Ήταν το απόλυτο φαβορί, είχε δηλώσει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση (δείτε->εδώ) και το επιβεβαίωσε, με τον πήχυ να φτάνει ψηλά στον απευθείας τελικό του επι κοντώ το Σάββατο στο Βελιγράδι.
Η Κατερίνα Στεφανίδη μετά τις πρωτιές πέρυσι σε Ευρωπαικό, Ολυμπιακούς Αγώνες και Diamond League, συνεχίζει το σερί με το Ευρωπαικό κλειστού.

Ξεκίνησε στα 4,55μ. χάνοντας την πρώτη προσπάθεια και περνώντας με τη δεύτερη και στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 4,65μ.
Ύψος που πέρασε από τις 7 αθλήτριες που έφτασαν εκεί μόνο η Lisa Ryzih επιπλέον, έχοντας και προσωρινά προβάδισμα στην ισοπαλία.
Στην 3η θέση έμειναν μαζί η Bengtsson από τη Σουηδία, που ήταν 3η και στην Πράγα, μαζί με την Kylypko από την Ουκρανία.

Η Ryzih ακολούθως πέρασε και τα 4,70μ. αλλά και τα 4,75μ. κάνοντας ατομικό ρεκόρ, με τη Στεφανίδη που ακολουθούσε στις προσπάθειες την αθλήτρια της Γερμανίας, να αφήνει αυτά τα ύψη. Στα 4,80μ. η Ryzih έχασε μια προσπάθεια ενώ η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη με τον πήχυ να ανεβαίνει στα 4,85μη Στεφανίδη πέρασε. Εκεί η Στεφανίδη είδε τον πήχυ να παραμένει τελικά και έτσι να βελτιώνει κατά 3εκ. την δική της καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη φέτος, ενώ η Ryzih έχασε τις υπόλοιπες δύο προσπάθειές της.

Δείτε την προσπάθεια στο 4,85μ. από το AthleticJumps:

Το βάθρο έτσι ήταν ίδιο με αυτό στο Άμστερνταμ (με την προσθήκη της αθλήτριας της Ουκρανιας)

Μετά η Στεφανίδη προσπάθησε στα 4,91μ. που θα ήταν νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
” Είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν ένας αγώνας σε υψηλό επίπεδο όπου πολλές κατάφεραν ατομικό ή φετινό ρεκόρ. Πλέον προετοιμάζομαι για το Λονδίνο” είπε η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης, που γυμνάζεται με τον άντρα της Mitch Krier.

-> Αποτελέσματα επι κοντώ γυναικών

Προηγούμενο άρθροBelgrade2017: Πέρασε η Παπαχρήστου, σάρωσε η Thiam
Επόμενο άρθροBelgrade2017: Χάλκινη και πάλι η Παπαχρήστου (+video)

13 ΣΧΟΛΙΑ

      • Ας μας πει η καθαρή Στεφανίδη την τελευταία φορά που πέρασε αιφνίδιο έλεγχο

        Καλά δεν ντρέπεστε λίγο. Τόση εμπάθεια – τόση κακία – τόσος φθόνος – τόση μικροπρέπεια αι πολλές άλλες κακίες, για ότι καλύτερο και καθαρότερο, υπάρχει στον Ελληνικό στίβο. Αλλά είπαμε…….
        ότι δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Ας μην πούμε άλλα γιατί δεν αξίζει ούτε λέξη απάντησης σε τέτοια σχόλια.

  1. Μονο στην Ελλαδα θα μπορουσρ να συμβει η εξης κασταση:
    Υπαρχουν 3 μεταλλιουχοι. Ο ενας εχει αποκλιστει στο παρελθον για χρηση ουσιων. Η δευτερη εχει απροκαλυπτα εκφρασει ακροδεξιες, ρατσιστικες αποψεις. Η τριτη δεν εχει τιποτα να της προσαφθει.
    Ξερουμε βεβαια ποιος θα κατηγορηθει…
    Θλιβομαι γιατι υποψιαζομαι οτι το σχολιο πρερχεται απο αθλητη/αθλητρια.
    Οπως προαναφερθηκε οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια..

  2. Είναι πολύ εύκολο να γράφεις ό,το σου γουστάρει ως ανώνυμος! Δηλ. κρυμμένος και στα …σκοτεινά! Αλλά δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων (που έχει εκτοξευθεί στον κύβο κι όχι καν στο τετράγωνο, που λένε στα μαθηματικά) είναι ο εύκολος φθόνος, το μίσος, η εύκολη κατηγόρια, η “αμάσητη” αποδοχή κάθε σεναρίου ή σαχλαμάρας! Οι αθλητές έχουν την ιστορία τους και την προσφορά τους, μαζί με τυχόν αδυναμίες ή γεγονότα στην πορεία τους… Έχουν κριθεί και δεν υπάρχει κανείς λόγος κάποιοι να προσπαθούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο “τετελεσμένα θέματα”. Καθώς επίσης ότι σαν νέοι άνθρωποι είχαν δικαίωμα και στη “δεύτερη ευκαιρία” αλλά και στην προσεκτικότερη στάση τους σε οποιοδήποτε θέμα. Επίσης από τη στιγμή που ένας αθλητής/τρια υψηλού επιπέδου (όπως είναι και οι τρείς που πήραν με εξαιρετικά ωραίους αγώνες) μετάλλιο στο Βελιγράδι εδώ και χρόνια δεν έχουν εμπλακεί ΄με κανένα τρόπο σε υπόθεση παραβίασης των κανονισμών ντόπινγκ είναι το λιγότερο φτηνή και χαμηλού ήθους η όποια αυθαίρετη αναφορά εναντίον τους! Φοβάμαι ότι πολλοί απ’ όσους γράφουν ανώνυμα με αυτό τον τρόπο δεν είναι φίλαθλοι του στίβου ή βγάζουν πολλά κόμπλεξ, είτε είναι φίλαθλοι, είτε αθλητές είτε προπονητές…

    • Είναι πολύ εύκολο να γράφεις ό,το σου γουστάρει ως ανώνυμος! Δηλ. κρυμμένος και στα …σκοτεινά! Αλλά δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων (που έχει εκτοξευθεί στον κύβο κι όχι καν στο τετράγωνο, που λένε στα μαθηματικά) είναι ο εύκολος φθόνος, το μίσος, η εύκολη κατηγόρια, η “αμάσητη” αποδοχή κάθε σεναρίου ή σαχλαμάρας! Οι αθλητές έχουν την ιστορία τους και την προσφορά τους, μαζί με τυχόν αδυναμίες ή γεγονότα στην πορεία τους… Έχουν κριθεί και δεν υπάρχει κανείς λόγος κάποιοι να προσπαθούν να επαναφέρουν στο προσκήνιο “τετελεσμένα θέματα”. Καθώς επίσης ότι σαν νέοι άνθρωποι είχαν δικαίωμα και στη “δεύτερη ευκαιρία” αλλά και στην προσεκτικότερη στάση τους σε οποιοδήποτε θέμα. Επίσης από τη στιγμή που ένας αθλητής/τρια υψηλού επιπέδου (όπως είναι και οι τρείς που πήραν με εξαιρετικά ωραίους αγώνες) μετάλλιο στο Βελιγράδι εδώ και χρόνια δεν έχουν εμπλακεί ΄με κανένα τρόπο σε υπόθεση παραβίασης των κανονισμών ντόπινγκ είναι το λιγότερο φτηνή και χαμηλού ήθους η όποια αυθαίρετη αναφορά εναντίον τους! Φοβάμαι ότι πολλοί απ’ όσους γράφουν ανώνυμα με αυτό τον τρόπο δεν είναι φίλαθλοι του στίβου ή βγάζουν πολλά κόμπλεξ, είτε είναι φίλαθλοι, είτε αθλητές είτε προπονητές…

      Κυριε Μαμουζελο πραγματικα δεν καταλαβαινω την τοσο εντονη αντιδραση. Με το σχολιο μου ηθελα να επισημανω οτι η Κατερινα ηταν η μοναδικη εκ των αθλητων που δεν εχει κατι να της προσαψεις και παρ ολ αυτα ηταν αυτη που επεσε θυμα αρνητικων αχολιων για αλλη μια φορα. Βεβαια, εκει δεν σας ειδα να παρβεμβετε.
      Αθλητης, κε. Μαμουζελο δεν ειναι αυτος που εχει καλες επιδοσεις μοναχα. Το προφιλ ενος αθλητη προυποθετει καθαρο πνευμα και ηθικες αρχες.
      Για τον Φιλλιπιδη μπορω ισσως να συμμεριστω τα περι νεανικων λαθων. Αν και για εμενα ενας αθλητης που εμπλεκετε σε τετοιες ιστοριες χανει το σεβασμο μου απο πλευρα ηθικης πληρως….
      Για την κα. Παπαχρηστου ομως, αδυνατο να δεχτω πως εχετε μια τοσο εποιηκης σταση. Η προιστορια της ειναι τουλαχιστον υποπτη και δεν εχω πιστη καθολου πτι πλεον εχει αλλαξει παρεες. Καταλαβαινομαστε πιστευω…
      Τετοιου ειδους αθλητες κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο στον στιβο.
      Χαιρομαι τουλαχιστον που η πλειοψηφια των συμπατριωτων μου συμμεριζονται τις αποψεις μου.

  3. Είδαμε πολύ ωραίους αγώνες στο Βελιγράδι και ειδικά μετά από Ολυμπιακή χρονιά.
    Για μένα ο Μπουκοβιετσκι στη σφαίρα, η Μουιρ 1500μ και 3000μ όπως και η Σπανοβιτς στο μήκος ηταν αυτοί που ξεχώρισαν. Επίσης ο αλβανός αθλητής Σμαιλαι που κέρδισε το μήκος με εξέπληξε όσων αφορά την αντίδραση του μετα τη νίκη. Ήταν πολύ ήρεμος καί πιστεύω με τον τρόπο που αγωνίζεται θα ανέβει κι’αλλο σε επιδώσεις. Τέλος από την Κατερίνα το περιμέναμε το χρυσό και τώρα το μονο που μένει να πλησιάσει τα 5μ στο ανοικτό…

  4. Δεν μπορώ να ξέρω αν ο “μη εγγεγραμμένος” είναι ένα πρόσωπο ή περισσότερα και ποιος τελικά θεώρησε έντονη αντίδραση το σχόλιό μου… Δεν απευθυνόμουν όμως σε κάποιο προηγούμενα συγκεκριμένα, αλλά γενικά σε όσους σπεύδουν με ευκολία (και μέσα από την ανωνυμία) να σχολιάζουν με ανρητικό τρόπο έναν αθλητή ή αθλήτρια και μάλιστα αμέσως μετά από μια μεγάλη διάκριση που φέρνει χαρά στους Έλληνες γενικά και πολύ μεγαλύτερη στους φίλους και τους ανθρώπους του στίβου. Άρα ας μην παίρνει κανείς προσωπικά το σχόλιο. Επειδή όμως κάποιος προσάθησε να αιτιολογήσει τη στάση του ένα έχω να απαντήσω: Η εμμονές και η απολυτότητα δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν! Οπως επίσης και τα μεγάλα λόγια “για αξίες, ηθική κ.α.” γιατί συχνά αυτοί που τις επικαλούνται είναι οι πρώτοι που τις καταπατούν… Οπότε αδυνατώ να δεχτώ ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον Φιλιππίδη ή κάθε Φιλιππίδη με …μισό μάτι και την Παπαχρήστου και τυχόν κάθε άλλη Παπαχρήστου με καχυποψία και απαξιωτικά για όσα τυχόν έκαναν ή είπαν πριν δέκα ή πέντε χρόνια κ.α. Οι άνθρωποι (εδικά οι νεότεροι) -αγαπητέ άγνωστε- πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί να τιμωρούνται (στο σχολείο, στο στρατό, στις δουλειές ή γενικά στην κοινωνία) αλλά πρέπει και να συγχωρούνται και να παίρνουν την ευκαιρία ν’ αλλάξουν ή να βελτιώσουν τον εαυτό τους! Τώρα αν το δικό σου μυαλό και συναισθηματικό υπόβαθρο φτάνουν ως το σημείο να μη σέβεσαι ή να μην εκτιμάς τον Φιλιππίδη ή να υποπτεύεσαι τις απόψεις και τις θέσεις της Παπαχρήστου σήμερα, είναι δικό σου πρόβλημα… Απλώς επισημαίνω ότι είναι ολοκληρωτική αντίληψη να “διαγράφεις” έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα (σοβαρό να δεχτώ) λάθος! Και φυσικά είναι σαν να θεωρείς ηλίθιους και αναίσθητους τους παράγοντες και προπονητές του στίβου ή της ΕΟΕ ή της Πολιτείας που δέχθηκαν στην αθλητική οικογένεια και στην εθνική ομάδα και τον Φιλιππίδη και την Παπαχρήστου και φυσικά όσους τους τίμησαν για τις διακρίσεις τους τα τελευταία χρόνια.
    Το ποιες παρέες κάνει η Παπαχρήστου δεν με απασχολεί προσωπικά, ούτε τις παρακολουθώ… Οι αθλητές -ειδικά όσο είναι εν ενεργεία- καλό είναι για δικό του όφελος, ηρεμία κ.α. να μην εμπλέκονται με ανθρώπους ή θέματα που μπορεί να τους δημιουργούν εχθρότητες, αντιπαλότητες, εντάσεις, προβλήματα κ.λπ. γιατί τους αποτρέπουν από την προσήλωση στους στόχους τους… Ως πολίτες και ενήλικοι άνθρωποι έχουν την ευθύνη της κάθε επιλογής, πράξεων ή λόγων τους και δεν υπάρχει κανείς που να δικαιούται να τους επιβάλει τι να κάνουν. Η ωριμότητά τους, το μυαλό τους, ο χαρακτήρας τους καθορίζουν τη ζωή τους, όπως όλων μας…
    Οσον αφορά το “συμπέρασμά” σου ότι τέτοιοι αθλητές κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και ότι χαίρεσαι που η πλειοψηφία των συμπατριωτών σου συμμερίζεται τις απόψεις σου, δυστυχώς με κάνει να σκεφθώ ότι είσαι αρκετά ανώριμος ή τύπος που χαρακτηρίζεται “Ελληνάρας”! Δηλαδή αυτός που πάντα πιστεύει ότι έχει δίκιο και ότι τον ακολουθούν και πολλοί άλλοι! Αυτοί δηλ. που χαρακτηρίζει “συμπατριώτες του” ενώ οι άλλοι (εμείς οι υπόλοιποι”) είναι κάτι άλλο… Τί ακριβώς όμως; Μη Έλληνες, μή πατριώτες, μη σοβαροί, μη γνώστες, μη φίλαθλοι ή κάτι άλλο; Θα σε συμβούλευα να σκέφτεσαι αργά και προσεκτικά, να προσπαθείς να μαθαίνεις, να αποκτάς γνώσεις και να μην βλέπεις μονόπαντα ή μονοσήμαντα τα πράγματα γύρω σου… Γιατί υποψιάζομαι ότι είσαι αρκετά μικρός ηλικιακά και ο άνθρωπος ολοκληρώνεται και ωριμάζει με αυτόν τον τρόπο μαζί με τις …σφαλιάρες που τρώει σε κάποιες φάσεις της ζωής του, στο σχολείο, στις σπουδές, στο στρατό, στις δουλειές, στις σχέσεις και φυσικά στον αθλητισμό, που είναι ένα μεγάλο και χρήσιμο σχολείο για όλους.

    • Δεν μπορώ να ξέρω αν ο “μη εγγεγραμμένος” είναι ένα πρόσωπο ή περισσότερα και ποιος τελικά θεώρησε έντονη αντίδραση το σχόλιό μου… Δεν απευθυνόμουν όμως σε κάποιο προηγούμενα συγκεκριμένα, αλλά γενικά σε όσους σπεύδουν με ευκολία (και μέσα από την ανωνυμία) να σχολιάζουν με ανρητικό τρόπο έναν αθλητή ή αθλήτρια και μάλιστα αμέσως μετά από μια μεγάλη διάκριση που φέρνει χαρά στους Έλληνες γενικά και πολύ μεγαλύτερη στους φίλους και τους ανθρώπους του στίβου. Άρα ας μην παίρνει κανείς προσωπικά το σχόλιο. Επειδή όμως κάποιος προσάθησε να αιτιολογήσει τη στάση του ένα έχω να απαντήσω: Η εμμονές και η απολυτότητα δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν! Οπως επίσης και τα μεγάλα λόγια “για αξίες, ηθική κ.α.” γιατί συχνά αυτοί που τις επικαλούνται είναι οι πρώτοι που τις καταπατούν… Οπότε αδυνατώ να δεχτώ ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον Φιλιππίδη ή κάθε Φιλιππίδη με …μισό μάτι και την Παπαχρήστου και τυχόν κάθε άλλη Παπαχρήστου με καχυποψία και απαξιωτικά για όσα τυχόν έκαναν ή είπαν πριν δέκα ή πέντε χρόνια κ.α. Οι άνθρωποι (εδικά οι νεότεροι) -αγαπητέ άγνωστε- πρέπει να ξέρεις ότι μπορεί να τιμωρούνται (στο σχολείο, στο στρατό, στις δουλειές ή γενικά στην κοινωνία) αλλά πρέπει και να συγχωρούνται και να παίρνουν την ευκαιρία ν’ αλλάξουν ή να βελτιώσουν τον εαυτό τους! Τώρα αν το δικό σου μυαλό και συναισθηματικό υπόβαθρο φτάνουν ως το σημείο να μη σέβεσαι ή να μην εκτιμάς τον Φιλιππίδη ή να υποπτεύεσαι τις απόψεις και τις θέσεις της Παπαχρήστου σήμερα, είναι δικό σου πρόβλημα… Απλώς επισημαίνω ότι είναι ολοκληρωτική αντίληψη να “διαγράφεις” έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα (σοβαρό να δεχτώ) λάθος! Και φυσικά είναι σαν να θεωρείς ηλίθιους και αναίσθητους τους παράγοντες και προπονητές του στίβου ή της ΕΟΕ ή της Πολιτείας που δέχθηκαν στην αθλητική οικογένεια και στην εθνική ομάδα και τον Φιλιππίδη και την Παπαχρήστου και φυσικά όσους τους τίμησαν για τις διακρίσεις τους τα τελευταία χρόνια.
      Το ποιες παρέες κάνει η Παπαχρήστου δεν με απασχολεί προσωπικά, ούτε τις παρακολουθώ… Οι αθλητές -ειδικά όσο είναι εν ενεργεία- καλό είναι για δικό του όφελος, ηρεμία κ.α. να μην εμπλέκονται με ανθρώπους ή θέματα που μπορεί να τους δημιουργούν εχθρότητες, αντιπαλότητες, εντάσεις, προβλήματα κ.λπ. γιατί τους αποτρέπουν από την προσήλωση στους στόχους τους… Ως πολίτες και ενήλικοι άνθρωποι έχουν την ευθύνη της κάθε επιλογής, πράξεων ή λόγων τους και δεν υπάρχει κανείς που να δικαιούται να τους επιβάλει τι να κάνουν. Η ωριμότητά τους, το μυαλό τους, ο χαρακτήρας τους καθορίζουν τη ζωή τους, όπως όλων μας…
      Οσον αφορά το “συμπέρασμά” σου ότι τέτοιοι αθλητές κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και ότι χαίρεσαι που η πλειοψηφία των συμπατριωτών σου συμμερίζεται τις απόψεις σου, δυστυχώς με κάνει να σκεφθώ ότι είσαι αρκετά ανώριμος ή τύπος που χαρακτηρίζεται “Ελληνάρας”! Δηλαδή αυτός που πάντα πιστεύει ότι έχει δίκιο και ότι τον ακολουθούν και πολλοί άλλοι! Αυτοί δηλ. που χαρακτηρίζει “συμπατριώτες του” ενώ οι άλλοι (εμείς οι υπόλοιποι”) είναι κάτι άλλο… Τί ακριβώς όμως; Μη Έλληνες, μή πατριώτες, μη σοβαροί, μη γνώστες, μη φίλαθλοι ή κάτι άλλο; Θα σε συμβούλευα να σκέφτεσαι αργά και προσεκτικά, να προσπαθείς να μαθαίνεις, να αποκτάς γνώσεις και να μην βλέπεις μονόπαντα ή μονοσήμαντα τα πράγματα γύρω σου… Γιατί υποψιάζομαι ότι είσαι αρκετά μικρός ηλικιακά και ο άνθρωπος ολοκληρώνεται και ωριμάζει με αυτόν τον τρόπο μαζί με τις …σφαλιάρες που τρώει σε κάποιες φάσεις της ζωής του, στο σχολείο, στις σπουδές, στο στρατό, στις δουλειές, στις σχέσεις και φυσικά στον αθλητισμό, που είναι ένα μεγάλο και χρήσιμο σχολείο για όλους.

      Κυριε Μαμουζελο :
      Πρωτον, οι αθλητες εχουν γενικα το μεγαλο ηθικο βαρος να μην εκπροσωπουν μοναχα τον εαυτο τους. Αν η Παπαχρηστου η η καθε Παπαχρηστου ηταν ενα τυχαιο κοριτσι της διπλανης πορτας, οντως θα μπορουσαμε με ευκολια να μιλαμε περι νεανικων λαθων και επακολουθης μετανοιας. Οταν ομως εισαι αθλητης και αγωνιζεσαι με τα χρωματα της χωρας που εκπροσωπεις οφειλεις να εισαι πολυ πιο προσεκτικος αναφορικα με το τι λες η κανεις καθως τα λογια η οι πραξεις σου εχουν αντικτυπο σε ολοκληρο το προφιλ της χωραε σου.
      Το συμβαν με την Παπαχρηστου δεν ηταν ντροπιαστικο μονο για την ιδια, αλλα και για ολοκληρο τον ελληνικο στιβο. Με ξαφνιαζει η ελαφροτυτα με την οποια αναφερεστε στο γεγονος. Δεν θα σας το κρυψω.
      Μιλαμε για υιοθετηση αποψεων μισους και διακρισεων που ερχονταο σε αμεση ριξη με τις αρχες του αθλητισμου και προσβαλουν συναθλητες/τριες της.
      Δευτερον, δεν με γνωριζεται οποτε δεν νομιζω οτι θα ειχε διαφορα αν εγραφα εδω με το επωνυμο μου. Αλλα να ειστε σιγουρος οτιεχω πληρη επιγνοση των οσων λεω και δεν θα ντρεπομουν στο ελαχιστο να τα διατυποσω επωνυμα.
      Και ναι, ειμαι νεαρος στην ηλικια. Αυτο μπυ προσδιδει καποιο ελατωμα που αγνοω;;;
      Τριτον, οχι δεν θεωρω τους αρμοδιους φορεις ανοητους και ουτε εισηγουμε τον ισοβιο αποκλεισμο της κυριας Παπαχρηστου. Κατι τετοιο θα ηταν οντως ανοητο. Αλλα σκληροτερο και απο τον αποκλεισμο, ειναι η “ρετσινια” και να ειστε σιγουρος οτι καλως η κακως η κυρια Παπαχρηστου εχει πληγει ανεπανορθωτα.
      Θα παραδεχτω βεβαια, οτι η περιπτωση του Κωστα Φιλιπιδη ειναι αρκετα πιο ηπια. Να ειστε σιγουρος ομως οτι απο καθε Φιλιπιδη ξεκινησε η ηθικη υποβαθμιση του στιβου.
      Τελος, καθε αλλο παρα Ελληναρα θα χαρακτηριζα τον εαυτο μου. Αν εσεις εχετε αυτη την αποψη προφανως δεν μπορω να σας πεισω για το αντιθετο.. Τα συμπερασματα που ακολουθησαν τα θεωρω ατοπα, αν και παραδεχομαι οτι η λεξη “συμπατριωτες” προσθεσε ενα υπερβαλοντα ζηλο που δεν επιθυμουσα να προσδοσω στο σχολιο μου.

  5. Αγαπητέ φίλε, φυσικά και δεν είναι καθόλου κακό να είναι κανείς νέος, 17, 20 ή 22 χρονών… Αλλά φαίνεται ότι δεν διαβάζεις προσεκτικά όσα έγραψα. Και φυσικά δεν αντιμετωπίζω με καμιά ελαφρότητα κανένα περιστατικό. Φυσικά ούτε το ντόπινγκ υιοθετώ ή αθωώνω, ούτε την όποια ρατσιστική συμπεριφορά ή αναφορά ούτε την ανάγωγη συμπεριφορά κανενός αθλητή, ειδικά μέσα σε αθλητικούς χώρους αλλά και έξω απ’ αυτούς.
    Σίγουρα οι αθλητές/τριες που σε μικρή ηλικία διακρίνονται και γίνονται πρότυπα, πρόσωπα με προβολή κ.α. επηρεάζουν την κοινωνία και ιδίως τα παιδιά και τους νέους και η συμπεριφορά τους κρίνεται καθημερινά…
    Επαναλαμβάνω όμως ότι παραμένουν νέοι, δηλ. με έλλειψη ωριμότητας, με μεγαλύτερο αυθορμητισμό και παρορμητισμό, με λιγότερη ικανότητα διαχείρισης κάποιων πραγμάτων κ.α. Άρα και ελαφρυντικά έχουν (εδώ τα δέχεται η δικαιοσύνη για πολύ σοβαρότερα πράγματα) και δεν πρέπει να στιγματίζονται και να καταδικάζονται ισόβια, όπως περίπου νιώθεις εσύ πως έπρεπε να έχει συμβεί!
    Θυμίζω λοιπόν ότι το 2012 η Παπαχρήστου ήταν 23 ετών και περίπου στην ίδια ηλικία ο Φιλιππίδης όταν είχε το πρόβλημα με το ντόπινγκ… Άρα λογικά δεν πρόσεξαν ίσως κάποια πράγματα ή παρασύρθηκαν σε ένα λάθος…
    Επίσης η προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, οι απόψεις του, η κοινωνικότητά του κ.α. διαμορφώνονται σταδιακά και μέσα από τις συνθήκες και το περιβάλλον (οικογενειακό, κοινωνικό/ταξικό, οικονομικό κ.α.) που ζει, από τις γνώσεις του (άλλο να έχεις τελειώσει μόνο το δημοτικό ή το Γυμνάσιο, άλλο το Λύκειο, εντελώς διαφορετικό να έχεις σπουδάσει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ) από την έφεσή του να διαβάζει διάφορα βιβλία ή να ενημερώνεται για τις εξελίξεις, από τους ανθρώπους και τους χώρους που συναναστρέφεται και κινείται κ.α. Ακολούθησε λοιπόν όσα έγραψα στο τέλος και φυσικά σκέψου και δικές σου συμπεριφορές ή πράξεις (βιαστικές, απότομες, λαθεμένες, ανούσιες κ.α.) που μπορεί να κάνεις στην καθημερινότητά σου, σε ό,τι ασχολείσαι και θα δεις -αν θέλεις να είσαι ειλικρινής- ότι μπορεί να μην κάνεις πάντα το καλύτερο. Οπότε θα είσαι πιο μετρημένος και επιεικής με τους γύρω σου… Οταν είμαστε νέοι νομίζουμε ότι είμαστε απόλυτοι, σωστοί, άτεγκτοι, σκληροί στις κρίσεις μας για τους γονείς, τους συμμαθητές, τους καθηγητές, το αφεντικό ή τους άλλους στη δουλειά ή την παρέα μας. Σταδιακά θα βλέπεις ότι δεν είναι έτσι… Η επαναστατικότητα των νέων είναι φυσικό επακόλουθο της ψυχοσύνθεσής τους και των αλλαγών ή νέων συνθηκών που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους. Καλό λοιπόν είναι να μη βιάζεσαι να γνωματεύεις και να θεωρείς δεδομένα και αμετάβλητα καταστάσεις, πράγματα ή ανθρώπους… Οπότε θα δεις ότι και ο τρόπος σκέψης σου θα αλλάζει… Γι’ αυτό προσπάθησε να χαίρεσαι τον αθλητισμό σαν φίλαθλος, να ασχολείσαι με κάποιο σπορ αν μπορείς και να βελτιώνεις τις γνώσεις σου για όλα, χωρίς συνθήματα, εμμονές, φανατισμό, υπερβολές ή ακρότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ