Τα κορίτσια του πεντάθλου φρόντισαν να συγκεντρώσουν επάνω τους τα βλέμματα στο πρωινό πρόγραμμα της Παρασκευής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όχι μόνο χάρη στις διαδοχικές εμφανίσεις τους στον αγωνιστικό χώρο, ούτε επειδή στη δική τους περίπτωση κρίνονταν μετάλλια, σε αντίθεση με τους προκριματικούς που γίνονταν τριγύρω τους.

Ήταν και οι επιδόσεις τους που έκλεψαν την παράσταση και πάνω από όλα η «πτήση» μίας εξ αυτών που έγραψε ιστορία. Το βρετανικό δίδυμο τους τρέλανε όλους στο ύψος του πεντάθλου. Η Katarina Johnson Thompson πέρασε το 1,95 μ., που αποτελεί την καλύτερη επίδοση που έχει σημειωθεί στο συγκεκριμένο αγώνισμα- σε σύνθετα- σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Από κοντά και η Morgan Lake, με την μόλις 18 ετών αθλήτρια να περνά το 1,92 μέτρα.

Στη σφαιροβολία η Alina Fyodorova έκανε την καλύτερη βολή με 15,09 μ., ενώ δύο εκατοστά πιο κάτω ήταν η επίδοση της Eliska Klucinova, με την Johnson Thompson να σημειώνει 12,32 μ., με αποτέλεσμα να πέσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (2.941), πίσω από την Nafissatou Thiam (2.976).

Νωρίτερα, στα 60 μ. εμπόδια, η Κaterina Johnson- Thompson ξεκίνησε με ατομικό ρεκόρ τερματίζοντας σε 8.18.

H Ivana Spanovic ήταν το «αφεντικό» του προκριματικού στο μήκος, καθώς με 6,76 μ. έκανε το καλύτερο άλμα με την 1η της προσπάθεια. Η αθλήτρια από τη Σερβία και η Sothene Taroum Moguenara (6,72 μ.) ήταν οι μοναδικές που έπιασαν το όριο. Ανάμεσα στις άλτριες που μπήκαν στον τελικό ήταν η παγκόσμια πρωταθλήτρια κλειστού, Eloyse Lesuer (6,59 μ.), αλλά και η Karin Melis Mey, η τρίτη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βερολίνο, που μόλις επανήλθε μετά από τον αποκλεισμό της για παράβαση των κανονισμών περί ντόπινγκ και προσγειώθηκε στα 6,57 μέτρα.

Μπορεί ο Ronald Blair Sanford να πέτυχε την καλύτερη επίδοση του προκριματικού στα 400 μ. με 46.81, αλλά κάποιος άλλος ξεσήκωσε το στάδιο. Ήταν βέβαια ο Pavel Maslak, ο αγαπημένος των Τσέχων, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή κλειστού να κερδίζει εύκολα τη σειρά του με 47.23.

Η παλιά… σειρά επέστρεψε στο τριπλούν. Ο μοναδικός που έπιασε το όριο πρόκρισης ήταν μεν ο Dmitriy Sorokin με 16,76 μ., αλλά ο Marian Oprea με 16,63 μ. και ο Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Nelson Evora με 16,61 μ. πέτυχαν τις αμέσως καλύτερες επιδόσεις. Η κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων στο αγώνισμα φέτος φάνηκε και από το γεγονός ότι ένα άλμα στα 16,38 μ. αποδείχθηκε αρκετό για την είσοδο στον τελικό.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ο προκριματικός των 400 μ. γυναικών. Ταχύτερη όλων η Marie Gayot που τερμάτισε σε 53.04, ενώ 53.06 σημείωσε η Madiea Ghafoor και 53.07 η Seren Bundy Davies που έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.

Τέλος, στα 3.000 μ., η Maureen Koster έκανε την καλύτερη επίδοση του προκριματικού κερδίζοντας την πρώτη σειρά με 8.57.59, ενώ η 2η ταχύτερη ήταν η Launa Muir, που τερμάτισε πίσω της σε 8.57.71.

Διαβάστε ακόμη

Τσάτουμας: Ήθελα το μετάλλιο αλλά έτσι είναι οι αγώνες

Στη μάχη της πρόκρισης τέσσερις ακόμη Έλληνες στην Πράγα το Σάββατο

Εκεί όπου ανήκει ο Δουβαλίδης: στην ελίτ της Ευρώπης -6ος στον τελικό (photo & video)

H τρομερή εκκίνηση, ο επίμονος ρέκορντμαν και μια 40άρα στον τελικό

Έπεσε μαχόμενος από το βάθρο ο Τσάτουμας -Τέταρτος σε έναν τελικό για γερά νεύρα

Δίδυμο… κορυφής και τελικού -Κυριακοπούλου και Στεφανίδη πήραν το «εισιτήριο»

Απίστευτος αγώνας στο 5αθλο -Στις λεπτομέρειες χάθηκαν δύο παγκόσμια ρεκόρ

Στον τελικό ο Δουβαλίδης! -7.62 και τρέχει ξανά απόψε

Lavillenie και Kudlicka μίλησαν στο StivoZ- Υπολογίσιμος αντίπαλος ο Φιλιππίδης

Μία τραγική ιστορία, ένας κικ μπόξερ, τούμπες και κλάματα -Μικρά & περίεργα από την Πράγα (photos)

Δεν τα κατάφερε η Φιλάνδρα -Ρεκόρ Ευρώπης Νεανίδων ξανά από την Hinriksdottir


«Πέταξε» για τον τελικό ο Φιλιππίδης -Θρίλερ ο προκριματικός, για τους άλλους

Οι συγκάτοικοι της ελληνικής αποστολής: Οι μαμάδες, οι πλακατζήδες και οι πιτσιρίκες

Δουβαλίδης: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι τον τελικό στόχο

Εύκολη δουλειά για Δουβαλίδη -7.67 και ραντεβού στον ημιτελικό το απόγευμα


Πρόγραμμα, αποτελέσματα και ό,τι θέλετε να ξέρετε για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Προηγούμενο άρθροΟ Έλληνας Πρέσβης τίμησε με την παρουσία του την συγκέντρωση της ελληνικής αποστολής (Photos)
Επόμενο άρθροΔουβαλίδης: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι τον τελικό στόχο (Video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ