Το 3ο χρυσό για την ελληνική αποστολή, ήρθε την Παρασκευή με την …Παρασκευή Παπαχρήστου στο τριπλούν.
-> video

-> Όλα για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα

Η Βούλα Παπαχρήστου ξεκίνησε με άκυρο άλμα, όμως στο δεύτερό της απογειώθηκε στα 14,60μ., επίδοση που καμιά άλλη στην Ευρώπη δεν είχε καλύτερη φέτος.

Η Γερμανίδα Kristin Gierisch είχε ξεκινήσει με ατομικό ρεκόρ 14,45μ. ενώ η Ana Peleteiro από την Ισπανία με 14,42μ. και έκανε και 14,44μ. στο τελευταίο της.

Η Παπαχρήστου είχε άκυρα τα επόμενά της άλματα εκτός του τελευταίου -όταν είχε ήδη εξασφαλίσει το χρυσό, το 2ο στο αγώνισμα 30 χρόνια μετά την Όλγα Βασδέκη.

Στις δηλώσεις της η αθλήτρια του Πομάσκι που τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα, ανέφερε κλείνοντας πως δεν είναι εύκολοι καιροί αλλά όλοι μαζί μια γροθιά μπορούν να τα καταφέρουν και οτι αυτό φάνηκε από την ίδια, από τον -συναθλητή της- Μίλτο Τεντόγλου, από τα κορίτσια στο τριπλούν και πιστεύει πως θα υπάρχει και συνέχεια..!

Για την ίδια είπε αρχικά ότι ήταν έτοιμη και πίστευε στη νίκη και μάλιστα μετά από σήμερα πιστεύει πως μπορεί και τα 15μ.
Ευχαρίστησε επίσης την Ομοσπονδία για τη στήριξή της

Να θυμίσουμε βέβαια ότι η 29χρονη Παπαχρήστου είχε πάρει χάλκινο στο προηγούμενο Ευρωπαικό, είχε και χάλκινα στο παγκόσμιο κλειστού πέρυσι και στο Ευρωπαικό κλειστού φέτος, ενώ πιο μικρή είχε κερδίσει 2 φορές το Ευρωπαικό νέων και είχε και χάλκινο σε παγκόσμιο νεανίδων.
Ενδιάμεσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 είχε αποκλειστεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή για ένα ανέκδοτο ρατσιστικής χροιάς στο twitter, ένα περιστατικό που της στοίχισε βέβαια πολύ αλλά αφού έγινε και μητέρα το 2014, επανήλθε.

Η απονομή θα είναι η τελευταία το βράδυ του Σαββατου, στις 23:45 – 00:45 ώρα Ελλάδος και θα γίνει από τον Περικλή Ιακωβάκη.

Προηγούμενο άρθροΒερολίνο: Δυνατή Hussong, νευρική Lasitskene – τίτλο και ο μικρότερος Ingebrigtsen
Επόμενο άρθροΒερολίνο: Ισπανική κυριαρχία στα 20αρια βάδην – Καλή παρουσία για Παπαμιχαήλ και Ντρισμπίωτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ