδα Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιας) έκανε ξανα μεγάλο άλμα στα 1,82μ, όσο το όοριο για το παγκόσμιο νεανίδων, αλλά ως γνωστόν εκκρεμεί η ελληνοποίησή της…

Για …πολλοστή φορά ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (ΑΕΚ) ήταν, με 69.85μ, ο νικητής της σφυροβολίας, η οποία έγινε στην απομόνωση του βοηθητικού και με τον άνεμο πολύ ισχυρό εκει να δυσκολεύει τις προσπάθειες.

Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

Προηγούμενο άρθροΌρια και άνεμος το πρωί της Β΄ημέρας
Επόμενο άρθροΣτα 4,51μ και υψηλό όριο η Στεφανίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ