Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν και σε ισχύ τίθεται το κύριο μέρος του περίφημου Κανονισμού (Rule) 40 του Ολυμπιακού καταστατικού της ΔΟΕ σε σχέση με χορηγούς και διαφημίσεις – η περίοδος blackout όπως χαρακτηριστικά λέγεται και έχει να κάνει με όλους εκτός των επίσημων χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από τις 27 Ιουλίου (9 ημέρες πριν την τελετή έναρξης) μέχρι και τις 24 Αυγούστου (3 ημέρες μετά την τελετή λήξης), εκτός εάν επιτραπεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, κανένας αγωνιζόμενος, προπονητής, μέλος αποστολής, προσωπικό αποστολής που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν πρέπει να επιτρέπει τη χρήση του προσώπου του, του ονόματός του, της εικόνας του ή της αθλητικής του επίδοσης για διαφημιστικούς λόγους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί σχέση διαφήμισης που να έχει να κάνει με τους αγώνες, συμπεριλαμβανομένων εντύπων, ψηφιακης /ηλεκτρονική μορφής και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών, βίντεο, προσωπικές εμφανίσεις αλλά και σχετικού υλικού της διοργάνωσης όπως εγκαταστάσεις, μετάλλια, εμφανίσεις Ολυμπιακής ομάδας.

Δεν πρέπει να γίνονται ούτε αναδημοσιεύσεις/retweet της Ολυμπιακής Ομάδας ή αθλητή της.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από διαφημιστές, κατοχυρωμένες εκφράσεις και σήματα κατατεθέν οπως τα “Citius–Atius–Fortius” οι Ολυμπιακοι κύκλοι ή το έμβλημα του Rio2016 αλλά και σε διαφημίσεις πολλές ακόμα χαρακτηριστικές λέξεις : Olympian/Ολυμπιακό -και συναφή, Rio, Gold /χρυσό, Games/Αγώνες, Victory/Νίκη, με τρόπο που να δημιουργούν συσχέτιση προιόντος – αγωνιζομένου και Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακόμα και για τα τατουάζ με Ολυμπιακούς κύκλους αρχικά υπήρξε πρόβλημα. Μια τάση που είχε ξεκινήσει ο κολυμβητής Victor Davis το 1984, το 2016 έφτασε να απαγορευτεί -και η συμμετοχή- για Παρολυμπιανίκη στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα κολύμβησης, κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.
Μετά από αυτές η ΔΟΕ οδηγηθηκε στο να δηλώσει …ενθουσιασμένη στη θεα αθλητών με τους Ολυμπιακούς κύκλους.

Φυσικά άλλα διαφημιστικά προσωρινά ή μόνιμα tattoo θα πρέπει να είναι καλυμμένα.

Δείτε χαρακτηριστικά τις -> οδηγίες της ομάδας της Μ.Βρετανίας

Προηγούμενο άρθροΘετικός σε τεστοστερόνη ο Abdelrahman – Η Ομοσπονδία του κατηγορεί την Ολυμπιακή Επιτροπή
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Π/Κ Ελλάδα-Κύπρος (Λευκωσία) 2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ