Παιδιά τι θα κάνουμε σήμερα; Πανελλήνιο ρεκόρ! Κάπως έτσι πρέπει να είναι η συζήτηση του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου με τους αθλητές του πριν από έναν αγώνα. Γιατί τα ρεκόρ τους έχουν γίνει συνήθεια. Και σχεδόν ποτέ δεν το πετυχαίνει μόνο ένας τους!

Αυτό συνέβη και στο πρώτο απόγευμα του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, όταν τα «ζεστά» για ρεκόρ πόδια των αθλητών του γκρουπ ανέλαβαν να ανεβάσουν λίγο τη θερμοκρασία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου κυριολεκτικά έκανε… περισσότερη παγωνιά από ό,τι έξω από το κλειστό!

Το σύνθημα έδωσε η Αθανασία Βαΐτση, στα 3.000 μ. βάδην γυναικών και δεν έχασαν ευκαιρία να την μιμηθούν λίγη ώρα αργότερα ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης στα 5.000 μ. βάδην ανδρών.

Ο μεγάλος της παρέας έκανε… βόλτα στην απόσταση, σε σύγκριση με εκείνες που συνήθως αγωνίζεται. Ο Παπαμιχαήλ τερμάτισε σε 19.11.04, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ των 5.000 μ. βάδην, το οποίο βέβαια κατείχε ο ίδιος με 19.13.25 από πέρυσι.

«Ήταν ένα τεστ απλά, αφού έγινε ρεκόρ όλα πήγαν καλά», είπε ο Παπαμιχαήλ, που στις 15 Μαρτίου θα κάνει τον πρώτο δυνατό αγώνα της σεζόν, στο μίτινγκ του Λουγκάνο. Στόχος του φέτος τα 20 χλμ. βάδην -άλλωστε για τα 50 χλμ. βάδην έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα από πέρυσι- και όπως είχε σε αυτή την απόσταση θα κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις του.

Δίπλα του, με πλατύ χαμόγελο ήταν και ο Τσαμουδάκης. Είχε κάθε λόγο, αφού τερματίζοντας δεύτερος σε 19.43.24 συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στα 5.000 μ. βάδην το οποίο είχε πετύχει ο ίδιος το 2013 με 20.21.87.

Και μάλιστα το πέτυχε παρότι είχε ένα απρόοπτο στον αγώνα. «Δυστυχώς μου λύθηκε το κορδόνι στο 2ο χιλιόμετρο και παραλίγο να πέσω, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να σταματήσω! Ήταν μία καλή κούρσα και βγήκε η επίδοση που περιμέναμε», είπε ο Τσαμουδάκης, που επίσης θα αγωνιστεί στο Λουγκάνο.

Το κορδόνι του Τσαμουδάκη δεν ήταν το μοναδικό απρόοπτο στον αγώνα. Κάποια στιγμή, ενώ επιχειρούσε το τρίτο άλμα της στον τελικό του μήκους, η Λίλη Αλεξούλη βγήκε τρέχοντας από το σκάμμα. Μόνο που εκείνη τη στιγμή περνούσαν από το σημείο ο Παπαμιχαήλ και πίσω του ο Κώστας Ντεντόπουλος που τερμάτισε τρίτος με 20.51.36. Ευτυχώς, από τύχη και για τους τρεις τους, η άλτρια πρόλαβε να περάσει ανάμεσα στους δύο βαδιστές στο… τσακ και αποφεύχθηκε το «τρακάρισμα».

Τα ρεκόρ βέβαια ξεκίνησαν από την Βαΐτση. Η τρίτη της παρέας του Κεφαλόπουλου που έκανε το… θαύμα της στο ΣΕΦ, τερμάτισε τέταρτη στην κούρσα των 3.000 μ. βάδην σε 13.51.39. Επίδοση με την οποία βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων, το οποίο κατείχε η ίδια με 14.11.01.

Νικήτρια στην κούρσα ήταν η Παναγιώτα Τσινοπούλου με 13.03.01, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και χάρη σε αυτή έγινε η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών πίσω από την Δέσποινα Ζαπουνίδου.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα

Αερομαχίες… Ελλάδας- Κύπρου πάνω από τον πήχη: 2,30 μ. ο Μάστορας, 2,32 μ. ο Χονδροκούκης

Ζεστός αλλά από… πυρετό ο Τσάτουμας -Έφτασε τις 10 νίκες

Δεν φτάνουν πια τα πανελλήνια ρεκόρ στην Μαρινάκου -Το «έσπασε» στα 1.500 μ. αλλά θέλει κι άλλο

Το… farewell tour του Περικλή και ο κακός χαμός στα 400 μ. γυναικών

Και τώρα Πράγα η Κοκλώνη -Ολοένα και ξεγλιστρά το όριο από τον Στεργιούλη

Προηγούμενο άρθροΑερομαχίες… Ελλάδας- Κύπρου πάνω από τον πήχη: 2,30 μ. ο Μάστορας, 2,32 μ. ο Χονδροκούκης
Επόμενο άρθροΚαι τώρα Πράγα η Κοκλώνη -Ολοένα ξεγλιστρά το όριο από τον Στεργιούλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ