Εδειξε τις προθέσεις της από τον ημιτελικό. Το χρονόμετρο σταμάτησε στα 12.36 κάνοντας μια άψογα τεχνικά κούρσα. Η Σάλι Πίρσον το ίδιο έκανε και στον τελικό. Γράφοντας όμως ακόμη καλύτερο χρόνο. Για την ακρίβεια τον τέταρτο καλύτερο όλων των εποχών στα 100 μ. με εμπόδια. Η Αυστραλή πρωταθλήτρια έκανε μια απίστευτη κούρσα και τερμάτισε σε 12.28! Μάλιστα η 25χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια αμέσως μετά τον τερματισμό πέρα από την σημαία της Αυστραλίας που πήρε για να κάνει τον γύρο του θριάμβου έδειξε σε όλους το πρόγραμμα των αγώνων που είχε εξώφυλλο την ίδια! Φαίνεται πως μια αγωνία για την… κατάρα του εντύπου την είχε και η ίδια η Αυστραλή!
«Είχα πει ότι στον τελικό θέλω να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Τελικά έγινε! Κάποιος μου είπε ότι είναι η τέταρτη καλύτερη κούρσα όλων των εποχών. Δεν ήθελα να ρωτήσω λεπτομέρειες. Το χρυσό μετάλλιο πραγματικά με ενθουσιάζει!», επεσήμανε η Πίρσον και συνέχισε: «Οταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού κατάλαβα ότι είχα κερδίσει δεν κοίταξα καν τον χρόνο. Εψαξα να βρω που βρίσκονταν τα κίτρινα μπλουζάκια στην εξέδρα (τους αθλητές της εθνικής ομάδας της Αυστραλίας) και έτρεξα προς το μέρος τους για να πανηγυρίσουμε μαζί. Ολοι ήταν τόσο χαρούμενοι για εμένα».
Στη δεύτερη θέση στα 100 μ. με εμπόδια τερμάτισε η Ντανιέλε Κάρουθερς που βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με 12.47, ενώ η επίσης Αμερικανίδα Ντάουν Χάρπερ πήρε το χάλκινο μετάλλιο με τον ίδιο ακριβώς χρόνο (ατομικό ρεκόρ επίσης)! Η τρίτη Αμερικανίδα του τελικού, Κέλι Γουέλς, που ήταν και ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο χτύπησε στο έκτο εμπόδιο και δεν κατάφερε να τερματίσει…

Τα εμπόδια των γυναικών μπορεί να έκλεψαν την παράσταση στην 8η αγωνιστική ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος όμως το πρόγραμμα έκλεισε με ένα σόου! Αυτό που έδωσε ο Γιουσέιν Μπολτ στον τελικό των 200 μέτρων. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ εμφανώς επηρεασμένος από την άκυρη εκκίνηση στον τελικό των 100 μ. (είχε την χειρότερη αντίδραση του τελικού με 0,193) κατάφερε να δειξει ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό στα σπριντ! Τερμάτισε σε 19.40 που είναι η τρίτη πιο γρήγορη κούρσα της ζωής του! Εννοείται ότι ο Μπολτ αμέσως μετά έκανε το δικό του πάρτι στο στάδιο του Νταεγού με διάφορα χορευτικά αλλά και τον γύρο του θριάμβου με τους θεατές να τον αποθεώνουν…
«Αισθανόμουν υπέροχα! Δεν έτρεξα με θυμό! Ετρεξα σκληρά απλά για να ζητήσω συγγνώμη από τους θαυμαστές μου για αυτό που έγινε στα 100 μέτρα! Μπήκα στον αγωνιστικό χώρο για να κάνω το καλύτερο που μπορούσα και να αποδείξω σε αυτούς ότι είμαι εδώ. Στην εκκίνηση δεν είχα πανικό. Το 19.40 για μένα είναι ένας καλός χρόνος. Δεν είμαι στην καλύτερη μου κατάσταση αλλά όλα γίνονται για να διασκεδάζω και να το απολαμβάνω. Τα 200 μ. είναι το αγαπημένο μου αγώνισμα», επεσήμανε ο Μπολτ.
Στη δεύτερη θέση ήταν ο Αμερικανός Γουόλτερ Ντιξ με 19.70 αγγίζοντας το ρεκόρ του, όμως, αυτός που έκανε την έκπληξη ήταν ο Κριστόφ Λεμέτρ. Ο Γάλλος σπρίντερ πήρε το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας σε 19.80 που πέρα από ρεκόρ της χώρας του είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση που γίνεται από ευρωπαίο αθλητή!
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την κούρσα. Αυτό που έγινε είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον μου. Ο χρόνος ήταν εκπληκτικός! Η διοργάνωση όμως δεν έχει τελειώσει ακόμη για εμένα γιατί έχουμε και στην σκυτάλη. Θέλω να δώσω και στην ομάδα μου την ίδια ευχαρίστηση. Είναι φανταστικό όμως! Ηξερα ότι μπορούσα να τρέξω κάτω από 20.00. Στον τερματισμό ήρθε ο Γιουσέιν Μπολτ και μου είπε ότι ήμουν πολύ δυνατός και μου έδωσε τα συγχαρητήρια του», δήλωσε ο Λεμέτρ.

Η Αννα Τσιτσέροβα είχε ταξιδέψει στο Νταεγού έχοντας στα πόδια της την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Από την άλλη η Μπλάνκα Βλάσιτς πάντα είναι… επικίνδυνη σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η Ρωσίδα όμως κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 2,03 μέτρα. Την ίδια επίδοση έκανε και η άλτρια από την Κροατία έχοντας όμως ξεπεράσει με τη δεύτερη προσπάθεια τα 2,00 μ. και 2,03 μ. (σε αντίθεση με την Τσιτσέροβα που τα είχε περάσει με την πρώτη). Οταν ο πήχης ανέβηκε στα 2,05 μ. απέτυχαν και οι δύο με την Βλάσιτς στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια να ακουμπά ελάχιστα τον πήχη! Η Βλάσιτς αμέσως μετά τον τελικό ξέσπασε σε κλάματα καθώς μέχρι και πριν από δέκα ημέρες δεν γνώριζε εάν θα αγωνιζότανε στο Παγκόσμιο λόγω των… χαμηλών πτήσεων που είχε φέτος! Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ιταλίδα Αντονιέτα Ντι Μαρτίνο με 2,00 μέτρα.
«Ημουν πολύ νευρική. Η πρώτη σκέψη που έκανα το πρωί ήταν ότι πάντα όταν πάνε όλα καλά συμβαίνει κάτι κακό! Ημουν θυμωμένη με τον εαυτό μου για αυτό. Αυτός μάλλον ήταν και ο λόγος που δεν κατάφερα να κάνω το καλύτερο δυνατό στον αγώνα. Στόχος μου ήταν μια επίδοση κοντά στα 2,07 μ. που είχα φέτος. Εάν δεν κατακτούσα το χρυσό μετάλλιο θα ήμουν τρομερά απογοητευμένη», δήλωσε η Τσιτσέροβα που τόνισε ότι χθες βλέποντας την συμπατριώτισσα της Μαρίγια Αμπακούμοβα να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό πήρε δύναμη και κουράγιο!
«Δεν ήταν εύκολα για εμένα σήμερα. Επρεπε να βελτιώσω τη φετινή μου επίδοση κατά τρία εκατοστά για να πάρω μετάλλιο. Είμαι απογοητευμένη που δεν κέρδισα έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας», τόνισε η Βλάσιτς.

Έκπληξη είχαμε στον τελικό του ακοντισμού! Εκεί όπου ο Αντρέας Τόρκλιντσεν ξεκίνησε τον αγώνα του τρομερά υποτονικά σε αντίθεση με τον Ματίας ντε Ζόρντο που ακολούθησε την οδηγία του προπονητή του! Να αρχίσει στον τελικό με μια μεγάλη βολή. Ο Γερμανός στην πρώτη του προσπάθεια έστειλε το ακόντιο στα 86,27 μ. και με αυτή τη βολή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το πρώτο των Γερμανών στον ακοντισμό των ανδρών. Από την άλλη ο Νορβηγός στην τέταρτη προσπάθεια του κατάφερε να βγάλει μια βολή που να τον… θυμίζει και με 84,78 μ. πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Τρίτος ήταν ο Κουβανός Γκιγέρμο Μαρτίνεζ με 84,30 μέτρα.
«Είμαι ικανοποιημένος που έκανε όσο έπρεπ ε για να φτάσω στη νίκη. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά με τον Τόρκιλντσεν και δεν μπόρεσε να απαντήσει… Μετά την τέταρτη προσπάθεια τραυματίστηκα και σίγουρα εάν έκανε καλύτερη βολή θα μου ήταν δύσκολο να κάνω κάτι καλύτερο», είπε ο ντε Ζόρντο με τον Τόρκιλνστεν να τονίζει: «Για εμένα το ασημένιο μετάλλιο είναι απλά μια δεύτερη θέση. Σημαίνει ότι έχασα έναν αγώνα. Αυτό είναι το χειρότερο μου αποτέλεσμα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από το Παρίσι (2003). Από την άλλη αυτό είναι το όγδοο μετάλλιο μου. Η τεχνική μου σήμερα ήταν καλή. Η νίκη του ντε Ζόρντο δεν μου προκαλεί έκπληξη. Άλλωστε με έχει κερδίσει άλλη μια φορά φέτος».

Στα 4Χ400 μ. των γυναικών αν και η Ρωσία παρουσιάστηκε πολύ δυνατή στα προκριματικά, η Αμερικανική ομάδα ήταν και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, τρεχοντας με τις 2 κορυφαίες αθλήτριές της πρώτες, τη Ριτσαρντς και τη Φελιξ, και τερμάτισε σε 3.18.09 παρά το ότι η ΜακΚόρορι στο τέλος δεν άντεξε το ρυθμό, αλλά ήταν ήδη πολύ μπροστά και δεν απειλήθηκε. Για τη Ρωσία η Κριβοσαπκα που ετρεχε πρώτη, στα τελευταία μέτρα έμεινε πίσω και άφησε διαφορά, που προσπάθησε μετά να καλύψει η Αντυουκ, πάντως στο τέλος οι Ρωσσίδες αρκέστηκαν στην τρίτη θέση καθώς οι Τζαμαικανές ήταν είχαν πολύ ισχυρή ομάδα και με τις δύο Γουίλιαμς στο τέλος βελτίωσαν πάνω απο 1” το εθνικό ρεκόρ, τερματίζοντας σε 3.18.71.

Στα 1500 μ. ανδρών αναμενόταν η Κενυατική μονομαχία του Κιπροπ με τον Κιπλαγκατ, κάτι που έγινε καθώς απο το χιλιόμετρο (που ως τότε οδηγούσε ο Νεοζηλανδός Γουίλις) και μετα προπορεύτηκαν μαζί με τον Αιθιοπα Τζεμπρεμεντχιν και τελικά πλησιάζοντας στην τελική ευθεία ξέφυγαν. Εκεί, ο Κίπροπ που ήταν 4ος το 2007 και το 2009, επικράτησε αυτή τη φορά με 3.35.69 ενω ο Κιπλαγκατ τερμάτισε πίσω του (3.35.92). Όπως και στον προκριματικό, αλλά και στην κούρα των γυναικών η έκπληξη έγινε απο Αμερικανό, τον Τσέντροβιτς που πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο (3.36.08).

Το πρωί της 8ης ημέρας είχε στο πρόγραμμα μόνο τα 50χλμ βάδην. Όπως και στα άλλα αγωνίσματα του βαδην, και εδώ κυριάρχησαν οι Ρώσσοι με τον Σεργκέυ Μπακουλιν να κερδίζει σε 3:41.24 και τον συμπατριώτη του Νιζεγκοροντοφ να ακολουθεί σε 3:42.45. Τρίτος ήταν ο Αυστραλός Ταλλεντ με 3:43.36. Ο επίσης Αυστραλός, νικητής του 2007, Ναθαν Ντηκς που προπορευόταν μέχρι τα 30χλμ εγκατέλειψε μετά τα 35χλμ, ενώ ακυρώθηκε ο Γάλλος Ντινίζ.

Αποτελέσματα: http://daegu2011.iaaf.org/ResultsByDate.aspx?racedate=09-03-2011

και www.stivoz.com/forum/showthread.php?5633

Προηγούμενο άρθροΝταεγού – 7η μέρα (απογ.): Απίστευτος τελικός στον ακοντισμό με την Αμπακούμοβα νικήτρια με 71,99 μ. (+video)
Επόμενο άρθροΝταεγού – 9η ημέρα: Φινάλε με παγκόσμιο ρεκόρ από την 4Χ100 μ. της Τζαμάικα με 37.04 (+video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ