• Top Newz RSS Feed

  by Published on 25-09-2016 17:53
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. - εκτός σταδίου
  Article Preview


  Ο Kenenisa Bekele ήταν ο πρωταγωνιστής στο Βερολίνο την Κυριακή 25/9. Ο 34χρονος Αιθίοπας, που ηταν χρυσος Ολυμπιονίκης το 2008 στα 5000μ. και 10000μ. και έχει τα παγκόσμια ρεκόρ με 12.37.35 και 26.17.53 αντίστοιχα, κέρδισε σε 2:03.03 και απείχε μόλις 6 δευτερόλεπτα από το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει στον ίδιο αγώνα το 2014 ο Κενυάτης Dennis Kipruto Kimetto με 2:02.57.
  Η επίδοσή του αντιστοιχεί σε μέσο όρο ρυθμού κάτω από 2'55"/χλμ!

  Σημείωσε έτσι τη 2η επίδοση όλων των εποχών (καθώς ο Eliud Kipchoge φέτος στο Λονδίνο είχε κάνει 2:03.05) ενώ την 4η καλύτερη πέτυχε ο Wilson Kipsang Kiprotich που ακολούθησε τον Bekele, με 2:03.13, βελτιώνοντας κατά 10" την επίδοσή του που το 2013 ήταν και παγκόσμιο ρεκόρ, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Mutai, που αντίστοιχα ήταν 2ος το 2014.
  Τρίτος τερμάτισε ο Chebet σε 2:05.31.

  Οι δρομείς πέρασαν γρήγορα τον ημιμαραθώνιο σε ...
  by Published on 24-09-2016 22:40
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. τεχνικά θέματα & ΣΕΓΑΣ
  Article Preview


  Με 14 κοινά πρόσωπα και 7 νέα (Κέλλης, Αποστολόπουλος, Παππας, Παχατουρίδου, Φίλιππας, Βόσσος, Ψωμιάδης) εκλέχθηκε το Σάββατο 24/9/2016 στο Λουτράκι το νέο 21μελές ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την ερχόμενη Τετάρτη.
  Συνολικά συμμετείχαν 205 από τα συνολικά 224 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου.

  Ο επίτιμος πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Κατσιμπάρδης δήλωσε πριν πως αποσύρει την υποψηφιότητα του, προκειμένου να συμβάλει στην ανανέωση του συμβουλίου.
  Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος εκλέχθηκε εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με 131 ψήφους έναντι των 53 του Νίκου Τσώνη - ενώ αναπληρωματικό μέλος εκλέχθηκε η Ξένια Αργειτάκη.

  Τη διεκδίκηση του εκλογικού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας το 2019 θα διεκδικήσει η Ελλάδα.
  Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Δημάκος, στη διάρκεια της τοποθέτησης του στο συνέδριο του ΣΕΓΑΣ.

  Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κος Παναγόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε: ...
  by Published on 10-09-2016 13:01
  1. Categories:
  2. Market NewZ
  Article Preview


  Το τμήμα στίβου του ΓΣ Κηφισιάς, που είναι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 στον Κλασσικό Αθλητισμό, σας περιμένει και πάλι στο Ζηρίνειο για να γυμναστείτε με πρωταθλητές!

  Οι εξαιρετικές επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας στα Πανελλήνια και Διασυλλογικά Πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, έφεραν το σύλλογό μας στην 1η θέση στην Ελλάδα!

  Μεταξύ των επιτυχιών των αθλητών του ΓΣΚ ήταν η παγκόσμια επίδοση παίδων στο επικοντώ και η νίκη στο 1ο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα παίδων που κατάφερε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έχει ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομών του συλλόγου μας, καθώς και η 6η θέση στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών αλλά και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. εμπόδια!

  Ο Σύλλογός μας, παράλληλα με τον αγωνιστικό αθλητισμό, καλλιεργεί με ιδιαίτερη φροντίδα, τμήματα υποδομής, ως εξής: ...
  by Published on 21-09-2016 14:44
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα
  Article Preview


  Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού κι έτσι φέτος στις 3 Οκτωβρίου με σύνθημα: «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους» θα γίνουν αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες οι οποίες θα αποφασιστούν από τους Συλλόγους Διδασκόντων και θα πραγματοποιηθούν εντός σχολικού ωραρίου με την 3η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» να επιδιώκεται να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία.

  Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (24 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2016), που προηγείται της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής διοργανώνει στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου αθλητικές δράσεις ...
  by Published on 15-09-2016 15:00
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. > Κύπρος,
  4. σύνθετα,
  5. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Ο Πέτρος Κυπριανού με σπουδές στην Αθλητική Επιστήμη, την Άσκηση και τη Βιομηχανική, είναι επικεφαλής προπονητής στο Πανεπιστήμιο της Georgia, με πολλές διακρίσεις ιδιαίτερα στο ύψος και στα σύνθετα αγωνίσματα, σπουδαστών/αθλητών Αμερικανών αλλά και πολλών ακόμα εθνικοτήτων -και βέβαια πολλών Ελλήνων και Κυπρίων μεταξύ αυτών. Άλλωστε χαρακτηριστικά λέμε ότι έχει δημιουργήσει μια ...ελληνική δυναστεία και παροικία εκεί.
  Πριν 2 μήνες ήταν εισηγητής σε προπονητικό σεμινάριο στίβου στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε η Ένωση προπονητών Β.Ελλάδος.

  Από το stivoz.gr είχαμε τη χαρά να επικοινωνήσουμε μαζί του και να μας απαντήσει σε αρκετά θέματα σχετικά με τα σύνθετα αγωνίσματα και την προπονητική, το συνδυασμό των σπουδών και του πρωταθλητισμού στις ΗΠΑ κ.α.

  - Αρχικά, ...
  by Published on 08-02-2016 17:33
  1. Categories:
  2. Market NewZ
  Article Preview  Η ελβετική εταιρία τρεξίματος On έχοντας ήδη αποσπάσει πολλαπλά βραβεία και εντυπώσεις, ξεκινάει δυναμικά το 2016 μεταξύ άλλων με το All-new Cloudsurfer

  H πατέντα β€œCloudtec” προστατεύει από τραυματισμούς, προσφέρει απαλή προσγείωση ενώ κλειδώνει στην απογείωση δίνοντας μια δυνατή ώθηση.

  Τα 13 «σύννεφα» στη σόλα του παπουτσιού με την τεχνολογία CloudTecΒ�, έχουν την εκπληκτική ιδιότητα να απορροφούν όχι μόνο τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται αλλά και τις οριζόντιες.

  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μοναδική αίσθηση που συνδυάζει ταχύτητα, ξεκούραστο τρέξιμο και ελάχιστους χρόνους αποθεραπείας. ...
  by Published on 08-08-2016 08:00
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - ανοικτός στίβος,
  4. τεχνικά θέματα & ΣΕΓΑΣ,
  5. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος μιλώντας στον συνεργάτη μας δημοσιογράφο Κώστα Μπάκο, είπε πολλά και ενδιαφέροντα που δημοσιεύονται στο stivoz.gr

  Λίγο πριν ριχτούν στη μάχη της ολυμπιακής διάκρισης οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, σε μια περιεκτική συζήτηση με τον συνεργάτη μας, δημοσιογράφο Κώστα Μπάκο (μέρος της συζήτησης δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» και στην πλήρη της μορφή δημοσιεύεται στο stivoz.gr) μίλησε για το πλαίσιο λειτουργίας στο οικοδόμημα του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας.

  Ο κος Παναγόπουλος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την παρουσία του ελληνικού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ΝτεΤζανέιρο, έκανε έναν μίνι απολογισμό πεπραγμένων στην ομοσπονδία ενώ έδωσε κι ένα περίγραμμα για τα μελλοντικά βήματα… ...
  by Published on 12-08-2016 11:44
  1. Categories:
  2. anti-doping,
  3. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Αναδημοσιεύουμε το ενδιαφέρον άρθρο "Yπάρχει πρωταθλητισμός χωρίς ουσίες" που παρέθεσε ο Περικλής Ιακωβάκης στο protagon.gr

  " Aφορμή για αυτό το άρθρο ήταν ένα κείμενο του Κώστα Γιαννακίδη που συνέδεε τις υψηλές αθλητικές αποδόσεις με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών.
  Η πραγματική όμως αιτία για τη συγγραφή του είναι πως σε περίοδο μεγάλων διοργανώσεων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο, επικρατεί η γνωστή συζήτηση περί ντόπινγκ και πρωταθλητισμού που δεν γίνεται να με αφήσει αδιάφορο. Πόσο μάλλον τώρα που δεν αγωνίζομαι πια και μπορώ πιο εύκολα να μπω στην όποια δημόσια συζήτηση σχετικά με τον χώρο που αγαπώ. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού θα ήθελα να αναφέρω μερικές σκέψεις που ίσως βοηθήσουν τους αναγνώστες να σκεφτούν και κάποια άλλα δεδομένα καθώς και να σχολιάσω κάποια από τα γραφόμενα του κ. Γιαννακίδη τον οποίο, δεν γνωρίζω προσωπικά και δεν έχω συναντήσει ποτέ.

  Θα ξεκινήσω από τη κλασική και επικρατούσα άποψη πως ΟΛΟΙ οι αθλητές σε τοπ επίπεδο είναι ντοπέ. Με αυτή την ...
  by Published on 14-09-2016 13:04
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα
  Article Preview


  Πριν λίγους μήνες η Κατερίνα Στεφανίδη είχε χαρίσει πολλά από τα κοντάρια στο σύλλογο της και στους μικρούς αθλητές που γυμνάζει η Γωγώ Τσιλιγκίρη - που ήταν και πρώην κάτοχος των πανελληνίων ρεκόρ (Μάλιστα, τα 4,37μ. του κλειστού τα είχε ισοφαρίσει αρχικά η Στεφανίδη το 2005 όταν ήταν ακόμα παγκορασίδα και είχε σημειώσει παγκοσμίως την καλύτερη επίδοση της κατηγορίας.)

  Τώρα, τα κοντάρια αυτά τα κρατούσαν οι αθλητές για να σχηματίσουν μια αψίδα για την είσοδο της χρυσής νικήτριας των Ολυμπιακών Αγώνων Κατερίνας Στεφανίδη στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Φιλοθέης όπου έγινε την Τρίτη 13/9/2016 η βράβευση της ίδιας και του προπονητή και συζύγου της Mitchell Krier.

  Η ίδια η Στεφανίδη από την αρχή της εκδήλωσης τόνισε την επιθυμία της να έχει αρκετό χρόνο με τα μικρά παιδιά στο τέλος. Και πραγματικά, αφού στο τέλος ευχαρίστησε όλους για την τιμή, τόνισε το γεγονός ότι ξεκίνησε και πριν πολλά χρόνια ήταν η ίδια ένα από αυτά τα παιδιά, εν ...
  by Published on 20-09-2016 22:15
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. anti-doping
  Article Preview


  Τα έγγραφα TUE (therapeutic use exemption) που αποτελούν και ιατρικά απόρρητα από πολλούς αθλητές διαφόρων χωρών και αθλημάτων (μεταξύ αυτών και του στίβου με τον Mo Farah να ξεχωρίζει στα ονόματα) και από διάφορες χρονικές περιόδους, κυρίως παλαιότερα, βγήκαν στο ...διαδίκτυο, καθώς Ρώσοι χάκερς απέσπασαν πληροφορίες που συνδέονται με το σύστημα ADAMS (Anti-Doping Administration & Management System) του παγκοσμίου Οργανισμού antidoping και εντέλει τα έγγραφα αυτά. Οι Ρώσοι έχουν βγάλει ήδη 2 παρτίδες ονοματων και λένε πως θα υπάρξει και συνέχεια.

  Τα διεθνή στάνταρντς των TUE (International Standard for Therapeutic Use Exemptions) έχουν συγκεκριμένες προυποθέσεις και διαδικασία.
  Σε πολλές περιπτώσεις η είδηση αναπαράχθηκε λανθασμένα ως περιπτώσεις / αποκρύψεις doping.

  Οι Ρώσοι χάκερς -που πιθανότατα ο αποκλεισμός αθλητών της χώρας τους από το Ριο τους κινητοποίησε- φαίνεται πως στόχευσαν και "ψάρεψαν" ονόματα και κωδικούς πρόσβασης ...
  by Published on 09-09-2016 23:43
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. > Κύπρος,
  5. - ανοικτός στίβος,
  6. Diamond League
  Article Preview


  Με τους ήχους του "Diamonds are forever" και την Κατερίνα Στεφανίδη μεταξύ των τελικών νικητών έπεσε η αυλαία της 7ης διοργάνωσης της σειράς Diamond League στις Βρυξέλλες με τον 2ο τελικό - και το 40ο meeting "Memorial van Damme"

  Λίγο πριν κι ενώ γινόταν ειδική βράβευση στη χρυσή Ολυμπιονίκη του Βελγίου στο 7θλο Nafissatou Thiam -που κέρδισε και εκτός προγράμματος αγώνισμα ύψους- η Sandi Morris προσπαθούσε στα 5,07μ. για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ της Isinbayeva.
  Δεν τα κατάφερε αλλά έφυγε με μια πολύ μεγάλη επίδοση καθώς πέρασε το "φράγμα" των 5μ., αφού πρώτα ...παρακάλεσε τον πήχυ που ταλαντευόταν να μην πέσει κι έγινε έτσι η 2η μετά την Isinbayeva που το καταφέρνει (Τα έχει περάσει και στο κλειστό με 5,03μ. η συμπατριώτισσά της, Jenn Suhr)

  Η Morris, που ...
  by Published on 23-08-2016 23:05
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. > Κύπρος,
  5. - ανοικτός στίβος,
  6. Ολυμπιακοί Αγώνες
  Article Preview


  Οι 31οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας αποχαιρέτησαν με την τελετή λήξης την Κυριακή 21/8 και με τη χρυσή Ολυμπιονίκη μας, Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει πρώτη στο στάδιο Μαρακανά, σηκώνοντας ψηλά την γαλανόλευκη. Για την Κύπρο σημαιοφόρος ήταν η Λεοντία Καλλένου.
  Τη σκυτάλη παίρνουν τώρα οι Ιάπωνες με το Τόκυο να διοργανώνει τους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020.

  Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε φυσικά η Κατερίνα Στεφανίδη με το χρυσό μετάλλιο στο επικοντώ με 4,85μ. και ακολούθησαν ο Κώστας Φιλιππίδης με την 7η θέση στον τελικο του επικοντώ και η Βούλα Παπαχρήστου με την 8η θέση στον τελικό του τριπλούν.
  Από εκεί και πέρα αξιόλογη εμφάνιση είχαμε και από τους Κώστα Δουβαλίδη στα τα 110μ. με εμπόδια και τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200μ., που έφτασαν μέχρι και τα ημιτελικά ...
  by Published on 22-09-2016 15:06
  1. Categories:
  2. - εκτός σταδίου
  Article Preview


  Εκτός Σταδίων μεταφέρεται πλέον η δράση στη χώρα μας και στο εξωτερικό - όπου κυριαρχεί ο Μαραθώνιος στο Βερολίνο στις 25/9.

  Στην Ελλάδα απομένουν 2 αγώνες για τη σειρά RUN GREECE, στις 25/9 στην Αλεξανδρούπολη και στις 9/10 στην Πάτρα.

  Αρκετοί ακόμα αγώνες σε δημόσιο δρομο γίνονται αυτή την εποχή, μεταξύ αυτών:
  Ο αγώνας Race for the Cure στις 25/9, το Σπάρταθλο στις 30/9, το 1ο Acropolis night run την 1/10, ο 2ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη στις 2/10, o 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης στις 8/10, το Spetses mini Marathon όπως και το Santorini experience στις 8-9/10, το 5ο Ladies Run στις 16/10, το 1ο Kallithea night run στις 22/10, ο Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας στις 23/10, ο αγώνας στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια στις 30/10, αλλά ο 34ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ στις 27/11.

  Ο κορυφαίος βέβαια είναι στις 13 Νοεμβρίου: ο Αυθεντικός Μαραθώνιος στην Αθήνα

  Εκτός Ελλάδας ...
  by Published on 21-09-2016 13:41
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. τεχνικά θέματα & ΣΕΓΑΣ
  Article Preview


  Το Σάββατο 24/9 (εφόσον δεν υπάρχει απαρτία την Παρασκευή 23/9) θα γίνουν στο Λουτράκι, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στις 10πμ, οι αρχαιρεσίες για τη σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, με 32 υποψηφίους -και μόνο 4 γυναίκες- για τις 21 θέσεις (συν 7 αναπληρωματικοί) των μελών του νέου συμβουλίου που θα ηγηθεί της επόμενης 4ετιας.
  Το νέο ΔΣ πιθανότατα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την επόμενη Τετάρτη 28/9.

  Σε σχέση με το υπάρχον ΔΣ, ο Β΄αντιπρόεδρος κος Πτολεμαίος Παπαμιχαήλ και ο Α' γραμματέας κος Θανάσης Βογιατζής δεν θα είναι υποψήφιοι.

  -> Σωματεία ΣΕΓΑΣ
  -> Αντιπρόσωποι σωματείων

  Οι υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά) : ...
  by Published on 20-09-2016 22:42
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. - ανοικτός στίβος,
  4. σύνθετα,
  5. meetings εξωτερ.
  Article Preview

  Στη Γερμανία πήγε η πρωτιά τόσο στους άνδρες με τον Kai Kazmirek όσο και στις γυναίκες με την Carolin Schaefer μετά την ολοκλήρωση της σειράς Challenge συνθέτων με τον τελευταίο αγώνα στο Talence της Γαλλίας το Σ/Κ.

  Μάλιστα και οι 2 πρωταθλητές πήραν τους βαθμούς από το Rio, το Ratingen και το Goetzis, ενώ δεν κέρδισαν σε κανέναν από τους αγώνες αυτούς.
  Για τη συνολική βαθμολογία μετράει το άθροισμα των 3 καλύτερων αξιολογημένων αγώνων.
  Έτσι οι Γερμανοί πήραν τα σκηπτρα από τους Ρώσους που είχαν επικρατήσει πέρυσι αλλά βέβαια φέτος δεν μετεχαν λόγω της τιμωρίας της Ομοσπονδίας τους.

  Όσο για το "Decastar" ...

  Page 1 of 10 12345 ... LastLast
Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis