Την Τετάρτη όπου κυριάρχησε το χρυσό του Τεντόγλου (δείτε->ΕΔΩ) το πρόγραμμα είχε αρκετό ενδιαφέρον με πολλούς ημιτελικούς αλλά και τελικούς καθώς και το 10θλο να ολοκληρώνεται.
-> Ελ.συμμετοχές & αποτελέσματα

Στα ημιτελικά των 200μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας και πάλι στον 8ο διάδρομο, έτρεξε σε 20.54 τερματίζοντας 6ος, ενώ η πρόκριση έκλεισε στα 20.54 με τον Gemili που ήταν ο 3ος στη σειρά με νικητή τον Hortelano σε 20.29. Στις άλλες σειρές επικράτησαν ο Ελβετο-Τζαμαικανός Wilson με 20.16 και ο Τουρκο-Αζέρος Guliyev με 20.33.

Στον τελικό της δισκοβολίας ο Κύπριος Απόστολος Παρέλλης ξεκίνησε βελτιώνοντας τη φετινή του επίδοση, με 63,62μ. που παρέμεινε και η καλύτερη στον αγώνα για να πάρει την 8η θέση τελικά.
Ο Λιθουανός Andrius Gudzius με 68,46μ πήρε τη νίκη ξεπερνώντας τον Σουηδό Daniel Stahl που μετά από ένα κακό ξεκίνημα είχε ρίξει 68,23μ. στην 4η του βολή. Στην 6η θέση έμεινε ο Γερμανός Robert Harting, στην τελευταία του χρονιά.

Το 10θλο με τον Mayer εκτός και τον Uibo κακό στο ξεκίνημα κυρίως, ήταν αρκετά ανοικτό. Τελικά πρωταθλητής στέφθηκε …κυριολεκτικά, αφού του φόρεσαν και ομοίωμα στέμματος, με 8431β. ο Arthur Abele, ενθουσιάζοντας το γερμανικό κοινό. O “ανεξάρτητος” Ρώσος Shkurenyov ήταν 2ος και ακολούθως με ατομικά ρεκόρ ο Λευκορώσος Zhuk και ο 20χρονος Γερμανός Kaul, ενώ ο Duchworth μετά το 1500αρι κατρακύλησε στην 5η θέση.

Στο 10αρι λίγο πιο πριν, η Lonah Chemtai Salpeter, Κενυατικής καταγωγής που εδώ και 10 χρόνια είναι στο Ισραήλ, δημιούργησε μια μκρή διαφορά στα τελευταία χιλιόμετρα, με την προηγούμενη νικήτρια Can να υποχωρεί, και κέρδισε σε 31.43.29. Η Susan Krumins από την Ολλανδία ακολούθησε με έκδηλη υπερπροσπάθεια, με την -τρίτη- Meraf Bahta κα ιτη …μασκότ να την βοηθούν για να σηκωθεί μετά.

Στη σφαιροβολία η Γερμανίδα Christina Schwanitz ξεκίνησε δυνατά με 19,19μ. και φαινόταν πως θα κερδίσει για 3η συνεχή φορά, αλλά η Paulina Guba έριξε 19,33μ. στην τελευταία της βολή και πήρε ένα ακόμα χρυσό στις ρίψεις για την Πολωνία.

Στο ύψος δεν χρειάστηκε το όριο των 1,92μ., καθώς προκρίθηκαν οι 11 αθλήτριες που πέρασαν τα 1,90μ. και 3 ακόμα που δεν είχαν χαμένη προσπάθεια ως και τα 1,87μ. Άνετα Lasitskene και Demireva, ενώ εκτός έμεινε η Vallortigara.

Στα 400μ. εμπόδια Ryzhikova, Sprunger, Doyle κέρδισαν τις σειρές και φαίνεται πως θα μονομαχήσουν στον τελικό. Εκτός έμειναν η Hejnova και η προηγούμενη νικήτρια Petersen.
Στα 400μ. αίσθηση έκανε η άνεση του Hudson-Smith, ενώ ο Warholm έκανε κούρσα μεταξύ αυτών στα εμπόδια.

-> Όλα για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα

Αρκετές οι ελληνικές παρουσίες το πρωί της Πέμπτης, που ξεκινάει και το 7θλο με μεγάλο όνομα την Nafissatou Thiam αλλά και την προηγούμενη νικήτρια Vetter, τη Schaeffer και τη Johnson-Thompson.

Στο Α’ γκρουπ της δισκοβολίας στην αρχή του προγράμματος, αγωνίζεται η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου που στοχεύει το όριο των 58,50μ. για τον τελικό του Σαββάτου. Στο Β΄γκρουπ μετά κυριαρχεί η Sandra Perkovic, που πάει για το 5ο σερί χρυσό.
Στο μήκος, η Λιλη Αλεξούλη και η Κύπρια Νεκταρία Παναγή θα προσπαθήσουν να βρεθούν κοντά στο όριο των 6,67μ. Ξεχωρίζει η κάτοχος του τίτλου Ivana Spanovic.

Ο Κώστας Δουβαλίδης τρέχει στον Α’ γ’υρο των 110μ. με εμπόδια με 4 από καθεμια εκ των δύο σειρών και 4 χρόνους να περνάνε στα ημιτελικά της Παρασκευής -όπου τότε μπαίνει και ο Τραίκοβιτς.
Στον προκριματικό των 800μ. τρέχει ο Κύπριος Χρήστος Δημητρίου.
Το μεσημέρι στο Β’ γκρουπ του ακοντισμού ρίχνει η Σοφία Υφαντίδου, με το όριο για τον τελικό της Παρασκευής να είναι στα 60,50μ.

Ο τελικός του επί κοντώ με την τριπλή ελληνική παρουσία κυριαρχεί το απόγευμα.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου αγωνίζεται 1η κατά σειρά, η Στεφανίδη 5η μετά τη Sidorova ενώ η Πόλακ 8η με τη Bradshaw μετά. Ο πήχυς ξεκινάει στα 4,30μ., πάει 4,45μ.-4,55μ.-4,65μ. και μετά ανά 5εκ.

Στα ημιτελικά των 400μ. αγωνίζεται η Μαρία Μπελιμπασάκη, με τις deWitte, Holub και Guei κυριότερες αντιπαλους στη σειρά της.
Καθώς είχε επίδοση στις 12 καλύτερες η Μπελιμπασάκη δεν έτρεξε στον Α’ γύρο.
Στα ημιτελικά των εμποδίων θα είναι η Ελισάβετ Πεσιρίδου στην 1η σειρά όπου τρέχει και η κορυφαία φέτος Talay. ο τελικός θα γίνει την ίδια ημέρα στο τέλος του προγράμματος.

Στον προκριματικό του ύψους είναι ο Κώστας Μπανιώτης καθώς και ο Κύπριος Βασίλης Κωνσταντίνου, με τον πήχυ να ανεβαίνει διαδοχικά 2,11 2,16 2,21 2,25 και στο όριο των 2,27μ.
Μεγάλος απόντας ο Lysenko λόγω των προβληματικών του where about.

Με ενδιαφέρον αναμένεται ο ακοντισμός με τον γερμανικό ..εμφύλιο Vetter, Roehler, Hofmann.
Στα 400μ. εμπόδια ξεχωρίζει ο Warholm που θα επιδιώξει και νταμπλ στα 400μ., ενώ στα steeple ο Mekhissi που θέλει να τερματίσει 1ος για 5η συνεχή διοργάνωση (αν και σε μια ακυρώθηκε λόγω ..πανηγυρισμού)

Προηγούμενο άρθροΒερολίνο: Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος
Επόμενο άρθροΒερολίνο: Πέρασαν τελικό Αναγνωστοπούλου και Παναγή, συνεχίζει ο Δουβαλίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ