Η ώρα των μεγάλων τελικών για τη σειρά Diamond League έφτασε! Την Πέμπτη 24/8 γίνεται ο 1ος τελικός στη Ζυρίχη (το κύριο πρόγραμμα στις 9-11μμ ώρα Ελλαδος μεταδίδεται από την ΕΡΤ3)
-> Πρόγραμμα/συμμετοχές/αποτελέσματα

Φέτος το σύστημα έχει αλλάξει και ο τελικός ξεκινάει από το 0, δηλαδή αγωνίζονται οι καλύτεροι βάσει της βαθμολογίας αλλά η τελική κατάταξη θα είναι αυτή του τελικού.

Την Τετάρτη θα προηγηθεί το event του επι κοντώ γυναικών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (ο τελικός γίνεται την 1η Σεπτ. στις Βρυξέλλες) με την Κατερίνα Στεφανίδη παρούσα – όπως και τα υπόλοιπα μεγάλα ονόματα.

Στη Ζυρίχη πέρυσι, στο Letzigrund Stadium βέβαια, η Αμερικανίδα Morris είχε κερδίσει περνώντας τα 5μ. όμως η Στεφανίδη ήταν η τελική νικήτρια της σειράς, ενώ το 2009, τελευταία χρονιά πριν το Diamond League, η Isinbayeva εκανε το παγκόσμιο ρεκόρ των 5,06μ.

Στον τελικό του επι κοντώ ανδρων την Πέμπτη, επανέρχεται ο Κώστας Φιλιππίδης 2 μήνες μετά τον τραυματισμό του και αρθροσκόπηση που έκανε στο μηνίσκο, έχοντας μείνει εκτός παγκοσμίου. Ο Αμερικανός Kendricks και ο Γάλλος Lavillenie ξεχωρίζουν μαζί και με τους Πολωνούς αθλητές.

Στο τριπλούν δεν είναι στις συμμετοχές η Βούλα Παπαχρήστου, που ήταν στην τελική 8αδα, έιχε πάντως ακόμα ενοχλήσεις στο πόδι από τον τραυματισμο της στο Λονδίνο. Η Rojas -που δεν πήγε καλά στο Birmingham- με την Ibarguen θα κοντραριστούν και πάλι.

Ξεχωρίζουν στον ακοντισμό ο Γερμανοί Johannes Vetter -που συνεχίζει να εντυπωσιάζει- και Thomas Roehler, στο ύψος ο Mutaz Essa Barshim λίγες μέρες μετά τα 2,40μ., και στο μήκος ο ΝοτιοΑφρικανός Manyonga.

Τα 200μ. γυναικών είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα αγωνίσματα της διοργάνωσης, με την Τζαμαικανή Elaine Thompson -που για 3 μήνες έκανε μόνο 100αρια- και την τριάδα του παγκοσμίου Schippers, Ta Lou, Miller!

Στα 100μ. το μεγάλο όνομα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής Justin Gatlin.
Εκεί όπου το 1960 έφτασε το ρεκόρ στα 10″ ο Armin Hary, ο Asafa Powell αγωνίζεται έχοντας τρέξει 97 φορές κάτω από τα 10″ και θέλει να φτάσει τις 100 – φέτος δεν τα χει καταφέρει ακόμα πάντως.

Στα στηπλ η Coburn, καλείται πάλι να ξεπεράσει τις αθλήτριες της Αφρικής, ενώ στο 800αρι ξεχωρίζει η Semenya.
Στο 5αρι, ο Mo Farah θα λάβει μέρος στην τελευταία του εντός Σταδίου κούρσα, με τον Edris που ήταν ο νικητής στο Λονδίνο μεταξύ των αντιπάλων του.

Στα 400μ. ανδρών που κλείνουν το πρόγραμμα (ακολουθεί και μια 4χ100μ. γυναικών) απόντος τελικά του vanNiekerk, ενδιαφέρον έχει η παρουσία του Makwala που δεν του επετράπη να τρέξει στον τελικό στο Λονδίνο.

Τα 25.000 εισιτήρια για το Weltklasse έχουν φυσικά εξαντληθεί.

Προηγούμενο άρθροΗ Πανεπιστημιάδα διεξάγεται στην Ταιπέι, στις 23-28/8 ο στίβος
Επόμενο άρθροΝίκη και στον τελευταίο Σταθμό πριν τον μεγάλο τελικό των Βρυξελλών η Στεφανίδη – Προπόνηση με παιδιά o Farah στο Letzigrund

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ