Ένα φοβερό παγκόσμιο ρεκόρ επισκίασε ακόμα και τη νίκη του Bolt στα 100μ. (δείτε->εδώ), την 3η ημέρα των αγώνων στίβου στο Rio.

Ο 24χρονος ΝοτιοΑφρικανός Wayde van Niekerk που πέρυσι εντυπωσίασε κερδίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα, τρέχοντας …απομονωμένος στον 8ο διάδρομο, τερμάτισε τα 400μ. σε 43.03 κι άφησε στην ιστορία το ρεκόρ του M.Johnson που κρατούσε από το παγκόσμιο του 1999 με 43.18.

Ο van Niekerk βρέθηκε κοντά στο να κατέβει και τα 43″, κάτι που πιθανότατα θα πετύχαινε εάν έτρεχε σε πιο κεντρικό διάδρομο (είχε περάσει 2ος ταχύτερος 2ος σειράς από τον προκριματικό και πήρε εξωτερικό διάδρομο) -ή ακόμα έχοντας και καλύτερη αντίδραση από τα 0.181 που μετρήθηκε.

Πιο πίσω, στον 6ο και 5ο διάδρομο οι 2 προηγούμενοι Ολυμπιονίκες, ο Kirani James από τη Γρενάδα και ο Αμερικανός LaShawn Merritt έδιναν τον δικό τους αγώνα για τη 2η θέση. Ο James, καλύτερος στην τελική ευθεία τερματισε σε 43.76 με τον Merritt να ακολουθεί σε 43.85, αμφότεροι με καλύτερη φετινή επίδοση, σε μια εκπληκτική πραγματικά κούρσα με 3 αθλητές να κατεβαίνουν τα 44″.

Στην 4η θέση ήταν ο Machel Cedenio με 44.01 και ρεκόρ Τρινινταντ, παραλίγο δε να γίνει ο 15ος αθλητής που κατεβάινει τα 44″ στην ιστορία του αγωνίσματος,
Τρέχοντας στον 1ο διάδρομο ο 18χρονος Karabo Sibanda από τη Μποτσουάνα έκανε ατομικό ρεκόρ με 44.25 ενώ ρεκόρ για το Μπαχρέιν σημείωσε ο Ali Khamis Khamis με 44.36.
Σε 44.45 τερμάτισε ο έτερος αθλητής απο τη Γρενάδα, Bralon Taplin, ενώ σε 44.61 ο Βρετανός Matthew Hudson-Smith.

Ο van Niekerk, ο οποίος στην αρχή της χρονιάς είχε τρέξει και τα 100μ. σε κάτω από τα 10″ κι έγινε ο πρώτος που έχει ρίξει και τα 20″ στα 200μ και τα 44″ στα 400μ., δεν παρέλειψε να δηλώσει ευγνωμων στην 74χρονη προπονήτριά του “Εχει τεράστιο ρόλο σε αυτό που είμαι σήμερα, με κράτησε πειθαρχημένο, με οδήγησε στα όριά μου. Όλα είναι δυνατά και είμαι ευγνώμων που μπορώ να εμπιστεύομαι τη δουλειά της”

“Είχα τη δυνατότητα να κάνω και γύρο θριάμβο και αυτό είναι μια πρόοδος”, είπε μεταξύ αλλων ο van Niekerk, που πέρυσι δεν είχε χαρεί τόσο τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αφού βγήκε έξω ..σηκωτός από το ιατρικο επιτελείο!
Μετα μάλιστα είχε συνομιλία και δέχθηκε και τα συγχαρητήρια από τον Bolt ο οποίος μόλις είχε κάνει την ιστορική νίκη στα 100μ.

Βρέθηκα στη Τζαμάικα για 2 εβδομάδες προετοιμασία και είμασταν μαζί εκεί, με έχει εμπνέυσει απίστευτα ως αθλητή.
Μου είχε πει τότε ότι μπορώ να κανω παγκόσμιο ρεκόρ και ρτώρα μου είπε πως “στο είχα πει ότι μπορείς να το κάνεις”
“Το αγαπημένο μου αγώνισμα είναι τα 200μ και θα ήθελα να τον συναγωνιστώ μια μέρα” είπε στο τέλος.

Όλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:
https://www.stivoz.gr/event/rio2016/

Προηγούμενο άρθροRio, day3: Ο Usain Bolt νικητής στα 100μ., συνεχίζει να γράφει ιστορία
Επόμενο άρθροRio, day4: Μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ η Wlodarczyk (+video) Τέλος εποχής για Heidler

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θλιβερό και τραγικό, κάποιος να μπαίνει σε σάϊτ στίβου και να γράφει έναν ηλίθιο αφορισμό και να πιστεύει ότι έγραψε εξυπνάδα! Χωρίς βέβαια να μάς εξηγεί το “σχεδόν” και πώς διαχωρίζονται οι καθαροί… Ακριβώς στη “λογική” όλοι οι δημ. υπάλληλοι τα παίρνουν, όλοι οι γιατροί παίρνουν φακελλάκι, όλοι οι δημοσιογράφοι είναι λαμόγια και ρουφιάνοι, όλοι οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι κ.α. Ο,τι φτάνει η κούτρα του καθενός το ξεφουρνίζει… [Φυσικά δεν διαφωνώ ότι το πρόβλημα ντόπινγκ υπάρχει χρόνια στα σπορ γενικά και καλώς γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθεί προληπτικά και κατασταλτικά με μεγαλύτερη ένταση και αυστηρότητα, αλλά όχι με αξορκισμούς και αφορισμούς νηπιακής προσέγγισης…]

  2. και εγώ αυτή την επιτάχυνση ….φεράρι στα τελευταία μέτρα και το ένα κάτι δευτερόλεπτο ατομικό ρεκόρ το βλέπω αρκετά ύποπτο

  3. Μπορει καποιος να εξηγησει ποια ειναι η διαφορα της επιτευξης ρεκορ σε ολυμπιακους αγωνες-σε συγκριση με αλλο αγωνα-?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ