• TOP NEWZ RSS Feed

  by Published on 22-10-2017 23:29
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα
  Article Preview


  Ο Θανάσης Καλογιάννης "έφυγε" ξαφνικά από ανακοπή την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, σε ηλικία 52 ετών.

  Ο Καλογιάννης που ήταν αθλητής του ΓΣ Καρδίτσας και ήταν ύψους 1,90μ., ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου
  -> βιογραφικό

  Διακρίθηκε, με προπονητή τον Στ.Τζιωρτζή, στα 400μ. με εμπόδια, έχοντας συμμετοχή στον τελικό του Πανευρωπαικού 1986 και 2η θέση στην Παγκ.Πανεπιστημιάδα 1987, με 48.80 και πανελλήνιο ρεκόρ για πολλά χρόνια, ενώ έχει ακόμα το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. εφήβων με 45.90, όταν κέρδισε τους βαλκανικούς Α/Γ του 1984, με το ρεκόρ να είναι τότε και ανδρών.

  Το 1993 ο Καλογιάννης σταμάτησε στα 28 την καριέρα του, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κερδίζοντας για 5η φορά το αγώνισμα.

  Είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του 1984 & 1992 και ήταν ο 1ος λαμπαδηδρόμος το 1988.
  Ήταν ...
  by Published on 21-10-2017 10:46
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. τεχνικά θέματα & ΣΕΓΑΣ,
  4. Ολυμπιακοί Αγώνες
  Article Preview


  Μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου της ΕΟΕ (δείτε->εδώ) όταν ο κος Σπύρος Καπράλος είχε εκλεγεί για 3η φορά πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής, είχε ακολουθήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την πλευράς που ηγείτο ο συνυποψηφιος τότε κος Ισίδωρος Κούβελος που δεν είχε προσέλθει.

  Οι κύριοι Καπράλος και Κούβελος ήρθαν ουσιαστικά σε συμφωνία με παραχώρηση 4 θέσεων στο Προεδρείο, να προχωρήσουν σε εκλογές για να αποκτήσει ηγεσία η ΕΟΕ και μετά την πρόσκληση του κ. Λάμπη Νικολάου (που ήταν το τελευταίο μέλος της ΕΟΕ που ήταν στη ΔΟΕ, ως το 2015) οι εκλογές έγιναν την Παρασκευή 20/10/2017 με το αποτέλεσμα να προκύπτει ομόφωνα εκ των 22 και ο Σπύρος Καπράλος να επανεκλέγεται Πρόεδρος της ΕΟΕ.

  Η Ολομέλεια ...
  by Published on 01-09-2017 13:24
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. Market NewZ
  Article Preview


  Το τμήμα στίβου του ΓΣ Κηφισιάς, βρίσκεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια στις κορυφαίες θέσεις, με αποκορύφωμα την 1η το 2016 στην κατάταξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΣΕΓΑΣ)

  Φέτος ο ΓΣ Κηφισιάς είχε 3 αθλητές του (Καραλής, Πεσιρίδου, Γκούσιν) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Λονδίνο, ενώ μεταξύ άλλων ήταν 1ος σύλλογος στις Γυναίκες και 2ος στο σύνολο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών καθώς και 1ος σε Εφήβους και Νεάνιδες!

  Ο Σύλλογός μας, παράλληλα με τον αγωνιστικό αθλητισμό, καλλιεργεί με ιδιαίτερη φροντίδα, τμήματα υποδομής με έδρα το Ζηρίνειο
  • Τμήματα Ακαδημίας (6-10 ετών)
  • Τμήματα Ανάπτυξης (11 ετών και πάνω)

  Από φέτος ιδρύει νέα τμήματα Ακαδημιών και στο ΟΑΚΑ ...
  by Published on 14-10-2017 21:36
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα
  Article Preview


  Το Gala της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου στο Vilnius της Λιθουανίας το Σάββατο περιελάμβανε τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης για το 2017, όπως προέκυψαν από τη σχετική ψηφοφορία δημοσιογράφων, εθνικών Ομοσπονδιών, Επιτροπή ΕΑΑ αλλά και των φιλάθλων στα social media.
  -> ιστορικό νικητών

  Στην τελευταία βράβευση που έγινε από τον πρόεδρο της ΕΑΑ κο Sven Arne Hansen, κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη - η οποία εξήρε και τις τελικές συνυποψήφιές της, Lasitskene, Thiam και Wlodarczyk.

  Η Στεφανίδη είναι υποψήφια και από την IAAF στις καλύτερες παγκοσμίως (δείτε->εδώ)

  Στους άνδρες νικητής ήταν ο Johannes Vetter και καλύτερος ανερχόμενος αθλητής ήταν ...
  by Published on 01-10-2017 09:09
  1. Categories:
  2. τεχνικά θέματα & ΣΕΓΑΣ
  Article Preview


  Στη νέα αγωνιστική περίοδο, με αρχή από 1/11/2017, θα τεθεί σε ισχύ μια σειρά αλλαγών κανονισμών όπως έχει ανακοινώσει η IAAF.

  Από τις πιο σημαντικές εξ αυτών είναι ότι στις σκυταλοδρομίες 4χ100μ. η πρώτη -κίτρινη- γραμμή αλλαγής καταργείται!
  Η σκυτάλη θα μπορεί να παραδίδεται από το αρχικό σημείο εκκίνησης που δικαιούται να είναι ο παραλήπτης (10μ. πριν την πρότερη ζώνη) με τη ζώνη αλλαγής να αυξάνεται έτσι από τα 20μ. στα 30μ. (από 20μ. πριν έως 10μ. μετά).

  Είναι κάτι που αναμένεται να διευκολύνει τους αθλητές, ιδίως στις περιπτώσεις μικρής απόστασης σημείου ελέγχου, αλλά και τους κριτές που θα επικεντρώνουν πλέον στη δεύτερη γραμμή, καθώς και στην εκμάθηση στις μικρότερες κατηγορίες.

  Μεταξύ άλλων αλλαγών που υπάρχουν, είναι οι ακόλουθες: ...
  by Published on 03-10-2017 21:59
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Κύπρος
  Article Preview


  Στα κατεχόμενα στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας, διοργανώθηκαν με κάθε επισημότητα διεθνείς αγώνες, όπως αναφέρει το επίσημο site της Τουρκικής Ομοσπονδίας, από την "Ομοσπονδία Αθλητισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"

  Ελαβαν μέρος 60 αθλητές από 10 κράτη, με τον Τουρκο-Αζέρο Ramil Guliyey μεταξύ αυτών, στα 100μ. (10.91) και την Yuliya Levcenko από την Ουκρανία στο ύψος (1,88μ)

  Ο Guliyey ανήρτησε σειρά φωτογραφιών στα ΜΚΔ αναφέροντας τους αγώνες ως "North Cyprus international championship" στο "Nicosia Ataturk Stadium"

  Τους αγώνες παρακολούθησε ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Fatih Cintima που ...
  by Published on 15-09-2017 21:31
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. τεχνικά θέματα & ΣΕΓΑΣ
  Article Preview


  Απολογισμός του 2017 και προτάσεις για τη νέα αγωνιστική χρονιά, δημοσιοποιήθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ.

  Η ομοσπονδία δεν επιθυμεί συνεργασίες με προπονητές που έχουν σχετιστεί με το doping και θα παύει για αθλητές σε τέτοιες περιπτώσεις τα προνόμια Σχεδιασμού (οικονομικά, παροχές, ξενώνες κ.α.) και δεν θέλει ξανά περιπέτειες που μόνο κακό κάνουν, αν και υπάρχουν ακόμα 2-3 περιπτώσεις φέτος που εκκρεμούν, με το ΕΣΚΑΝ πάντως να δείχνει αδυναμία.

  Η ηλεκτρονική διαχείριση των δηλώσεων και αποτελεσμάτων και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι βασικά αγωνιστικά θέματα, όπου ήδη έχουν γίνει σαφείς βελτιώσεις.

  Οι προτάσεις για αθλητές & προπονητές Σχεδιασμού (-> απολογισμός) :

  1.Οι αθλητές του σχεδιασμού συνεργάζονται αποκλειστικά με ομοσπονδιακό προπονητή ή συνεργάτη της ομοσπονδίας. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στις παροχές του Σχεδιασμού.

  2. ...
  by Published on 18-08-2017 22:44
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. > Κύπρος,
  5. - ανοικτός στίβος,
  6. Παγκόσμιο Α/Γ
  Article Preview


  Το 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο, η κορυφαία αθλητική διοργάνωση για το 2017 διεξήχθη στις 4-13 Αυγούστου στο συνεχώς κατάμεστο London Stadium και κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση (δείτε και το blog από τον Κώστα Μπάκο ->εδώ) ας θυμηθούμε τις σημαντικότερες στιγμές:

  Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε το χρυσό και σε παγκόσμιο (μετά το Ευρωπαικό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες) ενώ πέρασε και τα 4,91μ. στο επι κοντώ κάνοντας πανελλήνιο ρεκόρ (δείτε->εδώ).

  Την 6η θέση κατάφερε ο Γιάννης Κυριαζής στον ακοντισμό, ενώ στα ημιτελικά έφτασαν Λυκούργος Τσάκωνας και Μαρία Μπελιμπασάκη στα 200μ. και η Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ. και ...
  by Published on 06-08-2017 20:05
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. - ανοικτός στίβος,
  5. Παγκόσμιο Α/Γ
  Article Preview


  Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα που έφτασε στο χρυσό - το 5ο στην ιστορία της διοργάνωσης (2 η Μανιανι, Τσιαμήτα, Κεντέρης) και 21ο συνολικά μετάλλιο, σε μια ιδιαίτερη ημερομηνία μάλιστα, 25 χρόνια μετά το χρυσό-ορόσημο της Βούλας Πατουλίδου στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης.

  Με 4,91μ. και με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (->video) η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωσε το παζλ, αφού πήρε το μόνο μετάλλιο που της έλειπε -είχε κατακτήσει χρυσό σε παγκόσμιο κορασίδων- έχοντας Ολυμπιακό, Ευρωπαικό - αλλα και νίκη σε Diamond League που θα διεκδικήσει ξανά την 1η Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες (Γελώντας στην πρώτη της δήλωση είπε πως σκέφτεται από τώρα και... το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού)

  Ο μεγάλος τελικός του επι κοντώ άνοιξε ...
  by Published on 05-09-2017 20:50
  1. Categories:
  2. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ περιεκτικό άρθρο για τα χαρακτηριστικά και το ρόλο του προπονητή, που πρόσφατα ανήρτησε στο https://ioannisdondoros.blogspot.gr ο Ιωάννης Δόνδωρος (ΚΦΑ, προπονητής στίβου -στην Hellenic Throwers Academy- και Sports Events Project Manager)

  Ανέκαθεν ο αθλητής βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για κάθε φίλαθλο. Είναι πολύ λογικό κι αυτό διότι ο αθλητής προσφέρει το θέαμα στον κόσμο, που παρακολουθεί την κάθε του προσπάθεια, είτε είναι αθλητής ατομικού, ή ομαδικού αθλήματος. Ο αθλητής είναι εκείνος που «στέφεται» νικητής και απολαμβάνει το θαυμασμό και το σεβασμό του φίλαθλου κοινού.

  Ποιος όμως βρίσκεται και παίζει καθοριστικό ρόλο πίσω από τις «κουίντες» της επιτυχίας του αθλητή;
  Ποιος είναι ο άνθρωπος που ...
  by Published on 26-07-2017 13:30
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Όλοι τους είναι νέοι, γρήγοροι, και από τον χρόνο που χρειάστηκε γι' αυτή τη συνέντευξη φάνηκαν να πατάνε καλά στη γη. Νικητές στην κατηγορία τους στα αγωνίσματά τους και με ατομικές επιδόσεις στον αγώνα στόχο της χρονιάς.

  Σαφώς και οι ταλαντούχοι αθλητές που θα γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω, έχουν την τύχη να συνεργάζονται με νέους προπονητές που φροντίζουν για αυτό και που τους έχουν οδηγήσει ήδη στο να κάνουν εντόνως αισθήτη την παρουσία τους με τις πολύ καλές τους επιδόσεις.

  Αν μη τι άλλο χρόνοι κάτω από 16.22 στα 150μ. ΠΠ Α' (προηγούμενη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα του Λ.Τσάκωνα) και μάλιστα δύο φορές, 10” στα 80μ. ΠΚ Α' και πάλι δύο φορές, 19” στα 150μ. ΠΚ Α' και 46” στα 300μ. εμπ. ΠΚ Α' που έχουν σημειώσει οι Γιάννης, Μαρκέλλα, Λυδία και Ελευθερία αντίστοιχα σε κάνουν να χαμογελάς.  Τους συναντήσαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο ...
  by Published on 02-05-2017 10:55
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Η σύγκριση των επιδόσεων ανάμεσα στα αγωνίσματα του στίβου είναι κάτι το αναπόφευκτο. Κάθε αγώνισμα έχει το δικό του βαθμό δυσκολίας και τις δικές του ιδιαίτερες απαιτήσεις που είναι δύσκολο να μετρηθούν, ή ακόμα χειρότερα, να συγκριθούν.
  Σε όλους, όμως, κάποια στιγμή έχει γεννηθεί η απορία σε πόσα δευτερόλεπτα θα αντιστοιχούσε ένα άλμα της Isinbayeva ή πώς θα "μεταφραζόταν" το 9.58 του Bolt σε μία ρίψη στο ακόντιο…

  Η πιο διαδεδομένη αλλά και αποδεκτή μέθοδος που χρησιμοποιείται και επίσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου για τη σύγκριση των επιδόσων είναι οι πίνακες βαθμολογίας της IAAF ή αλλιώς οι «IAAF Scoring Tables» (που είναι αρκετά διαφορετική από τις φόρμουλες υπολογισμού των βαθμών στα σύνθετα αγωνίσματα)
  Πρόκειται για μία βαθμολογία που ...
  by Published on 17-10-2017 22:42
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. τεχνικά θέματα & ΣΕΓΑΣ
  Article Preview


  Η κατηγορία στήριξης ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία κατόπιν ΔΣ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου (και κατα τo οποίo έγινε αποδεκτή η παραίτηση του κου Πάππα - τον αντικαθιστά ο κος Μπόλας)

  Συνολικά 50 αθλητές εντάχθηκαν στην κατηγορία στήριξης που συμπλήρωσε το σχεδιασμό. Και στην κατηγορία αυτή υπήρξαν περιπτώσεις αθλητών που δεν εντάχθηκαν λόγω συνεργασίας με προπονητές που είχαν εμπλοκή με περιπτώσεις doping, επίσημα και...μη.
  -> Σχεδιασμός 2018

  Το «stivoz.gr» ζήτησε ένα σχόλιο του εθνικού προπονητή, μετά την ανακοίνωση και της κατηγορίας στήριξης του 2018 και ο κ. Κουτσιώρας επανέλαβε πως:
  ...
  by Published on 13-10-2017 17:18
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. τεχνικά θέματα & ΣΕΓΑΣ
  Article Preview


  Στο Vilnius της Λιθουανίας είναι σε εξέλιξη το το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου.
  Από ελληνικής πλευράς βρίσκονται ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης και ο εθνικός προπονητής Ε/Ν Χρήστος Μελέτογλου, ενώ στο συνέδριο μετέχει και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημάκος.

  Για το ετήσιο καλεντάρι κατατέθηκαν από τις Ομοσπονδίες οι προγραμματισμοί για τα εθνικά πρωταθλήματα και οι μεγαλύτεροι αγώνες και διεθνείς συναντήσεις.
  ->Καλεντάρι 2018

  Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού ...
  by Published on 10-10-2017 10:34
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. > Κύπρος,
  4. Βαλκανικοί
  Article Preview


  Η βαλκανική Ομοσπονδία ανήρτησε και επίσημα τις πόλεις διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της και τις αποφάσεις που έλαβε κατά το ετήσιο συνέδριο της που έγινε φέτος πριν δύο εβδομάδες στην πόλη Batumi της Γεωργίας, με 16 Ομοσπονδίες παρούσες (πλέον η ABAF έχει 16 κράτη-μέλη, συν το Κόσσοβο από πέρυσι) υπό την προεδρεία του Βούλγαρου Dobromir Karamarinov και με τον πρόεδρο της IAAF Sebastian Coe να δίνει και φέτος το παρών.
  Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΑΑ Παναγιώτης Δημάκος.

  Στο αγωνιστικό πρόγραμμα των διοργανώσεων αποφασίστηκε να υπάρχει και προκριματικός στα 100μ., όπως και στα 60μ. κλειστού.
  -> Κανονισμοί ABAF 2018

  Μια νέα διοργάνωση μπαίνει στο πρόγραμμα, οι αγώνες σκυταλοδρομιών, που ...

  Page 1 of 10 1 2 3 4 5 6 7
Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis