Από τη στιγμή που ο καιρός τους έκανε το χατήρι, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, πως τα φετινά Ζαχαριάδεια στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωνόταν με απόλυτη επιτυχία. Οχι μόνο γιατί η συμμετοχή στον αγώνα ήταν μεγάλη, αλλά γιατί ήταν μεγάλη η ανάγκη από μερίδα αθλητών να πάρουν μέρος σε μια διοργάνωση, στην οποία μάλιστα θα ίσχυαν τα όρια για Ελσίνκι και Λονδίνο. Κι αν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν βρέθηκε κανείς να σφραγίσει διαβατήριο, για Ελσίνκι υπήρξαν δύο εισιτήρια.
Ο Γιώργος Τσάκωνας, “προσγειώθηκε” στα 8.14 μ. (1,9 μ./δ.) στο μήκος, βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 8,03 μ. και εξασφάλισε τη συμμετοχή του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Παράλληλα ο 24χρονος έπιασε το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (8,10 μ.) και βρέθηκε κοντά στο υψηλό το οποίο είναι 8,20 μέτρα.

“Τώρα είμαι καλά. Παρόλα αυτά παραμένω συγκρατημένος. Ο αγώνας αυτός ήταν ένα σημαντικό βήμα για εμένα. Το καλό είναι πως ήμουν σταθερός είχα τρία άλματα πάνω από τα 8,00 μ.. Αν συνεχίσω έτσι πιστεύω ότι σύντομα θα βγει αυτό που θέλουμε. Αυτό που θέλουμε, σε πρώτη φάση, είναι μια επίδοση πάνω από τα 8,20 μ. που είναι το όριο για το Λονδίνο”, είπε αρχικά ο Τσάκωνας και συμπλήρωσε: “Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου, πάντα πηγαίνω καλά σε αγώνες εδώ έτσι λέω να έρθω και πάλι σε μία εβδομάδα για να πάρω μέρος στα Χειμωνίδεια”. Ο Τσάκωνας ο οποίος είχε άλλα δύο άλματα πάνω από τα 8,00 μ. στα 8,08 μ. και 8,07 μ., έγινε ο έβδομος Ελληνας άλτης του μήκους, όλων των εποχών.

Ο Περικλής Ιακωβάκης “πέταξε” από πάνω του τις κακές εμφανίσεις της περσινής σεζόν και με το…καλημέρα στη σεζόν έπιασε το όριο για Ελσίνκι. Ο Ιακωβάκης με το 49.93 στα 400 μ. εμπ. που πέτυχε στη Θεσσαλονίκη εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο έμπειρος πρωταθλητής χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από το 49.50 για να τρέξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. “Είμαι ευχαριστημένος για πρώτη κούρσα. Είχα καλά περάσματα στα εμπόδια. Τουλάχιστον εξασφάλισα το όριο για Ελσίνκι και πέτυχα μια επίδοση που μπορεί να με βάλει σε μίτινγκ στο εξωτερικό”, είπε ο Ιακωβάκης.

Το ατομικό του ρεκόρ στα 100 μ. βελτίωσε ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος τερμάτισε σε 10.55. Λίγα λεπτά αργότερα ο αθλητής της ΕΑΡ, έκατσε και πάλι στο βατήρα για να τρέξει 110 μ. εμπ., και να προσθέσει άλλη μια νίκη στο ενεργητικό του με 13.68. “Στα εμπόδια μπήκα κουρασμένος γιατί είχε προηγηθεί το 100άρι ενώ με ταλαιπώρησε αρκετά ο κόντρα άνεμος”, είπε ο Δουβαλίδης.

Δεύτερος στα 100 μ. με 10.57 ήταν ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος δεν έτρεξε τελικά 200 μέτρα. “Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Ηταν μια κακή κούρσα. Στις 2 Ιουνίου θα αγωνιστώ στη Γενεύη, όπου θα κυνηγήσω μια σαφώς καλύτερη εμφάνιση”, είπε ο Τσάκωνας.

Τρεις πιτσιρικάδες τσέκαραν τη συμμετοχή τους στη Βαρκελώνη. Ο Δημήτρης Σενικίδης (Μ. Αλέξανδρος Γ.), έστειλε τη σφαίρα στα 17,36 μ. (7,26 κ.) ενώ στο τριπλούν ο Νίκος Τσιώκος (ΓΣ Καρδίτσας) και Μανώλης Μακρής (Ενιπέας) προσγειώθηκαν σε 15,81 μ. και 15,80 μ. αντίστοιχα. Στο τριπλούν νικητής με 16,08 μ. ήταν ο Μπόφτσης, ο οποίος πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Ρεκόρ για 2 επταθλήτριες, στον ακοντισμό για τη Σοφία Υφαντίδου με 56,14μ. και στο μήκος για την Εφη Κολοκυθά με 6,33μ.

-> ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

.

Προηγούμενο άρθροΒράχηκαν, όμως, δεν…τα μουσκεψαν!
Επόμενο άρθροΦεστιβάλ Ρίψεων – Τρίπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ