• Top Newz RSS Feed

  by Published on 27-04-2017 22:35
  1. Categories:
  2. Παγκόσμιο Α/Γ
  Article Preview


  Σε μια πρωτοποριακή κίνηση προχωράει στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο η IAAF μέσω της Ομοσπονδιάς της Μ.Βρετανίας που έκανε τη σχετική πρόταση, καθώς δεν θα επιβραβεύονται μονάχα οι αθλητές αλλά και οι προπονητές τους.
  Έτσι, οι αθλητές θα παραλαμβάνουν και επιπλέον μετάλλιο, που θα έχει αντίστοιχη παράσταση αλλά διαφορετικό σχεδιασμό από το δικό τους, το οποίο θα παραδώσουν στους προπονητές τους σε αναγνώριση της ιδιαίτερης σχέσης και δουλειάς μεταξύ προπονητή-αθλητή.

  Όλα πλέον αρχίζουν να κινούνται στο ρυθμό της κορυφαίας διοργάνωσης του στίβου, καθώς απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες για τις 4-13 Αυγούστου.
  Η επιλογή της μασκότ, σε μια διαδικασία που συντέλεσε ιδιαίτερα η Jessica Ennis-Hill, έγινε με τον "Hero" τον σκατζόχοιρο, το έργο από ένα 9χρονο παιδί να επικρατεί μεταξύ 4000 προτάσεων, ενώ η μέλισσα "Whizbee" θα είναι στο παγκόσμιο των ΑμεΑ που θα προηγηθεί στις 14-23 Ιουλίου.

  Τα ορια και οι αριθμητικοί στoχοι ...
  by Published on 27-04-2017 18:00
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. - ανοικτός στίβος,
  5. σύνθετα,
  6. meetings εξωτερ.
  Article Preview


  Ο 1ος από τους αγώνες της σειράς challenge συνθέτων διεξάγεται στις 28-29 Απριλίου στη Φλωρεντία. Στο 30ο Multistars θα υπάρχουν και αρκετές ελληνικές συμετοχές.

  Η Σοφία Υφαντίδου, που δεν αγωνίστηκε στο διασυλλογικό και βέβαια πάντα έχει υψηλές βλέψεις (με το όριο για Λονδινο να είναι στους 6200β.), η Βασιλική Μαρκοπούλου που επανήλθε με ατομικό ρεκόρ και η Όλγα Καστανά θα ειναι στο 7θλο ενω στο 10θλο ο Παναγιώτης Μάντης που δεν είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του στο διασυλλογικό.

  Ξεχωρίζουν οι Lake, Maksimava, Chefer και Aguilar και οι Querin και Bryant αντίστοιχα.
  Ο επόμενος αγώνας της σειράς είναι και το κορυφαιο meeting των συνθέτων, σε ένα μήνα, το 43rd Hypo-Meeting στο Goetzis, όπου αναμένεται να λάβουν μέρος και οι κορυφαίοι αθλητές.

  Νικητές στη σειρά πέρυσι ήταν οι Γερμανοί Kai Kazmirek και Carolin Schaefer.
  Γενικότερα για το σύνθετα, το 10θλο έχει ...ανοίξει και πάλι, μετά ...
  by Published on 07-04-2017 12:04
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - εκτός σταδίου
  Article Preview


  Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών γιορτάζει τα 180 χρόνια από την ίδρυσή του. Στο πλαίσιο των εορταστικών του εκδηλώσεων, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής προκηρύσσει τον 1ο Αγώνα Δρόμου 10km, καθώς και τον περιπατητικό δρόμο 4km, εκτός σταδίου με την ονομασία:
  «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2017»

  Ώρα εκκίνησης :
  10:00 - 10χλμ
  10:10 - 4χλμ περπάτημα

  Εκκίνηση: στην αρχή του δρόμου που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο της Πανεπιστημιούπολης, πίσω από τη φοιτητική εστία, είσοδος από οδό Ούλωφ Πάλμε.
  Διαδρομή: 10 km εντός της Πανεπιστημιούπολης
  -> χάρτης διαδρομής

  * Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα διεξαχθεί "Kids Athletics" ( ...
  by Published on 27-04-2017 13:00
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. anti-doping
  Article Preview


  Τα κρούσματα doping κατόπιν επανεξετάσεων δειγμάτων σε βάθος μέχρι και 10ετίας πλέον, ιδίως για τους αθλητές της -υπό καραντίνα- Ρωσίας που βρίσκονται και με το παραπάνω στο μικροσκόπιο, δεν έχουν τελειωμό.

  Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, εξαιτίας της ουσίας turinabol, η Tatiana Chernova χάνει (μετά του 2012) και το χάλκινο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, ενώ λόγω του Maksim Dyldin, ακυρώνεται η Ρωσική ομάδα 4χ400μ. που ήταν 5η το 2012 (μάλιστα είχε ήδη χάσει το χάλκινο του 2008 λόγω Alekseyev)

  Όπως ανακοινώθηκαν επίσης πρόσφατα από τη Ρωσική Ομοσπονδία και δημοσιοοποιήθηκαν και από την IAAF, τιμωρούνται κατόπιν επανεξέτασης (όπως είχε γίνει ήδη γνωστό) ο Dmitry Starodubtsev και οι Evgeniia Kolodko, Vera Ganeeva, Antonina Krivoshapka από τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012, αλλά και η Anna Bulgakova από το παγκόσμιο της Μόσχας.

  -> Οι κυριότερες ακυρώσεις λόγω doping

  Με την πρόσφατη προσθήκη 7 ακόμα αθλητών, έχουν ...
  by Published on 27-04-2017 14:45
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα
  Article Preview


  H Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, με τη συμμετοχή πλέον της Ελληνική Πρωτοβουλίας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, έγινε την Τρίτη 25/4 στην ΕΟΕ, με τον Πρόεδρό της, κ. Σπύρο Καπράλο να τονίζει την αφοσίωση των αθλητών και τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην στήριξη της ολυμπιακής προετοιμασίας.

  Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Με το βλέμμα στο Τόκυο: Προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020» όπου μίλησε και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη, από τις ΗΠΑ μέσω skype.

  Από το στίβο, τις υποτροφίες έλαβαν όπως έχει καθιερωθεί οι νικητές του 34ου ΑΜΑ, Χριστόφορος Μερούσης και Ράνια Ρεμπούλη, καθώς και οι: ...
  by Published on 06-04-2017 09:15
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - εκτός σταδίου
  Article Preview


  Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ» με την συνεργασία του ΠΟΛΚΕΟΑ, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, διοργανώνει τον 6ο Μητροπολιτικό Αγώνα στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.

  Στη διοργάνωση περιλαμβάνονται: αγώνας 10 χλμ, αγώνας 5χλμ και αγώνας 2.000 μέτρων για παιδιά.

  Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, στις 09:00 & 09:30, στο χώρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού, είναι δε αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Κυριάκου Λαζαρίδη και στα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

  Εκκίνηση- ...
  by Published on 07-04-2017 11:12
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. > Κύπρος,
  4. - ανοικτός στίβος,
  5. Ελλην. διοργανώσεις
  Article Preview


  Σε 7 ομίλους διεξήχθη η Β' φάση του σχολικού πρωταθλήματος (->Αποτελέσματα & συγκεντρωτικά) σε Άγιο Κοσμά -2 όμιλοι- και σε Πάτρα, Άργος Ορεστικό, Σέρρες, Λάρισα, Ηράκλειο, ενώ επίσης στη Λευκωσία έγιναν οι Παγκύπριοι μαθητικοί αγώνες (->αποτελέσματα).

  Εφόσον επιτεύχθησαν και τα ανάλογα ->όρια, οι 1οι των ομίλων -και της Κύπρου- και οι επόμενες καλύτερες επιδόσεις, θα συγκροτήσουν τις 12αδες των τελικών των αγωνισμάτων της τελικής φάσης που θα γίνει και φέτος στην Πάτρα στις 3 και 4 Μαίου. (->Πληροφορίες)
  Στα αγωνίσματα με βατήρα θα προηγηθούν 2 ημιτελικές σειρές για 8αδα, ενώ για τα αγωνίσματα βάδην και συνθέτων οι αθλητές μετέχουν απευθείας στην τελική φάση.

  Τα όρια για ...
  by Published on 21-04-2017 22:22
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. Ευρωπαικό ομάδων
  Article Preview


  Η ελληνική ομάδα μετά την άνοδο το 2015 στο Ηράκλειο, επιστρέφει στη Superleague της ιστορικης διοργάνωσης του Ευρωπαικού Ομάδων - που από το 2009 έχει την τωρινή του μορφή ενώ πλέον γίνεται σε διετή βάση.

  Οι αγώνες, με στόχο την παραμονή -και με την πρωταθλήτρια Ρωσία να παραμένει αποκλεισμένη- θα γίνουν σε μια νέα δομή 3 ημερών, στις 23-25 Ιουνίου στη Γαλλία, στη Μητρόπολη της Lille
  -> Πρόγραμμα / πληροφορίες

  Ως γνωστόν σε κάθε αγώνισμα η κάθε εθνική ομάδα μετέχει με 1 αθλητή/-τρια.
  Το πανελλήνιο πρωτάθλημα γίνεται μια εβδομάδα πριν στην Πάτρα και θα είναι βασικό κριτήριο - όχι πάντως το μοναδικό για τη στελέχωση της ομάδας.

  Η ομοσπονδία ανακοίνωσε την Παρασκευή 21 Απριλίου τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις συγκρότησης των Εθνικών Ομάδων Α/Γ που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση: ...
  by Published on 04-04-2017 19:33
  Article Preview


  Ο Δρ Glen Davison εξετάζει τους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα και να αυξήσουν τον κίνδυνο λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και με ποιο τρόπο οι αθλητές μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους αυτούς.

  Το άρθρο έχει αρχικά δημοσιευτεί στο Sport and Exercise Scientist, Issue 51, Spring 2017, με τον τίτλο "Immunity and illness in athletes".
  Published by the British Association of Sport and Exercise Sciences - www.bases.org.uk

  Επιμέλεια-μετάφραση με την άδεια της BASES (απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή και εκμετάλλευση σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή οποιαδήποτε άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο μέρους ή του συνόλου αυτού του υλικού χωρίς προηγούμενη άδεια)

  Απόστολος Θεοδώρου
  Επίκουρος Καθηγητής - Αθλητικά Άλματα
  Σ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών

  Εισαγωγή

  Η συχνότητα εμφάνισης ασθένειας του ανώτερου αναπνευστικού (π.χ. κρυολογήματα και γρίπη) είναι ...
  by Published on 24-04-2017 12:55
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. - ανοικτός στίβος,
  4. Διεθνείς διοργαν.
  Article Preview


  Τα "World Relays", ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών, διεξήχθη για 3η φορά, όπως και τις προηγούμενες το 2014 και 2015, στις Μπαχάμες - στην πρωτεύουσά τους, Nassau.
  Στη συνολική βαθμολογία των 9 αγωνισμάτων που έγιναν στις 22 και 23 Απριλίου, οι ΗΠΑ πήραν και πάλι την πρωτιά.
  -> Αποτελέσματα

  Στα 4χ100μ. ανδρών οι ΗΠΑ με τους L.Collins, M.Rodgers, R.Baker, J.Gatlin πήραν τη νίκη με 38.43 ενώ η Τζαμάικα δεν κατάφερε τη 2η αλλαγή, μεταξύ Bailey-Cole και Menzie στον προκριματικό.

  Ο Καναδάς που είχε κάνει 38.21 στον προκριματικό -κι 1 εκατοστό καλύτερη επίδοση από τις ΗΠΑ, στην ίδια σειρά, με τον deGrasse έναντι του Gatlin- δεν τερμάτισε στον τελικό, όπως ούτε η Μ.Βρετανία που είχε κάνει 38.32 αλλά και ...
  by Published on 23-04-2017 23:39
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - ανοικτός στίβος,
  4. διασυλλογικοί
  Article Preview


  Η 1η αγωνιστική του διασυλλογικού πρωταθλήματος Α/Γ διεξήχθη στους 7 από τους 11 ομίλους, ενώ ολοκληρώθηκε και ο ένας από τους 4 ομίλους του Αιγαίου που γίνονται οι 2 αγωνιστικές σε διαδοχικες ημέρες.
  Σε 3 εβδομάδες, στις 13 ή 14 Μαίου θα γίνει η 2η αγωνιστική, οπως και οι αγώνες της Λέσβου τότε, ενώ στις 29-30/4 θα γίνουν οι αγώνες για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

  -> Αποτελέσματα

  Την Κυριακή έγινε ο όμιλος των Αθηνών στον Άγιο Κοσμά, ενώ το Σάββατο οι υπόλοιποι, με τον καιρό να δυσκολεύει αρκετά τις προσπάθειες.
  Μάλιστα στην Κρήτη οι αγώνες διακόπηκαν, σε μια κατά πολλούς πάντως υπερβολική απόφαση - και δεν έγιναν αρκετά αγωνίσματα που αναμένεται να γίνουν με τη 2η αγωνιστική.
  Στην Πάτρα τέθηκε θέμα διακοπής αλλά οι αγώνες συνεχίστηκαν, όμως το ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

  Στον Άγιο Κοσμά, ...
  by Published on 23-04-2017 22:22
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. - εκτός σταδίου,
  5. meetings εξωτερ.
  Article Preview


  Ένας απο τους σημαντικότερους Μαραθωνίους, μέρος της σειράς Major Marathons, έγινε την Κυριακή 23 Απριλίου στο Λονδίνο.
  Εκεί η 35χρονη Κενυάτισσα Mary Jepkosgei Keitany τερμάτισε σε 2:17.01 για να πετύχει ρεκόρ σε αγώνα γυναικών ξεπερνώντας τα 2:17.42 της Paula Radcliffe που ειχε σημειώσει το 2005 επίσης στο Λονδίνο.

  Εκεί έχει πετύχει η Βρετανίδα το 2003 και το παγκόσμιο ρεκόρ σε μεικτό αγώνα, με 2:15.25.
  Η παγκόσμια Ομοσπονδία διατηρεί στις λίστες των ρεκόρ και τις δύο περιπτώσεις.

  Η Keitany ήταν 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο με 2:23.40 ενώ είχε ατομικό ρεκόρ από τον Μαραθώνιο της ίδιας χρονιάς, με 2:18:37, και είναι από τότε η 2η αθλήτρια όλων των εποχών (με δεδομένη την τιμωρία της Shobukhova από το 2014)

  Η Tirunesh Dibaba ...
  by Published on 16-04-2017 22:43
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. - ανοικτός στίβος,
  5. - εκτός σταδίου,
  6. τοπικοί αγώνες
  Article Preview


  Στην Ελλάδα λόγω Πάσχα δεν υπήρχε αγωνιστική δράση, η οποία επανέρχεται το επόμενο Σ/Κ με την 1η αγωνιστική του διασυλλογικού Ανδρών/Γυναικών που γίνεται σε ομίλους (δείτε->εδώ)

  Σις ΗΠΑ και όχι μόνο οι αγώνες εντείνονται ενώ ακολουθεί και το -> παγκόσμιο σκυταλοδρομιών στις Μπαχάμες, όπου οι 8 πρώτες ομάδες θα πάρουν και απευθείας πρόκριση για τα αγωνίσματα στο παγκόσμιο στο Λονδίνο.

  Η επίδοση πάντως που ξεχώρισε έγινε στη Σαουδική Αραβία όπου ο Mutaz Essa Barshim πέρασε τα 2,35μ. στο ύψος.
  Στο Texas, η Jennifer Suhr έκανε 4,83μ. στο επικοντώ - ξεπερνώντας κατά 1εκ. και τη φετινή επίδοση της Eliza McCartney.
  Σε υψηλά επίπεδα ξεκίνησε η Dafne Schippers, με 10.95 στα 100μ. και 22.29 στα 200μ. σε αγώνες στο Los Angeles.

  Στις ΗΠΑ αρκετές ήταν και οι ελληνικές και Κυπριακές παρουσίες σε αγώνες πανεπιστημίων
  Μεταξύ αυτών, η Κωνσταντίνα Ρωμαίου ...
  by Published on 13-04-2017 00:45
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - ανοικτός στίβος,
  4. διασυλλογικοί,
  5. σύνθετα
  Article Preview


  Το προηγούμενο Σ/Κ, λιγες ημέρες μετά τη Β' φάση των σχολικών, έγινε το διασυλλογικό πρωτάθλημα Παίδων/Κορασίδων, για τους 11 από τους 14 ομίλους (->αποτελέσματα)

  Τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη ακολούθησε το διασυλλογικο συνθέτων αγωνισμάτων για Παίδες/Κορασίδες (σε πλήρη μορφή -10αθλο/7θλο) και Άνδρες/Γυναίκες, σε 2 ομίλους, τον Βόρειο (Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Αν.Στερεά, Ιόνιο) στα Γιαννιτσά και τον Νότιο (Αθήνα-Αττική, Πειραιάς, Δυτ.Στερεά, Αιγαίο, Κρήτη) στον Άγιο Κοσμά.
  -> Αποτελέσματα συνθέτων

  Στα Γιαννιτσά η Στέλλα Τζικανούλα ...
  by Published on 03-04-2017 00:01
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - εκτός σταδίου,
  4. τοπικοί αγώνες
  Article Preview


  Η διοργάνωση για τον 12ο Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" διεξήχθη την Κυριακή 2 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, με πάνω από 20 χιλιάδες κοσμο να δίνουν το παρών στα αγωνίσματά της.

  Νικητής του Μαραθωνίου (που έχει εκκίνηση την Πέλλα) ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης (Τρίτων Θεσσαλονίκης) σε 2:28.12, με τον 33χρονο αθλητή από την Κοζάνη, που ήταν πρωταθλητής στον Μαραθωνιο τα έτη 2010&2012, να αφήνει πίσω προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε από τα τέλη του 2015 ενώ έγινε ο 1ος Έλληνας νικητής σε όλα αυτά τα χρόνια στο αγωνισμα αυτό της διοργανωσης.

  Στις γυναίκες πρώτευσε η -αλβανικής καταγωγής αλλά πολιτογραφημένη Ελληνίδα πλέον- 41 ετών Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη (ΦΣ Αργους Ορ.) σε 2:45.02 - επίδοση που απέχει 2" από το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, για διαδρομές που πληρούν τις προδιαγραφές.
  Αρκετά προβλήματα υπάρχουν στην έκδοση των αποτελεσμάτων. Να σημειωθεί ότι ...

  Page 1 of 11 12345 ... LastLast
Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis