Φλερτάρει απροκάλυπτα, ασταμάτητα και μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μπορεί το αντικείμενο του πόθου της να αντιστέκεται μέχρι στιγμής, αλλά για πόσο μπορεί να αντέξει ένα πανελλήνιο ρεκόρ όταν το πολιορκεί η Νικόλ Κυριακοπούλου; Λίγο ακόμη, από ότι φάνηκε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, αλλά και η Στέλλα Λεδάκη με την Λορέλα Μάνου βρήκαν τον καλό τους εαυτό την κατάλληλη στιγμή.

Για έναν ακόμη αγώνα, ήταν σταθερή πάνω από τα 4,60 μ., απείλησε το πανελλήνιο ρεκόρ και πιστοποίησε αυτό που λέει από την αρχή της χρονιάς. Πως φέτος έχει δουλέψει πιο σκληρά από ποτέ στην προετοιμασία της.

Η Κυριακοπούλου κράτησε την καλή συνήθεια της σεζόν, μπαίνοντας ψηλά στον αγώνα- στα 4,40 μ.- και αφού είχαν περάσει περίπου 2,5 ώρες από τη στιγμή που είχε μπει στη σάλα του ΣΕΦ. Πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια αυτό το ύψος, αλλά ήταν αλάνθαστη στα 4,60 μέτρα. Επόμενη στάση, τα 4,73 μέτρα. Όπως και σε όλους τους προηγούμενους αγώνες της, θέλησε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ. Παρότι όμως τις προηγούμενες φορές είχε δοκιμάσει τη μία στα 4,77 μ. και την άλλη στα 4,78 μ., την Κυριακή επέλεξε να επιχειρήσει στα 4,73 μ., ένα εκατοστό πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Είχε λόγο.

«Θα ήταν ρεκόρ, αλλά και η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη», είπε χαμογελώντας. Μα η ίδια έχει δηλώσει πως δεν σκέφτεται από τώρα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. «Όχι, δεν είναι στο μυαλό μου από τώρα. Αλλά ό,τι κάνω σχετίζεται με το ραντεβού στην Πράγα», απάντησε γελώντας πονηρά.

«Αυτή είναι η καλύτερη αγωνιστική χρονιά μου. Είμαι σταθερή, ξεκινάω ψηλά, έχω συνηθίσει τα κοντάρια μου», παραδέχθηκε η Κυριακοπούλου, που συνήθως αποφεύγει τις μεγάλες κουβέντες. «Αν δεν πατούσα πολύ μέσα, θα μπορούσα να κάνω το ρεκόρ στο δεύτερο άλμα μου στα 4,73 μ.», πρόσθεσε. Δεν θα περάσει καιρός μέχρι να της δοθεί η ευκαιρία να ξαναδοκιμάσει. Μπροστά της έχει τα μίτινγκ στη Στοκχόλμη και το Μπέρμιγχαμ. Διαδοχικά ταξίδια, για δύο αγώνες με δύο ημέρες διαφορά, διαδοχική αγωνία για το να έχει τα κοντάρια μαζί της και να αποφευχθούν τα απρόοπτα… Αλλά η Κυριακοπούλου ζει για αυτά.

Την καλύτερη εμφάνισή τους έκαναν όμως και η Λεδάκη με την Μάνου. Η πρώτη, πέρασε τα 4,40 μ., παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ η Μάνου τα κατάφερε στα 4,35 μέτρα. Αμφότερες δοκίμασαν με καλές προϋποθέσεις στα 4,50 μ., για το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το πάλεψε μέχρι τέλους η Φιλάνδρα

Γενναία κούρσα έκανε η Έλενα Φιλάνδρα στα 800 μ., κυνηγώντας το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Με τη βοήθεια της Αναστασίας Μαρινάκου, που μπήκε στην κούρσα ως «λαγός», η κυρίαρχος του αγωνίσματος στην Ελλάδα έμεινε στο τέλος μόνη με το χρονόμετρο, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το στόχο της. Παρόλα αυτά, κέρδισε- εννοείται- το αγώνισμα με 2.04.38.

«Είναι η πρώτη φορά που έχω πει ότι θα τρέξω καλά μετά από την προετοιμασία στην Αιθιοπία και μάλλον από τη μεγάλη λαχτάρα μου δεν βγαίνει!», είπε η Φιλάνδρα, που πλέον θα προσπαθήσει να πιάσει το όριο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. «Έκανε ό,τι μπορούσε η Μαρινάκου για να με βοηθήσει, αλλά δεν άντεξε το ρυθμό», πρόσθεσε, ενώ ευχαρίστησε τη συναθλήτριά της για τη βοήθεια μετά από τον αγώνα.

Η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στα 3.000 μ., όμως η μοναξιά ποτέ δεν είναι καλή σε αυτές τις κούρσες. Η δρομέας του ΓΣ Τρικάλων, χωρίς συναγωνισμό δεν θα μπορούσε να κυνηγήσει μόνη της μία επίδοση κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό κλειστού και με 9.36.80 ήταν νικήτρια. Στους άνδρες, νικητής ήταν ο Δήμος Μαγγίνας με 8.15.55.

Αν και δεν υπήρχε αμφιβολία επʼ αυτού, ο Ανδρέας Δημητράκης επιβεβαίωσε και τυπικά τις προσδοκίες που τον ήθελαν να κάνει το νταμπλ στις μεσαίες αποστάσεις στη διοργάνωση. Μετά από τα 1.500 μ. το Σάββατο, κέρδισε και στα 800 μ. με 1.51.09. Πρωτος πάντως τερμάτισε ο Κύπριος Χρήστος Δημητρίου σε 1.49.68 (πλησιάζοντας το εθνικό ρεκόρ που πέτυχε φέτος με 1.49.51 ο Μιχαηλάς)

Στα χαμηλά ο Τσιάμης

Σε τίποτα δεν θύμιζε Δημήτρη Τσιάμη ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ του τριπλούν την Κυριακή στο ΣΕΦ. Ο άλτης από τα Τρίκαλα είχε καλύτερη προσπάθεια μόλις στα 16,06 μ., αλλά παρόλα αυτά κέρδισε το αγώνισμα. Το ζητούμενο βέβαια για εκείνον ήταν μία επίδοση πάνω από 16,60 μ. για να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο ακόμη κυνηγά.

Στο ύψος, η Κατερίνα Κυριακοπούλου ήταν η νικήτρια με 1,81 μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε στα 1,84 μ., χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο τριπλούν, το μεγαλύτερο άλμα έκανε η Κύπρια Ελευθερία Χριστοφή με 13,11 μ., αλλά νικήτρια του πρωταθλήματος ήταν η Παρασκευή Μακρή με 12,88 μέτρα.

Στη σφαιροβολία, η Εριζαμπέλα Τζένγκο για έναν ακόμη αγώνα έριξε πάνω από το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, αλλά ακόμη δεν μπορεί να το χαρεί καθώς είναι από τα παιδιά που εκκρεμεί η ελληνοποίησή τους. Η 18χρονη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 14,68 μ. και ήταν δεύτερη στο αγώνισμα πίσω από την Ευαγγελία Σοφάνη (14,78 μ.).

Το διήμερο όμως έγινε και πρωτάθλημα συνθέτων αγωνισμάτων στο ΣΕΦ. Η 17χρονη Μελίνα Καστρινού, παρά την άσχημη πτώση που είχε μετά από τον τερματισμό στα 60 μ. εμπόδια δεν το έβαλε κάτω και κέρδισε το πένταθλο με 3.414 βαθμούς. Στο έπταθλο, νικητής ήταν ο Θανάσης Χατζόπουλος με 4.713 βαθμούς.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ πρωταθλητές
Στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ κυριάρχησαν στο φετινό πρωτάθλημα. Στους άνδρες, οι «ερυθρόλευκοι» συγκέντρωσαν 44 βαθμούς, με την ΑΕΚ (36) και τον ΓΣ Ελ. Βενιζέλος (30) να ακολουθούν. Τα κορίτσια της ΑΕΚ από την άλλη συγκέντρωσαν 28,5 βαθμούς, με τον ΓΣ Κηφισιάς (28) και τον ΓΣ Γλυφάδας (28) να ακολουθούν στη βαθμολογία.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Τα αποτελέσματα

Ο Δουβαλίδης, το ρεκόρ (Κύπρου) και ο επώδυνος πανηγυρισμός

Ξεπέρασε τον εαυτό της, αλλά ήθελε κι άλλο η Φέρρα


Δείτε τι έγινε στους πρωινούς προκριματικούς

Προηγούμενο άρθροΗ εξίσωση του παγκοσμίου ρεκόρ: Florence Kiplagat και Βαρκελώνη σημαίνει κατάρριψη
Επόμενο άρθροΟ Δουβαλίδης, το ρεκόρ (Κύπρου) και ο επώδυνος πανηγυρισμός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ