Σε αυτό τον αγώνα τα είχε όλα. Τη νίκη, τους βαθμούς, την εξαιρετική επίδοση (5,75 μ.), το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες και το… φαν κλαμπ.
Ο Κώστας Φιλιππίδης μπορεί στους δύο πρώτους αγώνες του για τη σεζόν να μην είχε πάρει ακριβώς αυτό που ήθελε- είχε περάσει τα 5,40 μ. και 5,54 μ. αντίστοιχα και δεν είχε γευθεί τη νίκη- αλλά στο πρώτο Diamond League της χρονιάς εμφανίστηκε ως… άλτης για διαμάντια.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ σε κλειστό στίβο κέρδισε στη Ντόχα, πήρε τους πολύτιμους τέσσερις βαθμούς για το «κυνήγι» των διαμαντιών αυτό το καλοκαίρι και το έκανε με τρόπο που θύμισε στους αντιπάλους του ότι καλά θα κάνουν να τον υπολογίζουν.
Μάλιστα από νωρίς ξεκίνησε να απειλεί και το πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Φιλιππίδης στον αγώνα του πέρασε με την πρώτη τα 5,50 μ., 5,60 μ. και 5,70 μ., εξασφαλίζοντας τη νίκη σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε δεύτερο άλμα στα 5,75 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,85 μ., δύο εκατοστά ψηλότερα από το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος, χωρίς να τα καταφέρει.
Με αυτό τον τρόπο κέρδισε τον αγώνα, με τον Carlo Poech δεύτερο (5,60 μ.) και τον German Chiaraviglio τρίτο με την ίδια επίδοση. Με 5,75 μ., ο Φιλιππίδης έγινε ο τέταρτος καλύτερος στον κόσμο για τη σεζόν, ενώ έπιασε από τώρα και το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αφού οι επιδόσεις αναγνωρίζονται για τα «εισιτήρια» για το Ρίο ντε Τζανέιρο από την 1η Μαΐου (με εξαίρεση το βάδην και το μαραθώνιο που ίσχυαν από νωρίτερα).
Και όλα αυτά, ο Φιλιππίδης τα κατάφερε έχοντας το… φαν κλαμπ του στο πλευρό του, αφού στην κερκίδα του σταδίου στη Ντόχα, στο σημείο όπου γινόταν το επί κοντώ, υπήρχε αναρτημένη ελληνική σημαία, αλλά και μία παρέα με μπλουζάκια οι οποίοι συνδυασμένοι σχημάτιζαν το επίθετο του Έλληνα πρωταθλητή.
“Το να ξεκινάω τη σεζόν των Diamond League με νίκη μου δίνει κίνητρο για να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο για την «κούρσα» των Diamond League. Είχα κερδίσει και πριν από δύο χρόνια εδώ, οπότε υποθέτω ότι η Ντόχα είναι ένα από τα αγαπημένα μου μίτινγκ τώρα”, είπε ο Φιλιππίδης.
“Πέρασα εύκολα τα 5,75 μ. και πίστευα ότι μπορούσα να πετύχω και τα 5,85 μ. για να κάνω ρεκόρ μίτινγκ και πανελλήνιο, αλλά ήταν καλά. Μπορώ να το πετύχω σε έναν από τους επόμενους αγώνες μου”, πρόσθεσε αναφερόμενος στην επίδοσή του.
Ρούλα Βλασσοπούλου
Διαβάστε ακόμη
Έγραψαν ιστορία στο τριπλούν! –Δύο αθλητές πάνω από τα 18 μ. στον ίδιο αγώνα (video)
Ο ταχύτερος… περίπατος στον κόσμο –Ο Gatlin 9.74, απίστευτες επιδόσεις στη Ντόχα (video)