«Πάγωσαν» οι εργασίες βελτίωσης και η τοποθέτηση του νέου ταρτάν και όλα δείχνουν πως υπάρχει ορατός κίνδυνος για νέα απώλεια εγκαταστάσεων

Εάν συνεχιστεί κι άλλο η καθυστέρηση που ήδη υπάρχει στις εργασίες βελτίωσης του Καυτανζογλείου Σταδίου, τότε ο στίβος της Θεσσαλονίκης, θα αποκτήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα για την προετοιμασία του, ενόψει ολυμπιακής χρονιάς και φυσικά είναι ορατός ο κίνδυνος να «χαθεί» (επί της ουσίας) άλλη μια αθλητική εγκατάσταση για τον κλασικό αθλητισμό το διάστημα που (θα) την χρειάζεται.

Το θέμα της τοποθέτησης του νέου ταρτάν «καίει» σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα βελτίωσης που έχουν δρομολογηθεί αλλά προς το παρόν έχουν «παγώσει» στο Στάδιο που χτυπά η καρδιά του στίβου στη Θεσσαλονίκη.

Ο εργολάβος, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση και τελεί εν αναμονή πιστοποίησης των εργασιών που έχουν ήδη γίνει.

Από την πλευρά του δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει να προσφέρει αυτά που έχουν συμφωνηθεί, αλλά…

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει διοίκηση Σταδίου, στην παρούσα φάση, φαίνεται να αποτελεί πολύ σημαντικό εμπόδιο ώστε να τρέχουν απρόσκοπτα τα απαραίτητα γραφειοκρατικά ζητήματα παράλληλα με τις εργασίες.

Από τη γενική γραμματεία Αθλητισμού αναφέρουν ότι προχωράνε οι διαδικασίες για τον ορισμό νέας διοίκησης και τίποτε άλλο, περισσότερο …διαφωτιστικό.

Το παλαιό ταρτάν έχει ήδη ξηλωθεί (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) ενώ έχουν γίνει και παρεμβάσεις σε άλλους βοηθητικούς χώρους, όμως το χρονοδιάγραμμα δεν τηρείται με τρόπο που να επιτρέπει αισιοδοξία για έγκαιρη παράδοση του Σταδίου σε αυτούς για του οποίους φτιάχτηκε. Τους αθλητές και τους προπονητές τους.

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει ανησυχία στους «στιβικούς» της Θεσσαλονίκης, που προς το παρόν δεν έχει εκφραστεί με οργανωμένο τρόπο αλλά ο εκνευρισμός και η αγωνία τους όσο περνούν οι μέρες όλο και αυξάνεται.

Εάν μάλιστα τα πράγματα πάρουν την τροπή που όλοι «υποψιάζονται» τότε πιθανότατα ο στίβος δεν θα έχει στη διάθεσή του το Καυτανζόγλειο Στάδιο ούτε για προπονήσεις ούτε φυσικά για αγώνες.

«Ρυθμιστής» ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ

Τον ρυθμιστικό ρόλο στην εξέλιξη της όλης ιστορίας φαίνεται πως τον έχει ο «ποδοσφαιρικός» ΠΑΟΚ και η συνεργασία του με την αθλητική ηγεσία της πολιτείας.

Είναι γνωστό ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει την πρόθεση να δημιουργήσει τη νέα Τούμπα. Μέχρι να γίνει όμως η νέα Τούμπα, κάπου πρέπει να παίζει ο ΠΑΟΚ και μάλιστα σε μια έδρα που θα διαθέτει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές λόγω παρουσίας του «δικεφάλου» στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.

Αυτό σημαίνει παρεμβάσεις που ενδεχομένως να καθυστερήσουν (στο καλύτερο σενάριο) ή και να πλήξουν (στο χειρότερο) καίρια τη στιβική προοπτική και δυναμική του Καυτανζογλείου.

Η διοίκηση του «δικεφάλου του Βορρά» είχε προχωρημένες συζητήσεις με την προηγούμενη κυβέρνηση και είχαν καταλήξει σε προσχέδιο συμφωνίας που προέβλεπε ως έδρα του ΠΑΟΚ το Καυτανζόγλειο μέχρι να αναμορφωθεί πλήρως η νέα Τούμπα.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Σαββίδη εκφράστηκε και επίσημα (μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου) ότι και η νέα κυβέρνηση βλέπει θετικά τις προθέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπάρχει συμφωνία για τη νέα Τούμπα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο «δικέφαλος του Βορρά» πλην εξαιρετικού απροόπτου και μόλις ξεπεραστούν ορισμένα εμπόδια για να φιλοξενηθεί στο Καυτανζόγλειο, θα στείλει το δικό του σχεδιασμό προς έγκριση στις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ για να πάρει το «ΟΚ».

Ουδείς είναι σε θέση να υποστηρίξει πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα λειτουργήσει σε βάρος του κλασικού αθλητισμού (άλλωστε ο ΠΑΟΚ καλλιεργεί τμήμα στίβου και οι άνθρωποί του ξέρουν από αθλητισμό) και σαφέστατα δεν τίθεται θέμα αντιπαλότητας.

Το θέμα όμως (καθώς και το ερώτημα) που προκύπτει είναι τι γίνεται με τα έργα που έχουν εξαγγελθεί και δρομολογηθεί για το Καυτανζόγλειο, ειδικά με το θέμα του ταρτάν, τώρα που ο καιρός χαλάει και δυσκολεύει πάρα πολύ η υπόθεση στεγανοποίησης ώστε ο ελαστικός τάπητας να μπει σωστά και να μην προκύψει κακοτεχνία σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα κάθε απάντηση θα είναι ευπρόσδεκτη για το κατά πόσον η απελθούσα διοίκηση είχε (εάν όντως είχε) τον τρόπο και τα απαραίτητα κονδύλια να τρέξει πιο γρήγορα τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν.

Σε Ολυμπιακή χρονιά, ακόμα και …ένα κουλουάρ αν χαθεί είναι ζημιά με τόσες ελλείψεις σε χώρους που υπάρχουν κι εδώ μιλάμε για Στάδιο όπου υπήρχε η φιλοδοξία για διοργάνωση πανελληνίου πρωταθλήματος…

Προηγούμενο άρθροFlash Newz 2019 Οκτώβριος
Επόμενο άρθροΟι δράσεις της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για το 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ