Θεωρείται ακόμη ιστορικό επίτευγμα όταν κάποιος αθλητής περνά τα 2,40 μέτρα. Φαντάζεται κανείς τι σημαίνει το να το πετύχουν δύο σε έναν αγώνα. Κι όμως, η ρωσική σχολή του ύψους έκανε… αερομαχίες στο μίτινγκ του Αρνσταντ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία δύο αθλητές πέρασαν αυτό το «φράγμα» στον ίδιο αγώνα. Ο Ivan Ukhov και ο Aleksei Dmitrik «πέταξαν» πάνω από τα 2,40 μ. τρελαίνοντας τον κόσμο στο γερμανικό μίτινγκ. Κι αν ο πρώτος έχει αρχίσει να το συνηθίζει- ήδη φέτος έχει περάσει τα 2,41 μ.- για τον Dmitrik ήταν η παρθενική πτήση και έγινε ο έβδομος άλτης όλων των εποχών που περνά τα 2,40 μ. σε κλειστό στίβο.

Στη συνέχεια οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο μεν Dmitrik προτίμησε να «επιτεθεί» στο ρωσικό ρεκόρ, επιχειρώντας στα 2,42 μ., ο δε Ukhov επέλεξε να τα βάλει απευθείας με το παγκόσμιο, δοκιμάζοντας στα 2,44 μέτρα. Κανείς τους δεν τα κατάφερε ψηλότερα τελικά, αλλά η ιστορία είχε ήδη γραφτεί.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Kamila Licwinko. Η άλτρια από την Πολωνία πέρασε τα 2,00 μ. και έγινε η δεύτερη καλύτερη φέτος στον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροΗ Ζαπουνίδου έκανε την… αρχή -Το βάδην επέστρεψε με πανελλήνιο ρεκόρ
Επόμενο άρθροΗ Γάτου το… κατοχύρωσε- 7.33 στον τελικό των 60 μ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ