Ακόμη κι εκείνοι που πίστεψαν πως η νίκη του Δημήτρη Χονδροκούκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης ήταν…τυχαία, πλέον θα άλλαξαν γνώμη. Ο 24χρονος άλτης ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις τη θερινή σεζόν, καθώς με άλμα στα 2,32 μ. στο ύψος πήρε την πρώτη θέση στο Diamond League με το οποίο άνοιξε η χρονιά στην Ντόχα και παράλληλα έθεσε τον εαυτό του υποψήφιο, ακόμη και για την διεκδίκηση του διαμαντιού. Αλλωστε μέσα στους στόχους του είναι να πάρει μέρος σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες στο θεσμό. Παράλληλα έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως πλέον όχι μόνο ανήκει στους πρωταγωνιστές του αγωνίσματος, αλλά έχει ρυθμιστικό τρόπο.

Ο Χονδροκούκης πέρασε διαδοχικά με την πρώτη προσπάθεια τα 2,10 μ., 2,15 μ., 2,20 μ., 2,24 μ., 2,27 μ., και 2,30 μ., ενώ χρειάστηκε να δοκιμάσει δύο φορές για να …νικήσει τελικά τα 2,32 μέτρα. Στη συνέχεια ο αθλητής δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 2,34 μέτρα. Το 2,32 μ. αποτελεί ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο (στον κλειστό έχει 2,33 μ. από το Παγκόσμιο), ενώ είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο. Την δεύτερη θέση στον αγώνα πήρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Νταεγού Τζέσε Γουίλιαμς (ΗΠΑ), ο οποίος έμεινε στα 2,30 μ. και στη συνέχεια απέτυχε μια φορά στα 2,32 μ. και δύο στα 2,34 μέτρα. Ο Χονδροκούκης, ο οποίος θα αγωνιστεί και στη διοργάνωση της Ρώμης, εξασφάλισε και τους πρώτους τέσσερις βαθμούς, στο κυνήγι για την κατάκτηση του διαμαντιού.
Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Χονδροκούκη σε αγώνα Diamond League, καθώς ήταν πρώτος το 2011 στον τελικό της Ζυρίχης.

Με έναν βαθμό θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Νικόλ Κυριακοπούλου, που στον πρώτο της αγώνα μετά από εννέα μήνες ξεπέρασε τα 4,50 μ. στο επί κοντώ και κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τις Σαβτσένκο (4,57 μ.) και Σπίγκελμπουργκ (4,57 μ.). Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,20 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, συνέχισε στα 4,40 μ. και στη συνέχεια στα 4,50 μ. (που είναι και το υψηλό όριο των Ολυμπιακών), ενώ άφησε τα 4,57 μ. και είχε στη συνέχεια τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,60 μέτρα. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έδειξε πως έχει καλύψει το χαμένο έδαφος απο τον τραυματισμό της στον περσινό τελικό της σειράς, και πως σύντομα θα είναι σε θέση να κυνηγήσει ακόμη καλύτερες επιδόσεις.

“Θέλω όλοι να ξέρουν ότι ο Τζάστιν επέστρεψε…”. Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος στο πρώτο Diamond League της καριέρας του (έστω κι αν στην Ντόχα τα 100μ δεν έδιναν βαθμούς στο κυνήγι του διαμαντιού), λίγες μόλις εβδομάδες από τη νίκη στην Κωνσταντινούπολη, πήρε τη νίκη στα 100 μ. με 9.87 και άφησε στο τέλος πίσω του τον Ασάφα Πάουελ για 1 εκατοστό. Ο Ολυμπιαονίκης της Αθήνας έδειξε πως δεν τον ενδιαφέρει μονάχα να είναι στο Λονδίνο, αλλά να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Αλισον Φίλιξ αυτή τη φορά αποδείχθηκε γρηγορότερη και πήρε τη νίκη επί της Βερόνικα Κάμπελ με 10.92 έναντι 10.94 της Τζαμαϊκανής.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Λασόν Μέριτ στα 400 μέτρα. Ο ολυμπιονίκης του Πεκίνου δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και με 44.19 πέτυχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο και πραγματοποίησε την γρηγορότερη κούρσα από το 2010.

Σε τροχιά ολυμπιακών αγώνων έχει μπει ήδη η Πάμελα Τζελίμο, η οποία ύστερα από δύο μέτριες χρονιές δείχνει έτοιμη να γίνει και πάλι το αφεντικό του αγωνίσματος. Με 1.56.94 στα 800 μ. βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στην γρηγορότερη κούρσα της από το 2008, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο.Δεύτερη με ρεκόρ Αιθιοπίας η 20χρονη Μανέντο, με 1.57.90. Συνολικά επτά αθλήτρια έτρεξαν τα 800 μ. κάτω από τα 2 λεπτά!
Στους άνδρες επιβλητικη εμφάνιση του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ, Κενυατη Ρουντισα, με 1.43.10 και τον συμπατριώτη του Κινυορ να ακολουθεί σε 1.43.76.

Την επίδοση της χρονιά πέτυχε στα 3.000 μ. η παγκόσμια πρωταθλήτρια Βίβιαν Τσέριοτ με 8.46.44, ενώ δεύτερη με 8.46.49 έμεινε η ολυμπιονίκης Μεσερέτ Ντεφάρ.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Κιπρόνο Τσογκέ έγινε το…αφεντικό της απόστασης με 7.30.42. Μόλις έβδομος έμεινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κενενίσα Μπεκέλε (7.40.00), ο οποίος από πέρυσι καταβάλει προσπάθεια να επιστρέψει σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα.

Ενα άλμα και μάλιστα το τελευταίο ήταν αρκετό για να δώσει στον Αλεξάντερ Μένκοβ τη νίκη στο μήκος. Ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου προσγειώθηκε στα 8,22 μ. (1,6 μ./δ.) και πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ το οποίο είναι 8,28 μ., ενώ είχε τρία άκυρα άλματα. Ο Κότσο Μοκοένα ακολούθησε με 8,10 μ. (0,9 μ./δ.) και έδειξε να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών. Ο Ντις Μπαντζί ήταν τρίτος με 8.04 μ. (0,9 μ./δ)

Ο Γουόλτερ Ντιξ δεν κατέβηκε το φράγμα των 20.00 στα 200 μ., ωστόσο με 20.02 βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων.
Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο σημείωσε στα 400 μ. εμπ., η Μέλανι Γουόκερ με 54.62

Η κλασική κόντρα του ακοντισμού, βρήκε την νικήτρια του παγκοσμίου Μαρίγια Αμπακούμοβα να ξεκινάει τη χρονιά με νίκη με βολή στα 66,86 μ., αφήνοντας μάλιστα δεύτερη την Μπάρμπορα Σποτάκοβα 66,17 μέτρα. Η Ρωσίδα πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

-> Αποτελέσματα

Δείτε την κούρσα των 100μ ανδρών:

Δείτε τα 100μ γυναικών:

Προηγούμενο άρθροΣτα βοηθητικά του ΟΑΚΑ το σχολικό. Το πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΕπιστολή προς Υπουργείο σχετικα με Σχολικό Πρωτάθλημα και διαδικασία πρόκρισης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ