Το επί κοντώ των ανδρών και το τριπλούν των γυναικών έκλεψαν την παράσταση στη 2η ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών –γυναικών και Νέων ανδρών – γυναικών που ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Ο Κώστας Φιλιππίδης φλέρταρε με το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ των ανδρών καθώς αφού εξασφάλισε την πρώτη θέση στο αγώνισμα με 5,73 μ. (έγινε ο έκτος καλύτερος άλτης του επί κοντώ φέτος στον κόσμο) στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 5,76 μ. προκειμένου να βελτιώσει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Ομως ο άλτης που προπονείται με τον Δημήτρη Κυτέα δεν κατάφερε να το ξεπεράσει.
«Τώρα έχω δύο αγώνες μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στόχος μου είναι να βελτιωθώ μέχρι το Νταεγού και να βελτιώσω κάποια πράγματα στην τεχνική μου», τόνισε ο Φιλιππίδης που ήταν χαρούμενος και για τον συναθλητή του Παναγιώτη Λάσκαρη που βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ καθώς ξεπέρασε τα 5,40 μέτρα. Ο Φιλιππίδης την ερχόμενη Τρίτη θα αγωνιστεί στο διεθνές μίτινγκ του Λαντάου στη Γερμανία και στις 12 Αυγούστου στο Σλάντερς της Ιταλίας.

Εξαιρετικό συναγωνισμό όμως είχαμε και στο τριπλούν των γυναικών. Εκεί όπου η Νίκη Πανέττα έγινε η 13η αθλητρία που έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού. Η άλτρια που προπονείται με τον παλαιό άλτη του τριπλούν Φρανσουά Ντοφέν στον τελικό του Σαββάτου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 14,55 μέτρα (με +1,2μ/”). «Η αλήθεια είναι ότι περίμενα ένα άλμα στα 14,70 μ. παρόλα αυτά σημείωσα μια καλή επίδοση που κυνηγούσα εδώ και καιρό. Στην συνέχεια έκανα αυτό που μου ζήτησε ο προπονητής μου δηλαδή να πάω για ένα μεγάλο άλμα. Από εκεί και πέρα κρίναμε ότι δεν υπήρχε λόγος να πιεστώ παραπάνω», είπε από την πλευρά της η Πανέττα που βέβαια έμεινε στη δεύτερη θέση. Κι αυτό γιατί η Βούλα Παπαχρήστου στην τρίτη της προσπάθεια «προσγειώθηκε» στα 14,56 μ. (+1,8μ/”) και πήρε για ένα εκατοστό τη νίκη στο τριπλούν. Η Αθανασία Πέρρα δεν αγωνίστηκε στον τελικό καθώς στην προθέρμανση αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Στην τρίτη θέση ήταν η Ιωάννα Γραμματικοπούλου με 13,50 μέτρα.

Ο Λούης Τσάτουμας στο τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το Νταεγού κατάφερε να πάρει την 8η νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο κορυφαίος Ελληνας άλτης του μήκους όλων των εποχών ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα και στην συνέχεια είχε άλμα στα 8,18 μ. που ήταν και το καλύτερο του στον τελικό. Στα επόμενα τρία άλματα του είχε δύο άκυρα -αν και στα 8,40 μ.- και ένα ακόμη στα 8,13 μέτρα.
«Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν από το Νταεγού. Θέλω επιτέλους να πάω σε μια διοργάνωση χωρίς να έχω προβλήματα τραυματισμών», δήλωσε ο άλτης που προπονείται με τον Δημήτρη Βασιλικό. Καλή εμφάνιση σημείωσε και ο Γιώργος Τσάκωνας που πήρε τη δεύτερη θέση με 7,95 μ. αλλά δεν εκανε το πολυπόθητο όριο, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντάρας σημείωσε την καλύτερη επίδοση που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα με 7,93 μέτρα.

Τέλος σε μια περίεργη για τον ίδιο χρονιά έδωσε το Σάββατο ο Περικλής Ιακωβάκης. Μετά από τον τερματισμό του και τη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 400 μ. με εμπόδια με 51.27. «Η σημερινή τραγική κούρσα ήταν το επιστέγασμα μιας τραγικής χρονιάς. Δεν μπορούσα. Βούλιαζαν τα πόδια μου. Δεν υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που να έχει κουραστεί περισσότερο από εμένα στην προπόνηση. Και δεν το λέω εγωιστικά. Αυτό που εισπράττω όμως από τη φετινή χρονιά είναι μια μιζέρια και προβληματισμό. Δεν ξέρω τι φταίει. Τώρα θα ξεκουραστώ και θα πρέπει να σκεφτώ τι θα γίνει», είπε ο Περικλής Ιακωβάκης. Δεύτερος στα 400 μ. με εμπόδια ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος με 51.37 και ακολούθησε ο Κώστας Αναστασίου με 51.44, ο οποίος λίγο πριν κυνήγησε μέχρι και τη νίκη.

Η Αντωνία Στεργιού δεν κατάφερε ούτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να εξασφαλίσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η άλτρια που προπονείται με τον Γιώργο Παπανδρεόπουλου έμεινε στα 1,85 μ., καθώς στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 1,90 μέτρα. Δεύτερη ήταν η κορασίδα Γκούσιν -που δεν παίρνει κατάταξη στις γυναίκες, αλλά ήταν η πρώτη στις Νέες. Αρκετή η ταλαιπωρία για τα κορίτσια στα πρωινά προκριματικά που τελευταία στιγμη μεταφέρθηκαν απο δύο σε ένα στρώμα.

Στον ακοντισμό η Σάββα Λίκα ήταν πρώτη με 56,96 μέτρα, ενώ 55,21 μ. έριξε η Αγγελική Τσιολακούδη.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας αποφάσισε τελικά να κάνει έστω και χωρίς πίεση ένα 200άρι, στο οποίο δε δυσκολεύτηκε να βγει νικητής με 20.89. Ακολούθησε ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης και ο νικητής των 400μ. Δημήτρης Γράβαλος που παραλίγο να βρεθεί αυτος δεύτερος, απο τον 1ο διάδρομο.
Στις γυναίκες οι 2 πρώτες ήταν όπως στα 400μ, η Αγνή Δερβένη και η Μαρία Μπελιμπασάκη που στα τελευταία μέτρα πλησίασε και τη νίκη.

Στα 800μ ο Κώστας Νακόπουλος πήγε γρήγορα την κούρσα αλλα στα τελευταία μέτρα δεν άντεξε, ενω ο συναθλητής του, Ανδεας Δημητράκης κάλυψε τη διαφορά και τερμάτισε με ατομικό ρεκόρ 1.48.60. Την τρίτη θέση εχασε στο τέλος ο Θανάσης Νάκος απο τον Κώστα Δουικα, ενω αμφότεροι έκαναν ατομικα ρεκόρ.
Ατομικο ρεκόρ και η Ελένη Θεοδωρακοπούλου με 2.03.82, που πηγαινε βήμα βήμα στα τελευταία μέτρα με τη Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (με την οποία έτρεξαν μαζί στην 4χ400 μετά) και την κέρδισε για 3 εκατοστά, ενώ λίγο μπροστά τους τερμάτισε πρώτη η Έλενα Φιλάνδρα.

Μετά τα 1500μ η νεάνιδα Αναστασία Καρακατσάνη κέρδισε και τα 5χλμ με 16.38.19 (επίδοση που υπολείπεται μόνο του 16.16.82 που πέτυχε στη Θήβα) ενω δεύτερη ήταν η Ειρήνη Κοκκιναρίου.

Στα 4χ400 μ., επικράτησε στο τέλος ο Ερμης Σχηματαρίου επι της ΑΕΚ στις γυναίκες, και ο Ολυμπιακός επι του Ηρακλή στους άνδρες.

Στην τελική βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στους άνδρες ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής με 249,5 βαθμούς, ο Πανιώνιος ήταν δεύτερος με 127 και τρίτη ομάδα ήταν η ΕΑ Ρεθυμνιακού με 104 βαθμούς. Στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η ΑΕΚ με 216 βαθμούς και ακολούθησαν οι Πανελλήνιος (159 β.) και ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης (82).

Δείτε σε VIDEO προκριματικά και τελικά εδώ.

Δείτε αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

Προηγούμενο άρθροΟ Lemaitre 9″92 στο Γαλλικό πρωτάθλημα
Επόμενο άρθροΕνοχλήσεις στο πόδι ο Ιωάννου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ