Η ροκ μουσική που ακουγόταν σε εκκωφαντική ένταση στο Ο2 Αrena ήταν κάτι περισσότερο από κατάλληλοι. Αυτοί οι γίγαντες μπήκαν στον αγωνιστικό με… άγριες διαθέσεις. Και φρόντισαν να κάνουν έναν προκριματικό σφαιροβολίας να μοιάζει σαν αγώνα που κρίνει μετάλλια.

Τόσα που έγιναν σε αυτό τον αγώνα, η εμφάνιση του David Storl περνά σχεδόν σε δεύτερη μοίρα. Γιατί μπορεί να ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο για το Γερμανό. Όμως, σε αυτό τον αγώνα έγιναν εκπλήξεις αλλά και μία ιστορική εμφάνιση από έναν Έφηβο.

Ο λόγος βέβαια για τον Konrad Bukowiecki. Ο 18χρονος Πολωνός, που έχει στρέψει επάνω του τα βλέμματα από νωρίς φέτος βελτιώνοντας το παγκόσμιο ρεκόρ της κατηγορίας του, ακολούθησε τους… ροκ ρυθμούς των μεγαλύτερων. Στη δεύτερη προσπάθειά του έστειλε τη σφαίρα στα 20,46 μ., ξεπερνώντας κατά έξι εκατοστά το ευρωπαϊκό ρεκόρ της κατηγορίας των Εφήβων- με ανδρική σφαίρα- το οποίο κατείχε ο Storl.

Ο τελευταίος, είχε ήδη γίνει θεατής του αγώνα όταν καταρρίφθηκε το ρεκόρ του. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής από νωρίς έστειλε τη σφαίρα στα 21,23 μ., μόλις τρία εκατοστά κάτω από την καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη την οποία κατέχει ο ίδιος, ενώ η βολή του είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ σε προκριματικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Δεν ήταν οι μόνοι πρωταγωνιστές σε αυτό τον εντυπωσιακό προκριματικό. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στην προηγούμενη διοργάνωση το 20,29 μ. αρκούσε για το χάλκινο μετάλλιο και αυτή τη φορά θα ήταν αρκετό για την έβδομη θέση του προκριματικού!

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις, ο Κροάτης Stipe Zunic (20,67 μ.) και ο Bob Bertemes από το Λουξεμβούργο (20,56 μ.), οι οποίοι σημείωσαν εθνικά ρεκόρ για να προκριθούν στον τελικό ως δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Το εισιτήριο πήρε και ο Asmir Kolasinac, που υπερασπίζεται τον τίτλο του, χάρη στη βολή του στα 20,41 μέτρα.

Νωρίτερα, την αυλαία στη διοργάνωση άνοιξαν οι γυναίκες σφαιροβόλοι, αν και δεν εντυπωσίασαν τόσο. Μόνο δύο έπιασαν το όριο αυτόματης πρόκρισης, η Anita Morton (18,44 μ.) και η Yulia Leantsiouk (18,33 μ.).

Ρούλα Βλασσοπούλου

Διαβάστε ακόμη

Μπαίνουν τα… κοντάρια στη μάχη! -6 Έλληνες ξεκινούν στην Πράγα την Παρασκευή

Απίστευτο κι όμως αληθινό -Η ΝΕΡΙΤ θυμήθηκε το Ευρωπαϊκό και θα το καλύψει!


Ο Τσάτουμας έκανε την αρχή -7,90 μ. και έφυγε για τελικό στο Ευρωπαϊκό (video)

Οι σταρ της Πράγας μιλούν στο Stivoz.gr

Λούης… ο πρώτος και η γιορτή του Ευρωπαϊκού ξεκινά

Τα «εισιτήρια» για τον τελικό -Τα όρια πρόκρισης και οι σειρές Ελλήνων και Κυπρίων

Ευρωπαϊκή: Το ελληνικό… δράμα στο επί κοντώ -Ποιους Έλληνες αθλητές «υπολογίζει»

Ένα χρυσό «δίνουν» στην Ελλάδα -Προβλέψεις & περίεργα από την Πράγα (photos & video)

Πρώτη προπόνηση για τους Έλληνες αθλητές στο O2 Arena (photos)

Μια βόλτα στην Πράγα- Εκεί που χτυπάει η καρδιά του ευρωπαϊκού στίβου (photos)

Συμμετοχές, πρόγραμμα, ιστορία και ότι άλλο θέλετε να ξέρετε για τη διοργάνωση

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο κι όμως αληθινό -Η ΝΕΡΙΤ θυμήθηκε το Ευρωπαϊκό και θα το καλύψει!
Επόμενο άρθροΜπαίνουν τα… κοντάρια στη μάχη! -6 Έλληνες ξεκινούν στην Πράγα την Παρασκευή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ