• TOP NEWZ RSS Feed

  by Published on 14-01-2018 00:55
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - κλειστός στίβος,
  4. meetings εξωτερ.
  Article Preview


  Στο meeting της Ορλεάνης στη Γαλλία έκαναν πρεμιέρα ο Κώστας Φιλιππίδης και η Νικόλ Κυριακοπούλου.
  -> Ελληνικές παρουσίες στο εξωτερικό

  Για την Κυριακοπούλου ήταν ο πρώτος της αγώνας μετά από περίπου ενάμιση χρόνο κι αφού είχε χρειαστεί να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στο Ριο λόγω τραυματισμού αλλά και να ακολουθήσει η εγκυμοσύνη της με τη γέννηση της κόρης της τον περασμένο Μάιο.

  Ξεκίνησε ψηλά, στα 4,41μ. που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τα 4,51μ. καθώς και τα 4,60μ.
  -> άλμα
  Άφησε τα 4,66μ. και δεν τα κατάφερε στα 4,71μ., ύψος που πέρασε με την τρίτη η Guillon-Romarin και πήρε έτσι τη νίκη, ενώ η Fiak έμεινε στα 4,41μ.
  Η Κυριακοπούλου που πλέον προπονείται με τον Ανδρέα Τσώνη έδειξε πως μπορεί να είναι και πάλι στις πρωταγωνίστριες φέτος.

  Ο Φιλιππίδης που ...
  by Published on 15-01-2018 19:30
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. > Κύπρος,
  4. - κλειστός στίβος,
  5. meetings εξωτερ.
  Article Preview


  Οι αγώνες σε επίπεδο κολλεγίων στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει από το Δεκέμβριο και αυτό το Π/Σ/Κ αρκετοί ήταν οι Έλληνες και Κύπριοι σπουδαστές που έλαβαν μέρος, για πρώτη φορά φέτος οι περισσότεροι
  -> Αγώνες Ελλήνων στο εξωτερικό

  Ο Νικόλας Σκαρβέλης ξεκίνησε τη σεζόν με βολή στα 19,58μ. στη σφαιροβολία, σε αγώνες στο Seattle.
  Στην Alabama, η αδερφή του, Σταματία, έριξε 17,03μ. ενώ είχε και πολύ καλή βολή με το βαρύ όργανο (20lb) στα 22,27μ.
  Η Σκαρβέλη να σημειωθεί πως είχε φτάσει στις αρχές Δεκεμβρίου στα 17,77μ. στη σφαίρα, ενώ έκανε ρεκόρ στο βαρύ όργανο*

  Η 22χρονη Κύπρια Φιλίππα Φωτοπούλου, που ειδικεύεται στο μήκος, έκανε πολύ καλέ κούρσες στα 60μ. με ...
  by Published on 17-01-2018 17:39
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Στον Steve Landells για λογαριασμό της IAAF μίλησε η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη σε μια νέα στήλη που "ζητά" από τους αθλητές να μοιραστούν το γιατί αγαπούν το αγώνισμά τους.
  Ανέλυσε λοιπόν τη σχέση της -που κατέληξε σε αγάπη- με το επί κοντώ, που ξεκινάει κάπου στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2000, όπως εξηγεί:

  Η 1η φορά που συμπεριελήφθη το επί κοντώ γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες -Σίδνευ 2000- αποδείχθηκε ως η έμπνευσή μου για να δοκιμάσω αυτό το αγώνισμα

  Είχα ασχοληθεί με τον στίβο από πολύ νεαρή ηλικία. Οι γονείς μου είχαν αμφότεροι εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε επίπεδο Παίδων-Κορασίδων,
  Ο πατέρας μου ως τριπλουνίστας και η μητέρα μου ως αθλήτρια των 400μ. Ως εκτούτου είχα κι εγώ δοκιμάσει αρκετά αγωνίσματα τα οποία όμως αποδείχθηκε ότι ...
  by Published on 13-01-2018 22:35
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - κλειστός στίβος,
  4. τοπικοί αγώνες
  Article Preview


  Η πρώτη ημερίδα και για τις μεγαλύτερες κατηγορίες πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Αγίου Κοσμά το Σάββατο 13 Ιανουαρίου το απόγευμα, ενώ το πρωί είχε προηγηθεί ημερίδα για ΠΠ/ΠΚ Α& Β' και μίνι.
  -> Αποτελέσματα

  Ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου ήταν το πρόσωπο των αγώνων, με άλμα στα 7,89μ. στο μήκος.
  -> άλμα
  Ο Νίκος Καψής έφτασε στα 7,30μ. και ο έφηβος Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης στα 7,15μ.
  Στις γυναίκες η Βούλα Παπαχρήστου έκανε 6,29μ. και 2εκ. λιγότερα η Χάιδω Αλεξούλη, στο τριπλούν η νεάνιδα Χριστίνα Κωστή 12,24μ.

  Στο επι κοντώ, ...
  by Published on 13-01-2018 22:57
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - κλειστός στίβος,
  4. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Συνεχίζοντας για τον κλεστό στίβο το Α' μέρος όπου είχαμε αναφερθεί στα 2 ολοκληρωμένα -με περιμετρικό στίβο 200μ. - στάδια, αλλά το ένα μόνο και ελάχιστα διαθέσιμο, συνεχίζουμε με το Β' μέρος και τα 2 μεγάλα προπονητήρια των Αθηνών, του ΟΑΚΑ και του Αγίου Κοσμά, καθώς και το σχεδόν παροπλισμένο κλειστό του Πανελληνίου και ορισμένες ακόμα λύσεις στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

  Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

  Σίγουρα δεν είναι ιδανική η κατάσταση, όμως το πρώτο που διαπιστώνει κανείς μπαίνοντας στη μεγάλη αίθουσα του ΟΑΚΑ είναι πως έχουν γίνει παρεμβάσεις προς τη λύση αρκετών προβλημάτων που υπήρχαν καιρό τώρα.
  Η θερμοκρασία κυμαίνεται σε καλό επίπεδο, όχι ακόμα όμως σε αυτό που αρμόζει στις απαιτήσεις για προπόνηση υψηλού επιπέδου.
  Στο ταρτάν ...
  by Published on 17-01-2018 23:22
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα
  Article Preview


  Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ σε συνεργασία με τους φίλους του Κλασικού Αθλητισμού «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ», διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα τη ζωή και το έργο του υπέροχου μεταπολεμικού Μεσογειονίκη και Βαλκανιονίκη του άλματος επί κοντώ ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ, το όνομα του οποίου φέρει ο Σύλλογός.

  Η εκδήλωση (->πρόσκληση) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 με ώρα έναρξης 18:30 στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου (γωνία Αγίου Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη.

  Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που διακρίθηκαν στον αθλητισμό αλλά και μαθητών-αθλητών που διακρίθηκαν στις σπουδές τους. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το κόψιμο της πίτας και διάφορα δρώμενα από αθλητές και προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

  O ΑΣ ΡΗΓΑΣ ...
  by Published on 24-11-2017 22:39
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα
  Article Preview


  Η κορυφαία των συνθέτων Nafissatou Thiam από το Βέλγιο και ο πρωταθλητής του ύψους Mutaz Essa Barshim από το Κατάρ αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές στίβου για το 2017 στο ετήσιο gala της IAAF στο Μονακό, στα 30 χρόνια του θεσμού - ξεκίνησε το 1988 με νικητές Carl Lewis & Florence Griffith-Joyner (->ιστορικό νικητών)

  Στην τελική τριάδα των γυναικών ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη, που κυριαρχεί απόλυτα από πέρυσι σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις: Ολυμπιακούς, Παγκόσμιο (με 4,91μ. και πανελ.ρεκόρ), 2 Diamond League, Ευρωπαικό ανοικτού και κλειστού. Πρόσφατα είχε αναδειχθεί καλύτερη αθλήτρια της Ευρώπης, μάλιστα συνυποψήφια ήταν και η Thiam.
  Στις τρεις τώρα ήταν και η περσινή νικήτρια Almaz Ayana.

  Στους άνδρες συνυποψήφιοι ήταν ο Mo Farah και ο Wayde van Niekerk, που αναρρώνει από την πρόσφατη επέμβαση στο γόνατο - και είδε την προπονήτριά του να βραβεύεται.

  Η 75χρονη Anna Botha ...
  by Published on 08-12-2017 14:44
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. Πανελλήνιοι,
  4. τεχνικά & Ομοσπονδία
  Article Preview


  Από τον ΣΕΓΑΣ οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες και ανακοινώθηκαν, κάπως νωρίτερα αυτή τη φορά, οι πόλεις διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων
  -> Καλεντάρι 2018

  Για 3η συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ θα διεξαχθεί στην Πάτρα (καθώς το ΟΑΚΑ που είναι η 1η προτίμηση έχει φθορές και μεγάλο κόστος).
  Φέτος η διοργάνωση γίνεται ένα μήνα πιο μετά σε σχέση με τις προηγούμενες 2 φορές, στις 14-15/7 και πιο κοντά στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα (Βερολίνο, 6-12/8).

  Το πρωτάθλημα των Νέων που είναι 2 εβδομάδες μετά (μεσολαβεί το Βαλκανικό) και είναι πάλι το τελευταίο της σειράς, επίσης για 3η συνεχή χρονιά θα γίνει στη Λάρισα, ανεξάρτητο, στις 28-29/7.

  Τρίκαλα και Κατερίνη αλλάζουν αμοιβαία το πρωτάθλημα ...
  by Published on 01-10-2017 10:09
  1. Categories:
  2. τεχνικά & Ομοσπονδία
  Article Preview


  Στη νέα αγωνιστική περίοδο, με αρχή από 1/11/2017, θα τεθεί σε ισχύ μια σειρά αλλαγών κανονισμών όπως έχει ανακοινώσει η IAAF. (->κανονισμοί)

  Από τις πιο σημαντικές εξ αυτών είναι ότι στις σκυταλοδρομίες 4χ100μ. η πρώτη -κίτρινη- γραμμή αλλαγής καταργείται!
  Η σκυτάλη θα μπορεί να παραδίδεται από το αρχικό σημείο εκκίνησης που δικαιούται να είναι ο παραλήπτης (10μ. πριν την πρότερη ζώνη) με τη ζώνη αλλαγής να αυξάνεται έτσι από τα 20μ. στα 30μ. (από 20μ. πριν έως 10μ. μετά).

  Είναι κάτι που αναμένεται να διευκολύνει τους αθλητές, ιδίως στις περιπτώσεις μικρής απόστασης σημείου ελέγχου, αλλά και τους κριτές που θα επικεντρώνουν πλέον στη δεύτερη γραμμή, καθώς και στην εκμάθηση στις μικρότερες κατηγορίες.

  Μεταξύ άλλων αλλαγών που υπάρχουν, είναι οι ακόλουθες: ...
  by Published on 05-09-2017 21:50
  1. Categories:
  2. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ περιεκτικό άρθρο για τα χαρακτηριστικά και το ρόλο του προπονητή, που πρόσφατα ανήρτησε στο https://ioannisdondoros.blogspot.gr ο Ιωάννης Δόνδωρος (ΚΦΑ, προπονητής στίβου -στην Hellenic Throwers Academy- και Sports Events Project Manager)

  Ανέκαθεν ο αθλητής βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για κάθε φίλαθλο. Είναι πολύ λογικό κι αυτό διότι ο αθλητής προσφέρει το θέαμα στον κόσμο, που παρακολουθεί την κάθε του προσπάθεια, είτε είναι αθλητής ατομικού, ή ομαδικού αθλήματος. Ο αθλητής είναι εκείνος που «στέφεται» νικητής και απολαμβάνει το θαυμασμό και το σεβασμό του φίλαθλου κοινού.

  Ποιος όμως βρίσκεται και παίζει καθοριστικό ρόλο πίσω από τις «κουίντες» της επιτυχίας του αθλητή;
  Ποιος είναι ο άνθρωπος που ...
  by Published on 26-07-2017 14:30
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Όλοι τους είναι νέοι, γρήγοροι, και από τον χρόνο που χρειάστηκε γι' αυτή τη συνέντευξη φάνηκαν να πατάνε καλά στη γη. Νικητές στην κατηγορία τους στα αγωνίσματά τους και με ατομικές επιδόσεις στον αγώνα στόχο της χρονιάς.

  Σαφώς και οι ταλαντούχοι αθλητές που θα γνωρίσουμε καλύτερα παρακάτω, έχουν την τύχη να συνεργάζονται με νέους προπονητές που φροντίζουν για αυτό και που τους έχουν οδηγήσει ήδη στο να κάνουν εντόνως αισθήτη την παρουσία τους με τις πολύ καλές τους επιδόσεις.

  Αν μη τι άλλο χρόνοι κάτω από 16.22 στα 150μ. ΠΠ Α' (προηγούμενη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα του Λ.Τσάκωνα) και μάλιστα δύο φορές, 10” στα 80μ. ΠΚ Α' και πάλι δύο φορές, 19” στα 150μ. ΠΚ Α' και 46” στα 300μ. εμπ. ΠΚ Α' που έχουν σημειώσει οι Γιάννης, Μαρκέλλα, Λυδία και Ελευθερία αντίστοιχα σε κάνουν να χαμογελάς.  Τους συναντήσαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο ...
  by Published on 02-05-2017 11:55
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. > Ελλάδα,
  4. συνεντεύξεις/θέματα
  Article Preview


  Η σύγκριση των επιδόσεων ανάμεσα στα αγωνίσματα του στίβου είναι κάτι το αναπόφευκτο. Κάθε αγώνισμα έχει το δικό του βαθμό δυσκολίας και τις δικές του ιδιαίτερες απαιτήσεις που είναι δύσκολο να μετρηθούν, ή ακόμα χειρότερα, να συγκριθούν.
  Σε όλους, όμως, κάποια στιγμή έχει γεννηθεί η απορία σε πόσα δευτερόλεπτα θα αντιστοιχούσε ένα άλμα της Isinbayeva ή πώς θα "μεταφραζόταν" το 9.58 του Bolt σε μία ρίψη στο ακόντιο…

  Η πιο διαδεδομένη αλλά και αποδεκτή μέθοδος που χρησιμοποιείται και επίσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου για τη σύγκριση των επιδόσων είναι οι πίνακες βαθμολογίας της IAAF ή αλλιώς οι «IAAF Scoring Tables» (που είναι αρκετά διαφορετική από τις φόρμουλες υπολογισμού των βαθμών στα σύνθετα αγωνίσματα)
  Πρόκειται για μία βαθμολογία που ...
  by Published on 15-01-2018 23:37
  1. Categories:
  2. > Διεθνής στίβος,
  3. - κλειστός στίβος
  Article Preview


  Δυστύχημα συνέβη το Σάββατο στην Πράγα, κατά τη διάρκεια διασυλλογικών αγώνων Α/Γ-Ε/Ν-Π/Κ
  Ένας έφηβος αθλητής έριχνε βολή στη σφαιροβολία και ο κριτης δεν περιμενε να ριξει τόσο μακρια (στα 15μ) και πήγε να σταθεί κοντά στα 10μ όπου υπολόγιζε πως θα πεσει η 6κιλη σφαιρα.
  Αυτή, τον πέτυχε αριστερα στο στηθος στο σημειο της καρδιάς και τον σκότωσε!

  Η αστυνομία διερευνά εάν ηταν αποκλειστικά λάθος του κριτή η εάν ο χωρος δεν ηταν κατάλληλος.

  Το κλειστό "Strahov" είναι μέσα σε <<φούσκα>> ενεργό τις χειμερινές περίοδους, κανονικό 200μ. με 4 διαδρόμους και κλασική διαρρύθμιση. Είναι το 2ο κλειστό στίβου της Πράγας, χρησιμοποιείται πάρα πολλά χρόνια αποκλειστικά για αγώνες και προπονήσεις στίβου καθώς και εξετάσεις για αθλητικά σχολεία, αλλα μονο από το τμημα στίβου.

  Εκεί γυμνάζεται ορισμένες περιόδους και η αθλήτρια των 400μ. εμπ. Ελπίδα Τόκα που ...
  by Published on 14-01-2018 23:53
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - εκτός σταδίου,
  4. Πανελλήνιοι
  Article Preview


  Στις εγκαταστάσεις του Σχινιά, με αρκετό κρύο και αέρα, έγινε το πανελλήνιο πρωτάθλημα 50χλμ βάδην και χειμερινοί αγώνες, την Κυριακή 14/1
  -> Αποτελέσματα

  Αυτό που βέβαια ξεχώριζε στη διοργάνωση φέτος ήταν ότι και οι γυναίκες έλαβαν μέρος στο αγώνισμα αυτό, το μοναδικό που δεν είχαν ακόμα συμμετοχή, όμως τον τελευταίο καιρό αρχίζει να μπαίνει στο πρόγραμμα έχοντας βέβαια αρκετό κόσμο τόσο υπέρ όσο και κατά.

  Στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν 7 γυναίκες και 6 άνδρες (από μια ξένη συμμετοχή σε κάθε περίπτωση) και τελικά τερμάτισαν 4 και 3 αντίστοιχα.

  Ο Κώστας Ντεντόπουλος επανήλθε νικητής μετά το 2016 -πέρυσι είχε εγκαταλείψει- ...
  by Published on 14-01-2018 22:45
  1. Categories:
  2. > Ελλάδα,
  3. - εκτός σταδίου,
  4. τοπικοί αγώνες
  Article Preview


  Στη μνήμη του Κ.Κοτζιά* έγιναν για μια ακόμα χρονιά αγώνες ανωμάλου δρόμου στο Άλσος Νέας Σμύρνης, με το περιφερειακό πρωτάθλημα των ΕΑΣ Αττικής να διεξάγεται παράλληλα, το πρωινό της Κυριακής 14/1.
  -> Αποτελέσματα

  Έγιναν κούρσες για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες, με πάνω από 250 συμμετοχές, που πάντως δεν μπορούν να θεωρηθούν πάρα πολλές για τέτοιο αγώνα, καθώς και αγώνες 500μ. για μίνι αγόρια και κορίτσια με πολύ μεγάλη προσέλευση.

  Ο Γιώργος Μίνος στους άνδρες και η Σταυρούλα Χρυσαειδή στις γυναίκες κέρδισαν μάλλον εύκολα τα 8χλμ ανδρών και 6χλμ γυναικών αντίστοιχα, του 62ου αγώνα Κοτζιά.

  Την επόμενη Κυριακή 28/1, γίνονται οι περιφερειακοί αγώνες της Θεσσαλονίκης (->info)

  Να σημειωθεί ότι οι περιφερειακοί αγώνες ...

  Page 1 of 10 1 2 3 4 5 6 7
Designed and owned by Ioannis P. Pouloupatis