Μόνο σε μία περίπτωση είναι «ήσυχο» το πανελλήνιο ρεκόρ των «ψηλών» εμποδίων. Ανάμεσα στις σεζόν. Γιατί μόλις ο Κώστας Δουβαλίδης κάθεται στο βατήρα, αρχίζουν οι απειλές. Ο Δραμινός άρχισε λοιπόν τις… επικίνδυνες κούρσες από νωρίς. Και δίνοντας δύο φορές «ραντεβού» με το 7.68, έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση στο μίτινγκ του Ντίσελντορφ, όπου έκανε ανταγωνιστική εμφάνιση και ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο εμποδιστής έκανε την πρεμιέρα του επί γερμανικού εδάφους και στάθηκε στο ύψος του δίπλα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Στον τελικό των 60 μ. εμπόδια στο μίτινγκ τερμάτισε σε 7.68 και βέβαια επιβεβαίωσε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού ξεμπερδεύοντας από νωρίς με αυτή την υπόθεση. Στον τελικό πήρε την τέταρτη θέση σε μία κούρσα που σημειώθηκε η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Κάτοχός της ο Αμερικανός Jeff Porter που σημείωσε 7.52, υποχρεώνοντας τον Dayron Robles σε ήττα με 7.56. Τρίτος ήταν ο Αμερικανός Kevin Craddock (7.63), με τον Δουβαλίδη να «κλέβει» την τέταρτη θέση στον τερματισμό.

Ο Δραμινός είχε δείξει από νωρίτερα τις διαθέσεις του. Στον προκριματικό τερμάτισε δεύτερος επίσης 7.68, πίσω από τον Porter (7.64). Αυτή αποτελεί και την καλύτερη «εκκίνηση» του Δραμινού σε σεζόν κλειστού στίβου, αφού το 7.68 είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει στα 60 μ. εμπόδια πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ- 7.63 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2012- και το 7.64 που σημείωσε δύο φορές πέρυσι πάνω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Και βέβαια έδειξε πως είναι σε κατάσταση να κατεβάσει περισσότερο το ρεκόρ που του… ξέφυγε πέρυσι παρότι το κυνήγησε ως το τέλος της σεζόν. H συνέχεια θα δοθεί στο εξωτερικό, καθώς επόμενος σταθμός του αποτελεί ο “Ρωσικός χειμώνας”, το μίτινγκ της Μόσχας την Κυριακή (2/2).

Ο Κώστας Φιλιππίδης από την άλλη εμφανίστηκε ανταγωνιστικός για μία ακόμη φορά στο εξωτερικό. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ πέρασε τα 5,65 μ. και έχασε από τον Μalte Mohr μόνο χάρη στη διαφορά προσπαθειών.

Στον πέμπτο αγώνα του ο Έλληνας επικοντιστής πέρασε τα 5,35 μ., 5,45 μ., 5,55 μ. με την πρώτη προσπάθεια, τα κατάφερε στο τρίτο άλμα στα 5,65 μ., ενώ δεν μπόρεσε να αφήσει τον πήχη στη θέση του όταν επιχείρησε στα 5,75 μ., πέντε εκατοστά πάνω από το καλύτερο φετινό του άλμα. Οι επόμενες «πτήσεις» του Φιλιππίδη θα γίνουν πάλι επί γερμανικού… εναέριου χώρου, στο μίτινγκ της Καρλσρούης το Σάββατο (1/2).

Αντίθετα, στην πρεμιέρα του ο παγκόσμιος πρωταθλητής Raphael Holzdeppe ακυρώθηκε στο αρχικό ύψος που δοκίμασε, τα 5,20 μ., ενώ άσχημα ήταν τα νέα και για τον Bjorn Otto. Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης δεν ξεκίνησε στον αγώνα καθώς τραυματίστηκε.

H κούρσα του Δουβαλίδη στον τελικό των 60 μ. εμπ. στο Ντίσελντορφ

Προηγούμενο άρθροΈβαλε… σημάδι στα 2,24 μ. ο Μάστορας –Για τρίτη φορά φέτος έκανε αυτό το άλμα
Επόμενο άρθροΈγκυος η Isinbayeva; -Ο 23χρονος που της… πήρε τα μυαλά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ