Μήπως ο Jeremy Wariner διαισθάνθηκε τη νέα γενιά να έρχεται… καλπάζοντας και αποφάσισε να αφήσει τα 400 μ. για τα 800 μέτρα; Άγνωστο. Πάντως την ημέρα που έκανε ντεμπούτο στη διπλάσια απόσταση, ένας 17χρονος ξετρέλανε με την εμφάνισή του στα 400 μέτρα.

Ο Wariner αποφάσισε να δοκιμάσει τις αντοχές του και έτρεξε 800 μ. σε αγώνες στο Τέξας. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 400 μ.- και δεύτερος στο Πεκίνο- τερμάτισε σε 1.53.02 στα 800 μέτρα. (δείτε ->εδώ)

Περίπου την ίδια ώρα, ο Akeem Bloomfield έκανε γνωστό το όνομά του χάρη στην απίθανη επίδοσή του στο πρωτάθλημα της Τζαμάικα για αγόρια και κορίτσια. Αν και 17 χρονών ακόμη, κέρδισε στα 400 μ. με 44.93, καταρρίπτοντας το εθνικό ρεκόρ Εφήβων που άντεχε 20 χρόνια!

Με τους αγώνες του ανοιχτού στίβου να έχουν ξεκινήσει όμως, δεν θα μπορούσε παρά να προκύπτουν σημαντικά αποτελέσματα και στα 100 μέτρα. Δράστης ο Trayvon Bromell που αρχικά έγινε… άνεμος και στη συνέχεια είχε τη βοήθεια του ανέμου, ίσως περισσότερο από ότι θα ήθελε.

Στους αγώνες Texas Relays, ο παγκόσμιος ρέκορντμαν εφήβων του αγωνίσματος ξεκίνησε τη σεζόν του πολύ δυνατά, τερματίζοντας σε 10.02 στον προκριματικό των 100 μέτρων. Όταν έφτασε η ώρα του τελικού, τον πήρε ο… άνεμος και τον έφερε κάτω από το «φράγμα» των 100 μέτρων. Ο Bromell κέρδισε με 9.90, αλλά ο αέρας ήταν πάνω από το όριο ευνοϊκός (+3,3 μ./δ.).

Δείτε την κούρσα του Bromell στον προκριματικό


Από νωρίς άρχισαν οι μεγάλες επιδόσεις και στις ρίψεις. Ο Pawel Faidek σε αγώνες στο Μπουένος Άιρες ξεπέρασε από τώρα τα 80 μ., στέλνοντας τη σφύρα στα 80,13 μέτρα.

Ρούλα Βλασσοπούλου

Προηγούμενο άρθροΈνωση… Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων το 2018 –Ο στίβος δίνει τα χέρια με άλλα τέσσερα αθλήματα
Επόμενο άρθροΗ Λάρισα κάνει την αρχή στο Run Greece

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ